Аурубис България спечели турнира по тенис в “Игри за добрини” 2019

Post 5 of 298

Игри на добрини пали хората, а в същото време помага на много

72583825_2926760910672263_6274290841078988800_n

Завърши и последният турнир с кауза от “Игри за добрини” 2019 на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.  

Тенисистите от пет компании премериха сили на кортовете на Националния тенис център.

 

 

Служителите от Асарел-Медет, АЕЦ Козлодуй, Аурубис България, ТехноЛогика и домакините от Софарма се състезаваха в името на следните благородни каузи:

  • ТехноЛогика участва за подкрепа на Фонд „Готови за успех“ на фондация bCause
  • Асарел-Медет се бориха за подкрепа на болни от множествена склероза
  • АЕЦ Козлодуй подкрепяха Сдружение „Събитието Северозапад“
  • Софарма се състезаваха за Фонд „Лечение и рехабилитация на деца“ на фондация bCause
  • Аурубис България ще подпомогнат фонд „Лечение на деца с хронични и други заболявания от региона на Средногорието“

Турнирът и чекът от 2500 лв. бяха спечелени от отбора на Аурубис България. Ето какво сподели след победата Иван Димитров, който участва за първи път: „Радвам се, че се събрахме такъв хубав екип и от самата фирма. Прекарахме малко повече време заедно  Запознахме се с хора от други фирми. Каузите на всички отбори са впечатляващи. Духът на турнира е такъв, че даже и да загубиш, пак печелиш, защото се прави за добра кауза. Организацията беше на ниво. Всичко мина гладко. Аз лично се надявам догодина отново да мога да участвам и бих поканил всички фирми, които имат интерес да се запознаят с други бизнеси и имат хубава кауза, да изпратят хората и да участват.“

Тази година се насладихме на равностойно и балансирано участие: от 23 участници на терена се състезаваха 10 жени. Индивидуалната победителка от АЕЦ Козлодуй Стефка Колева, подчерта: „Цялата организация беше супер. Имаше много жени. Поиграхме си любителски, имаше състезателен дух. Тази година участвам за първи път и като победител непременно ще участвам догодина. Пожелавам си всяка година да има повече жени, от повече компании.“

Майсторската игра пък отличи Кристин Цветанков от Асарел Медет, който стана победител ри мъжете. „Игри на добрини пали хората, а в същото време помага на много. Всички компании трябва да бъдат отговорни като към собственото си развитие, така и към развитието на социалната среда и най-вече към нуждаещите се. Като човек, дълго време занимаващ се със спорт, смятам, че инициативата е страхотна и желая успех в бъдеще.“, заяви той при получаване на своята статуетка.

Общо класиране:

Отборно
I място               Аурубис България
II място              АЕЦ Козлодуй
III място              Асарел Медет

Категория Жени
I място                Стефка Колева, АЕЦ Козлодуй
II място               Вилма Тошева, АЕЦ Козлодуй
III място              Таня Стоянова ТехноЛогика
IV място              Наташа Бояджиева, Аурубис България

Категория Мъже
I място                Кристин Цветанков, Асарел Медет
II място               Тодор Николов, Аурубис България
III място              Иван Димитров, Аурубис България
IV място              Васил Досев, Аурубис България

За проекта

Проектът „Игри за добрини“ цели да покаже, че отговорните компании, доброто здраве на служителите, спортът и каузите могат да вървят ръка за ръка. За целта Мрежата организира спортни турнири, в които всяка участваща компания се бори за избрана от нея социална кауза. Така печелейки турнира, печели и избраната от отбора кауза, за която отива събрания награден фонд. „Игри за добрини“ е част от колективната програма на Българската мрежа на Глобалния Договор на ООН „Здрави на работа“ в изпълнение на Стратегическия план 2015+ за работа по Целите на ООН за устойчиво развитие и по точно Цел 3 “Осигуряване на здравословен начин на живот и стимулиране на благосъстоянието на всички във всички възрасти”.