Date archive: май 2020

Енергия в името на знанието

Obruchishte School-0032След седмици в изолация и дистанционно обучение заради епидемията от Covid-19, учениците в Стара Загора скоро отново ще могат да посещават любимата си „Тийн зона“ в Регионалната библиотека „Захарий Княжески”. В навечерието на най-светлия български празник – 24-ти май – денят на славянската писменост и култура, библиотеката отвори врати за нетърпеливите читатели при спазване на строги правила за социална дистанция. Най-популярното пространство в библиотеката – „Тийн зоната“ беше изградена с ключовата подкрепа на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ и вече повече от година привлича младите хора в града с различни инициативи.

Прочетете повече

Details

„Българско школо“ си проправя път към свободата и труда

65462867_475689019861513_2448619172515545088_o

Овергаз развива дългогодишни традиции в подкрепата на проекти в сферата на изкуството, културата, образованието, спорта. Фокусът на вниманието ни винаги е бил насочен към проекти, носещи стойност и смисъл за обществото, спомагащи гражданското самосъзнание и чувството за съпричастност между хората. Реализирайки своята КСО дейност, ние в Овергаз вярваме, че светът се движи от доброто и от желанието на всеки да бъде полезен със своя труд. Тази вяра е водещ фактор при осъществяването на един от любимите проекти на създателя на Овергаз г-н Сашо Дончев – образователният център „Българско школо“.

Прочетете повече

Details

УНСС – 100 години отстояване на знание и социално отговорно поведение

12345Тази година УНСС празнува своя 100 годишен юбилей. Началото е поставено около 19 ч на 21 май 1920 г., когато в сградата на Славянското дружество в София се провежда първото заседание на 11-членна инициативна комисия за създаване на ново специализирано висше училище в България. От създаването си до сега университетът подготвя голяма част от елита на страната ни, утвърждавайки своите лидерски позиции в професионалните направления: икономика, управление и администрация, право и политически науки.

Прочетете повече

Details