Гордея се с труда на моите родители КОД: ЗАРЕЖДАНЕ 2.0

10150773_956924424322598_7335660349508278080_nДЕТСКИ БАЗАР НА ПРОФЕСИИТЕ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В СОФИЯ

На 10 декември (сряда) от 15часа в сградата на бившата централна софийска баня (до ЦУМ) стартира уникален детски базар на професиите. В рамките на базара над 16 компании ще показват някои от професиите си по интересен и забавен за децата начин. Входът е свободен, а препоръчителната възраст на децата е от 9 до 16 години.

Базарът предоставя на учениците уникалната възможност да пробват взимане на интервюта и заснемане на репортажи; да наблюдават демонстрация на електрическа турбина, да гледат състезание на водородни коли и работа с горелки, да тестват мобилни приложения, да програмират революционни роботи от отпадъци, да разпознават фалшиви банкноти и да използват други банкови машини – като посустройства, броячи за пари и др., да изпратят писмо до Дядо Коледа и да проследят пътя му с професионални куриери, сами да си напълнят парцалена кукла, да разберат как работи машина за подаръци, да рисуват със специални бои и не на последно място да опитат от шоколадовото фондю

Програмата е част от националната инициатива „Гордея се с труда на моите родители“, в която за втора поредна година български компании отварят вратите си за децата на служителите. Идеята на инициативата е със специално разработени програми и игри да им покажат защо трудът на родителите им е важен. Проектъте на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, а целта е да бъде ежегоден и да обхване бизнеса в цялата страна.

От миналата година броят на компаниите участници се е удвоил и тази есен в 24 компании гостуваха повече от 850 деца от 8 града – София, Пловдив, Панагюрище, Гълъбово, Огняново, Девня, Русе, Пирдоп и Сливница.

В инициативата участват представители на 16 индустрии - фармация, логистика и куриерски услуги, информационни технологии, ветеринарна медицина, банково дело, преработваща промишленост, шивашка промишленост, газоснабдяване, телекомуникации, медии, застраховане, ритейл, минно дело, електроснабдяване, винопроизводство, машиностроене, производство на бои и строителни материали. На децата по интересен начин бяха представени 106 професии.

Тази година имаше и обмен. Той позволи на децата, които са участвали миналата година, да посетят друга компания и да научат за нови професии. В обмена участваха пилотни 10 компании.

Начинанието се радва и на засилен медиен интерес с 18 медийни партньори: 13 национални, 2 от Русе, 3 от Пловдив.

Details

стаж@bg – Студентско състезание за трансфер на знания и иновации

 

logo2Цел

България да бъде възприемана като страна с перспектива и възможност за реализация и да е част от световния обмен на знания, иновации и квалифицирана работна сила.

(още…)

Details

31.10 – Ден изпълнен с емоции! Гордеем се!

10644625_10152774004849004_3720136203043302570_nПо време на националната кампания , по инициатива на Българска мрежа на Глобалният договор на ООН „Гордея се с труда на моите родители“ ,  24 компании от 8 града в България отвориха врати, за да  посрещнат децата на своите служители и да им представят по най-забавният и разбираем възможен начин най-разнообразни професии.

(още…)

Details

Представяне „стаж@bg“

logo2

Уважаеми колеги,

 имаме удоволствието да ви поканим на представянето на „стаж@bg”- студентско състезание за набиране и подбор на стажанти с висок потенциал, отлична академична подготовка, придобита в световни университети и желание за развитие в български фирми.

(още…)

Details

Български компании отварят вратите си за деца на своите служители

ygЗа втора поредна година по повод Деня на будителите български компании отварят вратите си за децата на служителите в рамките на националната инициатива „Гордея се с труда на моите родители“. Идеята е със специално разработени програми и игри да им покажат защо трудът на родителите им е важен. Инициативата е на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, а целта е да бъде ежегодна и да обхване бизнеса в цялата страна. (още…)

Details

Европейски минен бизнес форум

preview_IMG_9597Българска мрежа на Глобалният договор на ООН за втори път е съорганизатор на Европейски минен бизнес форум , който се състоя на 29 и 30 септември в Пловдив, по инициатива на Българска минно – геоложка камара. Изпълнителният директор на сдружението , г-жа Марина Стефанова ,  бе модератор на форума, като акцент в дискусията постави върху темата „Как компаниите да бъдат социално отговорни“.

 Инициативата събра над 200 участници от цяла Европа – Швеция, Гърция, Белгия, Испания, Германия, Румъния, Чехия, Беларус, като за първи път гостуват представители на Норвегия и Исландия. Интересен е фактът, че по това време Пловдивския панаир отбеляза ниска посещаемост за разлика от Европейския минен бизнес форум.

Details

„Гордея се с труда на моите родители“ с награда от PR приз 2014

10492168_10152641748024796_7610997049211672882_nБългарска мрежа на Глобалния договор на ООН и нейните компании-членове Овергаз Инк, ТехноЛогика, КонтурГлобал Марица Изток 3 спечелиха първо място в категория „ПР проект за вътрешни комуникации с проекта „Гордея се с труда на моите родители“
На официална церемония, която се проведе на 26.06.2014 г. в х-л Хилтън в София, бяха обявени победителите в  най-авторитетния конкурс, който отличава постиженията на PR практиците в България – PR приз. В настоящото му издание 48 проекта се състезаваха за наградите в 13 от 14-те конкурсни категории. (още…)

Details

XII Годишен форум на локалните мрежи

Форумът е най-голямото годишно събитие на локалните мрежи на Глобалния договор на ООН. Тази година
We support Africa!

Details

Световен ден на околната среда

Световен ден (8)Посланията на над 100 български деца вече се разпращат до десетки високопоставени личности, които могат да наложат мерки в полза на околната среда.Вие също можете да напишете своите екопослания.Изпращайте ни ги тук до 13 юни, а ние ще изберем 5 от тях, които да запишем на тениски и да изпратим на 5-има важни хора. Кои ще бъдат те, също решавате вие!

(още…)

Details