Date archive: юли 2020

Пощенска банка подкрепя бизнеса с участие в устойчивата програма Dare to Scale на Endeavor България

Postbank_PRВсеки ден Пощенска банка среща млади хора с идеи за свой бизнес, но не всеки от тях успява да го развие така, че да бъде с нужния потенциал, за да се наложи на местния и международния пазар. Бизнес средата в момента е предизвикателна и голяма част от предприемачите у нас имат нужда от партньор, който да ги насърчи, да ги подкрепи с допълнителни финансови ресурси и да ги мотивира да излязат извън зоната си на комфорт, да бъдат смели и да не се отказват от плановете си, за да превърнат своята добра идея в ефективна, работеща и успешна компания.

Прочетете повече

Details

Иновативен метод за работа с деца с аутизъм прилага Център „Алтернатива“

Alternativa 2@LogosГражданско сдружение „Алтернатива 55” Стара Загора стартира в началото на юни проект „Партньорство ЗА развитие на деца с увреждания”, финансиран от „Агенция за хора с увреждания” (AXУ) към МТСП. Проектът е за период от 6 месеца и е насочен към преодоляване на дефицити в развитието и разширяване възможностите за социализация и интегриране на деца с ментални увреждания (преобладаващо с генерализирани разстройства в развитието), с прилагане на специализирана „Програма за комуникация и контрол с поглед-АСИСТ”. Идеята е да се въвлекат в съвместни дейности децата и техните родители, за да придобият умения за използване на системата за комуникация с поглед  под вещото ръководство на специалисти от „Алтернатива”.

Прочетете повече

Details

Успешно дипломиране за втория випуск с дуална форма на обучение в „Асарел-Медет“

24Дипломите за завършено средно образование на 51 зрелостници от Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище бяха връчени на 25 юни, на церемония в двора на училището. От тях 11, които завършиха паралелки с минни специалности в дуалната форма на обучение, получиха покани за работа в „Асарел-Медет”АД.

Прочетете повече

Details