Дивото зове за живот. Отбелязване на Световния ден на околната среда: резултати 2016

Buhal_a3-page-001

Световният ден на околната среда се отбелязва всяка година на 5 юни (WED2016), а Българската мрежа на Глобалния договор на ООН го чества всяка година от 2012 г. насам.

Тазгодишната тема, провеждана под мотото “Дивото зове за живот”, се фокусира върху бракониерството, незаконната търговия с диви животни или трофеи от тях, и нерегулираното рибарство, които водят до застрашаване на множество животински и растителни видове.

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН проведе информационна кампания с помощта на експертния партньор сдружение „Зелени Балкани“ и подкрепата на Българската минно-геоложка камара. Кампанията бе в две направления – публично виртуално събитие и вътрешна комуникация сред над 10 000 служители в компаниите-членове на Мрежата.

Прочетете повече.

Details

Интервю с д-р Христина Клисурова по случай Световния ден на околната среда

divoto-zove-za-jivot-1Интервю на БМГД на ООН с д-р Христина Клисурова, ветеринарен лекар и връзки с обществеността в сдружение „Зелени Балкани“, по повод Световният ден на околната среда и тазгодищната тема, която се фокусира върху бракониерство, незаконната търговия с трофеи от диви животни и нерегулираното рибарство.

Световният ден на околната среда се отбелязва всяка година на 5 юни. Това е най-важният ден от календара на ООН, свързан с опазването на природата. Националното честване за България се инициира от БМГД ООН.

Към интервюто

Details

Деца дадоха старта на четвъртото издание на „Гордея се с труда на моите родитeли“ 2016

IMG_3647Най-успешната програма на  Българската мрежа на Глобалния договор на ООН стартира за първи път „на терен“  в 90 СОУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“, р-н Люлин, на 31 май 2016 г.

Четвъртото издание на „Гордея се с труда на моите родитeли“ беше открито от г-н Огнян Траянов, председател на Българската мрежа. Близо 180 ученици имаха възможност да се включат в демо версия на Детски базар на професиите 2016 и да се запознаят отблизо с техните предизвикателства. Прочетете повече.

Details

Събитие на БМГД на ООН бе отличено с PR Приз

Инициативата на БМГД на ООН за отбелязване на Световния ден на околната среда 2015 бе отличена с втора награда на PR Приз 2016 на БДВО в категория “Специално събитие”. Оценката от такова авторитетно и етично жури е безспорно признание за работата на мрежата. 13249522_10208889445411302_325678825_n

В инициативата „Пътешествие с кауза“ се включиха Екопак, Контур Глобал Марица Изток 3, Овергаз Софарма и Българска минногеоложка камара. Партньори бяха Radio Family (Евелина Павлова), Българска хранителна банка, МКИЦ Каузи, ресторант Ла Пастария. Научете повече

Details

БМГД на ООН връчи Стратегическия план 2015+ на г-жа Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО

IMG_56241На 19 май 2016 г. в София се състоя публична дискусия на тема „Цели за устойчиво развитие: По-добър свят до 2030 ” със специален гост и лектор на събитието г-жа Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО и кандидат за генерален секретар на ООН.

В своята вдъхновяваща реч г-жа Бокова подчерта значението на 17-те цели за устойчиво развитие, които са били разработени и ще бъдат изпълнени за първи път в тясно сътрудничество с правителствата, гражданското общество, частния сектор и академичните среди.

По време на срещата г-н Огнян Траянов, председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, връчи на г-жа Бокова копие на Стратегическия план на Мрежата 2015+. Научете повече.

Details

БМГД на ООН участва в конференцията „Образование и бизнес – Бъдещите лидери“

БМГД на ООН се включи като партньор на международна конференция за бъдещи лидери, организирана от Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria

БМГД на ООН участва в конференцията "Образование и бизнес - Бъдещите лидеи"На 11 май се проведе третото издание на конференцията „Образование и бизнес“, организирана от национална телевизия Bulgaria ON AIR и икономическият ТВ канал Bloomberg TV Bulgaria. БМГД на ООН се присъедини като партньор на конференцията, чието тазгодишно издание бе с фокус върху темата за бъдещите лидери.

Участие в конференцията взеха лидери, предприемачи и иноватори от различни сфери. Сред тях бе и председателят на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН г-н Огнян Траянов, който изнесе лекция на тема „Лидерите пред нас, лидерите край нас и лидерите в четвъртата индустриална революция“. Научете повече

Details

Годишна среща на европейските мрежи на ГД на ООН

IMG_0699iНа годишната среща на европейските мрежи на ГД на ООН, състояла се в Прага на 5 и 6 май 2016г.,
Българската мрежа на Глобалния договор на ООН представи работата си по изготвяне на Стратегическия план 2015+ за работа по Целите на ООН за устойчиво развитие.

Научи повече.

Details

Кои са лидерите на бъдещето?

БМГД на ООН се включва като партньор на международна конференция за бъдещи лидери, организирана от Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria

Национална телевизия Bulga23x30 (1)ria ON AIR и бизнес каналът Bloomberg TV Bulgaria ще изследват как образованието помага на младите хора да изградят лидерски качества и как компаниите откриват и развиват лидери по време на международна конференция на 11 май в София хотел Балкан. Българската мрежа на Глобалния договор на ООН се присъединява като партньор на конференцията, като председателят на НС, г-н Огнян Траянов, ще бъде един от лекторите на събитието.

Събитието е част от поредицата „Образование и бизнес“. Тази година ще се фокусира върху бъдещите лидери.

За да се регистрирате за конференцията и да научите повече, посетете официалната страница на събитието.  

Details

Отново е време за иновации

БМГД на ООН се присъединява като партньор в третото издание на академия „Иновация в действие“, инвестираща в по-доброто бъдеще на младежите в България

12966754_10208613422630905_100414230_n

Вчера на специално събитие бе даден стартът на третото издание на академия „Иновация в действие” на Солвей Соди. Българската мрежа на Глобалния договор на ООН се включва като партньор на инициативата.

Прочетете повече 

Details

Служители от водещи компании ще се учат на информирано и отговорно потребление

Choice_longНа Световния ден на потребителя, 15 март, Българската мрежа на Глобалния договор на ООН (БМГД) стартира второто издание на програмата „Отговорният избор” под мотото “Едно има значение”, която се стреми да постави гражданите в активна позиция като изгради в тях самочувствието, че техните ежедневни постъпки и избори имат значение. Началото й бе дадено през 2015 г. от 6 компании инициатори – Овергаз Инк. Софарма АД, ТехноЛогика ЕАД, КонтурГлобал Марица Изток АД, ВУЗФ и Мобилтел АД, с участието на изпълнителния директор на Глобалния договор на ООН, г-н Георг Кел.

„Отговорният избор“ е част от Стратегическия план 2015 + на БМГД, представен в началото на март, за работа по Целите на ООН за устойчиво развитие – и по-точно цел № 12, касаеща отговорното потребление. Прочети повече

Details