Date archive: ноември 2019

Новият доклад на Глобалния договор на ООН помага на компаниите да постигнат напредък за правата на човека

ООНХюмънРайтсПубликацията Управлението на Бъдещето на Бизнеса и Правата на човека: Примери за Добри Практики, която бе представена на Форума на ООН за Бизнеса и правата на човека 2019 в Женева през декември 2019, адресира въпроса как компаниите могат да внедрят грижата за правата на човека в корпоративните си стратегии и да развият ориентирани към човека решения за растящите световни предизвикателства. Научете повече

Details

ПРИНОСЪТ НА БИЗНЕСА КЪМ СТРАТЕГИЯТА ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ ЗА 2030 г. ИЗОСТАВА, СПОРЕД НОВО ПРОУЧВАНЕ НА ГЛОБАЛНИЯ ДОГОВОР НА ООН

С оставащо само едно десетилетие до крайния срок за постигането на Целите за Устойчиво Развитие (ЦУР), изпълнителни директори призовават за смели мерки, които да засилят приноса на частния сектор.

UNReport3Проучването изследва информация от над 1 000 изпълнителни директори начело на световни водещи организации. Заедно с Доклада за Напредъка на ГД на ООН за 2019 г., който разглежда близо 1 600 компании от над 100 държави, то формира най-подробното проучване до този момент относно приносът на бизнеса към Стратегията за Устойчиво Развитие за 2030 г. Научете повече

Details

Конкурсът за Годишните HR награди на Българска асоциация за управление на хора стартира на 5 ноември 2019 г.

BAPM_HR Awards 2019Инициативата има над 15-годишна история. В него гилдията отличава най-иновативните и успешни HR практики в България, така че да бъдат припознати за ценни от бизнеса, обществото и държавата.

Тазгодишният конкурс за Наградите продължава до 10 декември 2019 г. и ще бъде последван от оценяване на кандидатурите от компетентно жури. Победителите ще бъдат обявени на официална церемония в края на месец януари 2020 г.

Кои са конкретните стъпки

  • Всеки може да номинира колега, екип или организация за някоя от шестте категории.
  • Организаторите, БАУХ, ще се свържат с номинираните и ще поведат комуникацията за подаване на самата кандидатура.
  • Крайният срок за подаване на документите и приключване на целия процес е 10 декември 2019 г.

След подаване на кандидатурите следва оценяване от компетентното жури – тази година в него влизат седем HR професионалисти и партньори на Асоциацията.

Тази година организаторите предлагат и възможността за участие в конкурса в качеството на „Спонсор на категория“, т.е. различни компании ще имат възможността да позиционират своя бранд в някоя от категориите и за съответния приз.

Вашите номинации можете да изпращате към БАУХ ТУК!

Details

Близо 2000 деца и младежи видяха разнообразието от възможности на Базар на професиите 2019

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПетото издание на уникалната за страната инициатива – “Базар на професиите” – привлече близо 2000 посетители – ученици, учители и родители, 20 организации и над 40 лектори. Българската мрежа на Глобалния договор на ООН доказа за пореден път, че е пионер в иновативните практики, насочени към устойчивото развитие на обществото. Научете повече

Details

Огнян Траянов: Базарът на професиите разкрива пред деца и младежи вдъхновението да създаваш

Над 40 лектори и повече от 20 компании ще разкажат за забавните и предизвикателни страни на своите професии по време на двата дни на Базара, ще демонстрират експерименти пред посетителите и ще отговарят на въпроси на бъдещите професионалисти. Научете повече

Details

Изборът на бъдеще е интересен и забавен с Базар на професиите

OLYMPUS DIGITAL CAMERA21 ноември 2019
Пътешествие в света на десетки професии преживяха деца и младежи на възраст 8-16 години този петък и събота по време на петото издание на инициативата “Базар на професиите” в София Тех Парк. Целта на мащабното събитие беше да даде възможност на младите хора да се ориентират за своето кариерно бъдеще много преди да са изправени пред този житейски избор. Научете повече

