Date archive: април 2018

Българска мрежа на Глобалния Договор на ООН – Първите 7

LN_BGR_LOGO

През 2018 г. Мрежата навършва седем години от създаването си. По този повод правим кратък обзор на развитието, колективните проекти,  постиженията на социално отговорния бизнес в България и плановете за бъдещето, за промените в Глобалния Договор на ООН и още много. Интервюто беше публикувано първо в брой 162 на PRактики. Научете повече 

Details

Играем и помагаме и през 2018та

Games for good_coverСлед успеха на пилотното издание на програмата „Игри за добрини“ през миналата година, се вълнуваме да обявим старта на програмата за 2018та и графика на спортните турнири с кауза. Целта на Игрите е да дадем шанс на Вашите служители да се състезават в името на избрана от тях благородна кауза, като по този начин съчетаем посланието за водене на здравословен и активен начин на живот и същевременно подкрепим тези, имащи нужда от нашата помощ. Научете повече 

 

Details

Представяме ви Годишния отчет на Българската мрежа на ООН за 2017г.

Capture 1Щастливи сме да ви представим Годишния отчет на БМГД на ООН за 2017 г. Отчетът е изготвен по нов дизайн и представя постиженията и резултатите по цялостната дейност на Българската мрежа през изминалата година.

Документът може да намерите на български и на английски.

Details

Нова информационна брошура на програмата Гордея се с труда на моите родители“ 2017

Brochure 2017Представяме ви новата информационна брошура за издание 2017 г. на програмата „Гордея се с труда на моите родители“.

В нея може да прочетете какви са впечатленията на част от участниците, които миналата година отвориха вратите на работното си място за любознателните деца на своите служители и какви са условията за участие в програмата.

Прочетете брошурата на български и на английски.

Details

Мрежата избра Солвей Соди за нов член на своя Национален съвет

logo-20 years-hor-obemВ края на месец март, по време на проведено Общо събрание на БМГД на ООН, членовете на Сдружението единодушно избраха „Солвей Соди“ за своя нов член на Националния съвет.      

Солвей Соди, Девня е еднo от най-големите индустриални предприятия в България и най-голямото европейско предприятие на Група „Солвей“ за производство на калцинирана сода, с капацитет от 1,5 милиона тона годишно. Днес над 90% от калцинираната сода, произведена в завода в Девня, се изнася, като по този начин „Солвей Соди“ осигурява 1% от българския износ.

Разработването и прилагането на чисти технологии и реализираните големи инвестиции са в основата на стратегията за устойчиво развитие на „Солвей Соди“. Предприятието има амбицията да управлява дейността си в дух на добро сътрудничество с обществото, грижа за местните общности, околната среда и здравето и безопасността на своите служители. Едни от най-мащабните проекти, реализирани от компанията в областта на корпоративната социална отговорност включват националната Академия, предоставяща знания и практически умения на млади предприемачи: „Иновация в действие“, националната кампания „С колан на задната седалка“, „Професионалните паралелки“ в СУ „Васил Левски“, гр. Девня и много други. „Солвей Соди“ се стреми да улеснява и развива образователни и културни инициативи, проекти за подпомагане на заетостта и за подкрепа на общността като ключова част от ангажимента им да отговорят на обществените предизвикателства.

Details