Date archive: юни 2020

Над 300 участници от цял свят в Българската сесия на световния форум за икономическо и социално възстановяване „RECOVER BETTER. RECOVER STRONGER. RECOVER TOGETHER.“

DSC_3705Българският панел протече в три последователни сесии, фокусирани върху променените бизнес процеси и отношенията в обществото, пренареждането на приоритетите и общите действия, възможни благодарение на споделените ценности. В дискусията участваха Димитър Цоцорков, председател на Надзорния съвет на Асарел-Медет, Елица Баракова, ИД на фондация Bcause, Красимир Ненов, ИД на КонтурГлобал Марица Изток 3, Силвия Пенева, управляващ партньор на Делойт България и Огнян Траянов, собственик и ИД на ТехноЛогика и председател на БМГД, модератор на сесията.

Прочетете повече

Details

Отзвук и изводи от Форума на лидерите

3Глобалният договор на ООН отпразнува 20-годишнината от създаването си с двудневен Виртуален Форум на лидерите на 15 и 16 юни 2020, който в продължение на 26 часа “следваше слънцето”. Това даде възможност на световни лидери като немския канцлер Ангела Меркел и главният секретар на ООН Антонио Гутереш, бизнес лидери като Пол Полман, бивш изпълнителен директор на Unilever, и Джули Суиит, изпълнителен директор на Accenture, както и десетки локални мрежи и граждански организации да се обединят и да споделят една обща платформа, чрез която да обсъдят възможните пътища за възстановяване от кризата COVID-19 и последвалата рецесия, при споделена отговорност, доверие и сътрудничество. През тези 26 часа, над 20 000 души от цял свят са се включили виртуално в събитието.

Прочетете повече

Details

20 години Глобален Договор на ООН

1Призовавам Ви – лично през Вашите компании и колективно чрез бизнес асоциациите – да припознаете, подкрепите и действате спрямо универсални ценности в областта на правата на човека, трудовите норми и екологичните практики.*“. Това са думите на генералния секретар на ООН Кофи Анан през далечната 1999 г., когато по време на Световния икономически форум в Давос, кани световния бизнес и ООН да обединят сили. 

Идеята му се въплъщава в световната инициатива Глобален Договор на ООН.

Прочетете повече

Details