Date archive: октомври 2019

Асарел-Медет спечели турнира по футбол в полза на Иван Нягулов

IMG_516228 септември 2019

Инициативата “Игри за добрини” на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН за трета поредна година събира отбори от служители на български компании, които съчетават спорта с благородните каузи.

Есенният игрови сезон започна с турнир по футбол, който се проведе тази събота в спортна база “Бояна” в София и събра служителите на Асарел-Медет, АББ България, Аурубис България, Борика, Софарма и домакините от ТехноЛогика.

Каузите, за които се състезаваха участниците в турнира бяха:

  • ТехноЛогика участва за подкрепа на Фонд „Готови за успех“ на фондация bCause
  • Асарел-Медет се бориха за Иван Нягулов и лечението му от детска церебрална парализа
  • АББ България се състезаваха за лечение на дете на техен служител
  • Борика се състезаваха за популяризиране работата на фондация „Надежда за малките“
  • Софарма се състезаваха за Фонд „Лечение и рехабилитация на деца“ на фондация bCause
  • Аурубис България ще подпомогнат фонд „Лечение на деца с хронични и други заболявания от региона на Средногорието“

71951522_1297682990410356_6783044590761934848_n Турнирът и чекът от 3000 лв. бяха спечелени от отбора на Асарел Медет.
Ето какво сподели Иван Раленеков – минен диспечер, капитан на отбора по мини футбол на „Асарел-Медет“ АД след победата:

„Благодарим на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и на домакините от ТехноЛогика за перфектната организация на турнира. Радваме се, че получихме подкрепата на компанията и бяхме част от „Игри за добрини“.

Нашият отбор по мини футбол за първи път се включва в такава благотворителна инициатива. Чувството да играеш, да се бориш на терена, за да помогнеш на някой нуждаещ се наистина е неописуемо, много е човешко, вълнуващо и вдъхновяващо. Благодарим за тази възможност! Благотворителните каузи на другите отбори също бяха много достойни, така че който отбор да беше спечелил, щеше да се помогне. Желаем успех на всички участници, а и на предстоящите турнири по волейбол и тенис на корт, където също ще има колеги от „Асарел-Медет“. В „Игри за добрини“ винаги побеждава доброто. Очаквайте ни и догодина!“

След турнира по футбол предстоят турнири по волейбол (5 октомври) и тенис на корт (12 октомври). Всички желаещи компании могат да се включат и защитят своя кауза като се запишат за участие в следващите турнири.

За проекта

Проектът „Игри за добрини“ цели да покаже, че отговорните компании, доброто здраве на служителите, спортът и каузите могат да вървят ръка за ръка. За целта Мрежата организира спортни турнири, в които всяка участваща компания се бори за избрана от нея социална кауза. Така печелейки турнира, печели и избраната от отбора кауза, за която отива събрания награден фонд. „Игри за добрини“ е част от колективната програма на Българската мрежа на Глобалния Договор на ООН „Здрави на работа“ в изпълнение на Стратегическия план 2015+ за работа по Целите на ООН за устойчиво развитие и по точно Цел 3 “Осигуряване на здравословен начин на живот и стимулиране на благосъстоянието на всички във всички възрасти”.

 

Details