Date archive: август 2020

Инициативата на „Солвей Соди“ „С предпазен колан на задната седалка“ беше част от детския и младежки форум „Най-сладкият ден“

IMG_9030На 15 август  се проведе 11-ото издание на най-мащабния детския и младежки културен форум във Варна „Най-сладкият ден“. За  поредна година по време на празничната фиеста беше представена и инициативата на Солвей Соди и партньори за безопасност на децата в автомобила „С предпазен колан на задната седалка“. Водещата на събитието представи идеята и целите на кампанията пред посетителите. През целия ден доброволци, облечени с брандирани фланелки раздаваха картички за кампанията на гражданите и гостите на Варна, а една от звездите на събитието – победителят в Гласът на България за 2019 г. Атанас Кателиев, също облече фланелка с послание за безопасност на децата в автомобилите. Наред с положителните емоции от празничния ден, децата на Варна и техните родители си припомниха защо е важно да се возят на задната седалка в столче или повдигаща седалка и винаги с предпазен колан.

Прочетете повече

Details

КГМИ3: Добрият партньор

CGME3- Nataliya Kindergarten DSC_7063С население от малко над 12 000 души, гр. Гълъбово е добър пример какво може да означава за местните общности присъствието на чуждестранни инвеститори. Една от най-големите чужди компании в региона е ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“. Електроцентралата има значителен принос за местната и националната икономика като произвежда около 10% от електричеството необходимо за вътрешния енергиен пазар. Освен това ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ е сред най-модерните и екологични съоръжения от подобен вид на Балканите и дава работа на повече от 500 висококвалифицирани експерти в областта на енергетиката.

Прочетете повече

Details

Пощенска банка подкрепя талантливите деца на България

Photo_Bon-Bon_ PravecПощенска банка и създадената от Рози Караславова любима детска група „Бон-Бон“ дадоха начало на своето ползотворно сътрудничество през 2019 г. с премиерата на амбициозния и мащабен проект „Aлиса в огледалния свят“. Финансовата институция беше генерален спонсор при реализацията на един от най-впечатляващите световни мюзикъли, който за първи път се игра на българска сцена.

Прочетете повече

Details

Investor Media Group продължава да се доказва като социално отговорна компания

1И по време на COVID кризата Investor Media Group продължи да се доказва и надгражда като социално отговорна компания чрез редица редакционни и корпоративни инициативи, с които отговори на предизвикателната ситуация, пред която коронавируса постави света. От началото на извънредното положение медиите, част от компанията, стартираха разнообразни проекти, с които да продължат мисията си не само бъдат трибуна за важни дискусии, от които произлизат ефективни решения, и да осигуряват експертна и надеждна информация на аудиторията, но и да бъдат от пряка полза на възможно най-много хора.

Прочетете повече

Details

Kaufland се присъедини към Глобалния договор на ООН

Kaufland

Kaufland, заедно с всички компании от групата Schwarz, се присъедини към инициативата на Глобалния договор на ООН (UNGC) за отговорно корпоративно управление. Търговската верига поема ангажимент да следва и прилага в своята дейност десетте принципа на ООН, разделени в четири основни категории – права на човека, социални стандарти, околна среда и борба с корупцията.

Прочетете повече

Details

Кои са победители във фотоконкурса, посветен на Световния ден на околната среда?

Natalia-Keserova_IMG_8175Българската мрежа изразява своята признателност към всички участници, които споделиха своите снимки и истории от заснемането на живата природа. Председателят й – Огнян Траянов, се обърна към участници, акцентирайки върху техния заразителен пример: “Печеливши са всички, които ще видят тези фотографии – аудиторията в компаниите, но най-вече децата. Снимките са не просто вдъхновяващи, те имат възпитателна стойност.“

Прочетете повече

Details

Поредната група бъдещи ИТ специалисти започнаха своя стаж в софтуерната компания ТехноЛогика

stajantiВъпреки епидемичната обстановка, която забави и замрази не малко процеси в компаниите, ТехноЛогика продължава да осъществява своите програми в полза на образованието. Българската софтуерна компания реши да проведе традиционната си стажантска програма, за да даде отново възможност на младите програмисти да натрупат опит и работят по реални проекти.

Прочетете повече

Details

Конкурсът “Дигитални новатори в образованието” отличи 13 учители от цялата страна

DSC02669За първа година бяха връчени наградите на конкурса “Дигитални новатори в образованието”, организиран от БАИТ. Церемонията се проведе в интерактивния детски център ТехноМеджикЛенд, а сред гостите бе и Министърът на образованието Красимир Вълчев, под чийто патронаж се състоя инициативата.

Прочетете повече

Details

Специалисти от Овергаз, Солвей Соди и ТехноЛогика демонстрираха силата на вътрешните комуникации

116792036_2660168137604270_7656522397074816392_nДиалог, откритост, прозрачност, създаване на общност и изграждане на доверие бяха акцентите в изказванията на специалистите в разговора на тема „Силата на вътрешните комуникации“, който Българската мрежа на Глобалния договор проведе виртуално в края на юли 2020 г.  Гергана Петровска, Мениджър „Вътрешни комуникации“, Овергаз, Меглена Генева, Директор „Комуникации и КСО“, ТехноЛогика, и Теодора Борисова, Мениджър “Връзки с институциите и комуникации”, Солвей Соди споделиха своя опит, постижения, трудности и предоставиха актуални примери от практиката си за ангажиране на служителите и създаване на общности, разказаха какви инструментите на вътрешните комуникации използват и защо обединението около корпоративните ценности е ключово за компаниите и хората в тях. 

Прочетете повече

Details