Details

“Базар на професиите” среща децата с мечтаната професия

Базар снимка

За пета поредна година “Базар на професиите” ще запознае деца и младежи със специалисти от най-различни области, които ще им представят по интересен и увлекателен начин своите професии. Инициативата, реализирана от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН (БМГД), подпомага ранното кариерното ориентиране и насърчава съзнателния избор на професия. Тя ще събере деца на възраст 8-16 години на 22 и 23 ноември в София  Тех Парк, а входът е свободен. Научете повече

Details

Програмата за петък е готова!


Slide1

Програма за лекциите в петък е готова! 

Можете да я намерите и на събитието във Facebook ето тук.

Напомняме, че училищата, които искат да участват, трябва да се регистрират на online формата.

 

Надяваме се да Ви видим в София Тех Парк!

Details

Бъди доброволец на детския „Базар на професиите“ на 22-ри и 23-ти ноември в София Тех Парк!

лого_базар2019За пета поредна година детският „Базар на професиите“ ще срещне малки, големи и още по-големи ученици със специалисти от различни области, които по цветен и любопитен начин представят своите професии и дават съвети за кариерно ориентиране. В практическите кътове пък децата ще могат да участват в интерактивни демонстрации и работилници, да се докоснат до макети, инсталации и какво ли още не.

Инициативата цели да създаде възможност за ранно професионално ориентиране на подрастващите, да насърчи съзнателния избор на професия, която носи удовлетворение, да допринесе за решаването на конкретни проблеми и да спомогне за превръщането на България в достойно място за реализация.

Как мога да съм полезен?
Търсят се доброволци, готови да помагат с организацията в дните на събитието – 22 и 23 ноември, в зала „Джон Атанасов“ на София Тех Парк. Задачите включват:

  • посрещане и регистрация на посетителите;
  • упътване на посетителите за разположението на щандовете и лекциите;
  • следене за добрия ред и организация в залата;
  • даване на информация за програмата на базара;
  • асистиране на лекторите – поддържане на добрата подредба на лекционната зала, техническа помощ при зареждане на Power Point презентации и смяна на слайдове при необходимост.

За да научиш повече последвай този линк.

 

Details

Посетете Базара на професиите на 22-ри и 23-ти ноември!

лого_базар2019За пета поредна година Българска мрежа на Глобалния договор на ООН кани деца и младежи да се запознаят от близо с разнообразие от професии. В рамките на два дни посетителите на Базара на професиите ще имат възможност да поговорят с професионалисти от различни области и да присъстват на лекции, в които специалисти споделят за особеностите на своята професия, за необходимите знания и качества да бъде практикувана тя и за пътя, който те самите са извървяли, за да се развият професионално. Някой от професиите, които ще бъдат представени на базара са аниматор, хореограф, строителен инженер, blockchain предприемач, фермер, пилот, стилист, фотограф, лекар и много други!

Базарът по традиция е с вход свободен за всички желаещи да научат повече за особеностите на професиите, които ще покажем.

Събитието ще се състои в зала „Джон Атанасов“ на София Тех Парк на:

  • 22-ри ноември, петък – този ден е предназначен за посещение на организирани училищни групи с предварителна регистрация – линк за регистрация
  • 23-ти ноември, събота – вратите на Базара са отворени за всички желаещи посетители

Регистрацията за записване на организирани училищни посещения на 22-ри ноември вече е отворена. Следете Facebook страницата на събитието и уебсайта ни за повече информация.

Базарът на професиите е насочен към ученици между 8 и 16 г, родители, учители. Не е подходящ за деца под 8 годишна възраст.

Уведомяваме всички посетители, че събитието ще бъде медийно отразено и има вероятност да бъдете заснети в снимките/кадрите, с които Базарът ще бъде отразен.     

Details