Волейболните битки в „Игри за добрини“ завършиха с триумф на доброто

Post 3 of 294

София, 7 октомври 2019

Отборът на А1 България спечели турнира в полза на фондация „Очи на четири лапи“
_DSF4561   _DSF5218 

 

 

 

 

 

 

 

На 5 октомври 2019 г., в Овергаз Арена се състоя третия волейболен турнир от традиционните „Игри за добрини“ на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН (БМГД). Наградният фонд на турнира отива за благородна кауза по избор на компанията – победител. Тази година шампион стана тимът на А1, която дарява чека от 3500 лв. на фондация „Очи на четири лапи“, обучаваща кучета – водачи на незрящи и асистенти на хора с физически затруднения. Участие в съботните двубои взеха общо седем компании, сред които и Асарел-Медет, Аурубис България, АББ България,Крестън Булмар, сборен отбор на Банка ДСК § Експресбанк и домакините от Овергаз. Специално за турнира пристигнаха служители с волейболни умения от цялата страна – Айтос, Варна, Велико Търново, Пирдоп, Панагюрище.

Отборите се раздадоха на арената още в груповата фаза, но с напредването на деня – състезателите, подкрепени от бурни овации, навлязоха в мачовете с още по-голям хъс. Полуфиналните сблъсъци предложиха оспорвана игра,  точки, красиви отигравания и спортсменска игра. Финалният мач изправи Асарел-Медет срещу А1 в драматичен и непредизвестен двубой. В крайна сметка, след като точките в третия гейм напредваха успоредно, с две последни отигравания, момчетата и момичетата (браво, момичета!) от А1 се поздравиха с победата.

В интервю след края на турнира, нападателят с прецизен изстрел и служител „Корпоративни комуникации“ в А1 – Марин Пърлев сподели, че подкрепят „Очи на четири лапи“, заради дългогодишното им партньорство и вярата, че фондацията и кучетата-водачи правят живота на хората с увредено зрение по-пълноценен. Той благодари на дамите в състава – Ива Димова и Лидияна Желева и разказа, че момичетата излезли  на игрището в подкрепа на съотборниците и каузата с огромен хъс, макар и едната от тях да е била с контузия. 

“За нас е чест и привилегия да сме домакин на волейболния турнир  и да бъдем арена за среща на доброто, събирайки  хора с толкова благородна мотивация от различни компании. Благодарим на всеки един отбор и състезател за отдадеността, благородството и спортния хъс, с които взеха участие в инициативата, както и на съдиите от волейболна академия „Стойчев-Казийски за безупречното съдийство

Радостни сме и че, успяхме да проведем турнира без пластмасови отпадъци и с почти нулев екологичен отпечатък : всички  състезатели получиха и ползваха бутилки за вода за многократна употреба. Като компания, за която опазването на околната среда е изключителен приоритет, е важно да бъдем добрия пример.“, споделиха домакините от Овергаз.

„Добротата отново е обединила хората от различни компании, което в днешно време е за похвала. Мога само да поздравя компаниите, които са се постарали да предоставят тази възможност на своите служители. По време на турнира те показаха екипна работа, което означава, че са екип и на работното си място. Страхотна атмосфера и все по-високо ниво на игра. Надявам се догодина повече компании да вземат техния пример и да участват в този, вече традиционен, турнир. Колкото повече се разраства турнирът, толкова повече се увеличават добрините.“, коментира Валери Банчев, главен съдия на турнира.

Ето и всички каузи, за които се бориха останалите отбори:
Асарел – Медет – Детско-юношеска школа по волейбол от Панагюрище
Аурубис България – Фонд за лечение на деца с хронични и други заболявания от региона на Средногорието
АББ България – Found in Bulgaria – Защитено жилище за деца-сираци в Драгоман
Крестън Булмар  – Заедно в час
Овергаз – ParaKids и спорт за деца с увреждания
Банка ДСК § Експресбанк – Фонд Готови за успех, стипендии за отличен успех на младежи в риск

Българската мрежа на Глобалния договор ООН на изразява своята признателност към всички служителите на компаниите, които изпълниха зала „Овергаз Арена“ в съботния ден. Благодарение на тяхната ангажираност, на финала винаги триумфира доброто.  
_DSF5372_DSF5380

 

 

 

 

 

 

 

 

За проекта

Проектът „Игри за добрини“ цели да покаже, че отговорните компании, доброто здраве на служителите, спортът и каузите могат да вървят ръка за ръка. За целта Мрежата организира спортни турнири, в които всяка участваща компания се бори за избрана от нея социална кауза. Така печелейки турнира, печели и избраната от отбора кауза, за която отива събрания награден фонд. „Игри за добрини“ е част от колективната програма на Българската мрежа на Глобалния Договор на ООН „Здрави на работа“ в изпълнение на Стратегическия план 2015+ за работа по Целите на ООН за устойчиво развитие и по точно Цел 3 “Осигуряване на здравословен начин на живот и стимулиране на благосъстоянието на всички във всички възрасти”.