Author archive: secretariat

#UnitingBusiness to respond to COVID-19 – UN Academy open to everyone

imageОт самото си начало през 2000 г., Глобалният договор на ООН се стреми да бъде водеща сила за обединения и отговорен бизнес по цял свят.  Сега, когато пандемията COVID-19 заплашва нормалния начин на живот на милиони хора, Глобалният договор на ООН помага на компании и организации по целия свят с насоки и подкрепа.

Като част от инициативата си #UnitingBusiness to respond to COVID-19, Академията на Глобалния договор – UNGC Academy –  започва седмичнa поредица от серии с цел да предостави информация, решения и вдъхновение на бизнеса за възстановяване от COVID.

Научете повече

Details

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ работи на пълна мощност и в условията на извънредно положение в България

switching-banner31.03.2020 г.

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ работи на пълна мощност в условията на въведеното в страната извънредно положение заради заразата от COVID-19, с което допринася съществено за осигуряването на необходимите количества електроенергия за домакинствата и за работещите индустриални предприятия. 

Прочетете повече

Details

АЕЦ „Козлодуй“ с подкрепа за лечебни заведения

logo_AEC31.03.2020 г.

За да подкрепи усилията на българските медици, АЕЦ „Козлодуй” дари средства на две от лечебните заведения, обслужващи пациенти с Covid-19.
Прочетете повече

 

Details

Бизнесът в България по време на криза – отговорност и солидарност

UNGC-slide

30.03.2020 г.

Епидемията от COVID-19 е безпрецедентно предизвикателство за всички: държавата, бизнеса, неправителствения сектор, гражданите. Но във вихрушката на кризата бизнесът у нас не се оттегли. Напротив, бори се да се адаптира към новата реалност с оглед на човешките права.

Научете повече

Details

Бизнесът по света по време на криза – отговорност и солидарност

picture-130.03.2020 г.

COVID-19 пандемията послужи като лакмус и извади на преден план волята, посвещението и грижата на частния сектор за добруването на обществото. В статията отдолу можете да прочетете няколко вдъхновяващи реални примери за първите действия на водещи международни компании, част от световното семейство на Глобалния договор на ООН.

Научете повече

Details

Българската мрежа се включва във виртуалното обучение на децата

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

25.03.2020 г.

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН вече 8 години усилено работи за подобряване на връзката между бизнеса и образованието, между младите хора и техните бъдещи работодатели. 

В момент, в който децата са принудени да учат уроците си дистанционно с помощта на дигитални образователни платформи, ние сме подготвени! Като част от новата ни инициатива „Професиите отблизо“, Българската мрежа споделя 13 заснети лекции на специалисти, които разказват за професиите си по време на Базар на професиите 2019.

Научете повече

Details

За връзката между „короната“, шахматистите в Градската и хубавия живот

2

20.03.2020 г.

Изолацията е сериозно изпитание. Изправи ни пред собствената уязвимост, пред заблудата, че сме всесилни. Върна ни до ръба на пропастта, в която пропадахме – да помпим представата за себе си с лайкове; да позираме като „луксозни“ хора, да гоним успеха на друг връх или на чужд гръб. Много бързо се разтопи захаросаният с филтри виртуален лайфстайл. В изолацията си ще преживеем страх, гняв, болка, тъга, радост – естествени емоции, които може да се опитаме да приемем без да ги пренебрегваме или залостваме. Ще видим близките си в приятна и в неприятна светлина, но ще усетим и самите нас в такава. И всичко това ще бъде нормално, даже необходимо. Отдавайки се на тишина, разговори и разходки вътре в себе си, ще допуснем пролетта на годината да дойде, а на надвисналата опасност – да отмине. Тогава, струва ми се, ще излезем и ще грабим с пълни шепи – не дезинфектанти, а преживявания. И всичко обикновено, дори битово, което приемахме за даденост и рутина, сега ще ни донесе наслада. Представям си, че поваляме кризата с търпение и изострена сетивност. Разкрасени без поправки, ожаднели за близост, щастливи без причина.

Прочетете целия текст тук

Details

Специален апел от Глобалния договор на ООН: Обединен бизнес в отговор на COVID-19

picture-1

19.03.2020 г.

Глобалният договор на ООН отправя призив към всички компании за обединени действия, за да намалим скоростта на разпространение на вируса, да подкрепим служителите и да улесним непрекъснатостта и бързото възстановяване на бизнеса.

Прочетете повече

Details

Лизе Кинго: Обединен бизнес, за да преборим COVID-19 чрез десетте принципа

picture-3

17.03.2020 г.

„Като глобално бизнес общество, нека се водим от решителност, солидарност и предпазливост в седмиците и месеците, които предстоят. Нека разчитаме на силата на десетте принципа на Глобалния договор и да се съюзим срещу пандемията COVID-19“.

Прочетете цялото писмо

Details

Българската мрежа започва инициатива за събиране и рециклиране на електронно отпадъци

poster_bez dati-page-002С инициативата #beatEwaste даваме възможност на компаниите, служителите, клиентите и гражданите, да научат повече за вредите от е-отпадъци и потенциала на ресурсите, които те създават, ако се събират и рециклират правилно. 

Научете повече

Details