Date archive: май 2020

Видео уроци от от ТехноМеджикЛенд подпомагат учителите и децата в онлайн обучението

IMG_20200208_143910Докато няма възможност да посреща любопитковци “на живо”  екипът на ТехноМеджикЛенд заснема редица експерименти към учебния материал по природни науки, чиято цел е да бъдат предоставени на учителите, както по време на дистанционното обучение, така и след завръщането на учениците в класните стаи.

Научете повече

Details

ТехноЛогика проведе дистанционно обучението „Управление на проекти“ от НП „ИТ бизнесът преподава“

12Обучението „Управление на проекти“ от Модул 3 на националната програма „ИТ бизнесът преподава“ се проведе онлайн на 13 и 14 април. Участие в него взеха преподаватели по „Информационни технологии“ и „Икономика и мениджмънт“ от училища в София, Пирдоп, Крумовград, Горна Оряховица и Първомай.

Прочетете повече

Details

АЕЦ подкрепя ученето и стремежа към знания

DCIM101MEDIADJI_0452.JPG

DCIM101MEDIADJI_0452.JPG

Като отговорна към обществото компания, АЕЦ „Козлодуй” приветства и насърчава амбицията за личностно развитие и желанието за учене през целия живот. С редица конкретни инициативи, утвърдени през годините, атомната централа подкрепя стремежа към високи знания и компетентности не само на своите служители, но и на бъдещите специалисти в ядрената сфера – младите хора.

Прочетете повече

Details

Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ в сърцето на социалноотговорната индустрия

3МГУ поддържа отлични партньорски отношения с бизнеса, като непрекъснато организира различни колективни инициативи. Работейки активно за осъществяването на целите на устойчивото развитие кадрите на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ са в сърцето на една от най-социалноотговорните индустрии!

Прочетете повече

Details

Дигиталната трансформация в банковия сектор обсъдиха в онлайн дискусия ученици от Националната търговско-банкова гимназия с експерти от Пощенска банка

PB_FB_Post_postbank next_Дигиталната трансформация и оптимизацията на услугите в банковия сектор бяха темите на обучителна дискусия, в която Лина Върбанова, началник отдел CRM, управление „Дигитално банкиране и CRM“ в Пощенска банка, представи актуалните тенденции в дигиталното банкиране пред ученици от 11-и клас от Националната търговско-банкова гимназия. Лекцията, която се проведе изцяло онлайн, е част от поредицата обучения Postbank Next. Пощенска банка за четвърта поредна година е ментор на ученици от 11-и клас в елитната гимназия. В серия от обучителни дискусии, които в момента се провеждат в дистанционна форма, служители на банката споделят с младежите своя ценен опит и практически насоки в областите на финансите, кредитните продукти, банкирането, одитирането, GDPR, иновациите, корпоративните комуникации и маркетинга. 

Прочетете повече

Details

Фесто Производство: На добър час, ученици-колеги от първата паралелка по дуално обучение

Дуално обученииеУспешно приключва първият проект за въвеждане на дуално обучение в България, реализиран от Фесто Производство ЕООД, съвместно с Професионална гимназия по механоелектротехника „Н. Й. Вапцаров”. Проектът стартира през есента на 2015 година в рамките на Българо-швейцарска програма за сътрудничество с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на труда и социалната политика, Министерството на икономиката и Българо-швейцарската търговска камара. Учениците идваха на работа в дружеството ни, следвайки плана: ориентация от работодателя в училището в 9. клас, един ден при работодателя в 10. клас,  два дни – в 11. клас и 3 дни – в 12. Клас, а след броени дни им предстои дипломиране.

Прочетете повече

Details

Делойт в подкрепа на образованието

IMG-26a7f60b0eee998beba4013b2056bdc0-VПроектът на Делойт България „Моите бъдещи колеги” има за цел да запознае и представи на ученици и студенти важни тенденции за съвременния пазар на труда. В среда, в която нови умения се появяват толкова бързо, колкото други изчезват, за работодателите все по-важни са не текущите познания на хората, а тяхната способност да се учат и развиват. Ето защо с проекта „Моите бъдещи колеги“ се стремим да допринесем за бъдещата кариерна ориентация на ученици и студенти.

Прочетете повече

 

Details

ВУЗФ – един различен хоризонт пред българското образование

VUZF1Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) e първият български частен университет, специализиран в областта на бизнеса, финансите, застраховането, мениджмънта, маркетинга и предприемачеството. През 2014 г. получава институционална акредитация с най-висока оценка от частните университети – 9,04. Притежава британска акредитация от BRITISH ACCREDITATION COUNCIL, като през 2017 година получи престижното международно признание за втори път. ВУЗФ е и в топ 5 на най-добрите университети с профил икономика в България според последното издание на Рейтинговата система на висшите училища в България на МОН.

Прочетете повече

 

 

Details