БМГД на ООН се включва като стейкхолдър в Кампанията „eSkills for Jobs”

eskillsБългарската мрежа на Глобалния договор на ООН ще участва като стейкхолдър в кампанията „eSkills for Jobs“. Инициативата има за цел да повиши осведомеността на гражданите за нуждата от подобряване на техните умения при използването на информационните и комуникационни технологии, необходими за намирането на работа и включва поредица от инициативи и курсове за квалификация и придобиване на умения.

Подкрепата за кампанията попада под Цел 4 „Качествено образование“, включена в Стратегическия план 2015+ на Мрежата, касаещ работата по и постигането на Целите за устойчиво развитие на ООН.

Прочетете повече

Details

Няма пречки за отразяването на имената на компаниите при социално-отговорни кампании

БМГД на ООН се включи в  организирана от БДВО дискусия, в която много участници поискаха коректно отразяване на инициативите в полза на обществото, независимо от кого са организирани

600_6812-4Няма пречки при отразяването на имената на компаниите в електронните медии, когато става въпрос за социално отговорни кампании и инициативи, въпреки че практиката това да не се случва все още продължава. Това стана ясно на организираната от БДВО дискусия на тема „Кой стои зад доброто? Всички гледни точки за отразяване на компаниите в електронните медии“, която се проведе на 19 юли в „Офис на открито” в градината на ул. Кракра 16 в София. От страна на БМГД на ООН в дискусията се включи г-жа Марина Стефанова, Директор устойчиво развитие в Българската мрежа. Прочетете повече

Details

Отворени проекти на Мрежата

Два от най-разпознаваемите проекта на Мрежата са отворени за включване за членовете на Мрежата и други компании. Научете повече за същността на “Отговорният избор” и “Гордея се”, както и за условията за включване в тях.

Untitled1 12190907_1142286652453040_1807194550777085926_n
Details

Председателят на БМГД на ООН, г-н Огнян Траянов, за ролята на отговорния бизнес

defaultПредседателят на БМГД на ООН, г-н Огнян Траянов, гостува в предаването „Резонанс“ по телевизия Евроком.

Гледайте интервюто с г-н Траянов тук.

Details

Овергаз отпразнува своята 25 годишнина

overgas 4Овергаз, най-голямата частна газова компания в България, на 25 юни отпразнува своята 25 годишнина.

Компанията е един от основателите на Българската мрежа на Глобалния Договор на ООН, а създателят и изпълнителният директор на Овергаз г-н Сашо Дончев бе първият председател на Мрежата.

Прочетете повече

Details

ФПББ става “BCause”: честит 20 рожден ден на фондацията!

bcause-1На 21 юни 2016 г., Фондация “Помощ за благотворителността в България” (ФПББ) – един от основателите на Мрежата и член на Националния ни съвет в лицето на изпълнителния директор на фондацията, г-жа Елица Баракова – отпразнува 20 години от създаването си.

За 20-те години работа организацията, новатор в благотворителната сфера, отчете, че е набрала над 17.5 млн. лв. дарения за български каузи. Прочете повече

Details

Корпоративната социална отговорност на малкия бизнес

marinastefanova1Как малките компании разбират и прилагат корпоративната социална отговорност (КСО)? Имат ли ресурси да помагат за решаването на обществени проблеми или усилията им са незначителни, и съответно, остават незабелязани?

Отговори на тези въпроси дава първото за България емпирично изследване, което  обхваща 309 малки и средни компании и проследява факторите, практиките и крайните резултати от КСО дейностите им в периода 2012 – 2014 година. Негов автор е д-р Марина Стефанова, дългогодишен експерт и изследовател на КСО в България и Директор устойчиво развитие в Българска мрежа на Глобалния договор на ООН. Прочетете повече

Details

Дивото зове за живот. Отбелязване на Световния ден на околната среда: резултати 2016

Buhal_a3-page-001

Световният ден на околната среда се отбелязва всяка година на 5 юни (WED2016), а Българската мрежа на Глобалния договор на ООН го чества всяка година от 2012 г. насам.

Тазгодишната тема, провеждана под мотото “Дивото зове за живот”, се фокусира върху бракониерството, незаконната търговия с диви животни или трофеи от тях, и нерегулираното рибарство, които водят до застрашаване на множество животински и растителни видове.

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН проведе информационна кампания с помощта на експертния партньор сдружение „Зелени Балкани“ и подкрепата на Българската минно-геоложка камара. Кампанията бе в две направления – публично виртуално събитие и вътрешна комуникация сред над 10 000 служители в компаниите-членове на Мрежата.

Прочетете повече.

Details

Интервю с д-р Христина Клисурова по случай Световния ден на околната среда

divoto-zove-za-jivot-1Интервю на БМГД на ООН с д-р Христина Клисурова, ветеринарен лекар и връзки с обществеността в сдружение „Зелени Балкани“, по повод Световният ден на околната среда и тазгодищната тема, която се фокусира върху бракониерство, незаконната търговия с трофеи от диви животни и нерегулираното рибарство.

Световният ден на околната среда се отбелязва всяка година на 5 юни. Това е най-важният ден от календара на ООН, свързан с опазването на природата. Националното честване за България се инициира от БМГД ООН.

Към интервюто

Details

Деца дадоха старта на четвъртото издание на „Гордея се с труда на моите родитeли“ 2016

IMG_3647Най-успешната програма на  Българската мрежа на Глобалния договор на ООН стартира за първи път „на терен“  в 90 СОУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“, р-н Люлин, на 31 май 2016 г.

Четвъртото издание на „Гордея се с труда на моите родитeли“ беше открито от г-н Огнян Траянов, председател на Българската мрежа. Близо 180 ученици имаха възможност да се включат в демо версия на Детски базар на професиите 2016 и да се запознаят отблизо с техните предизвикателства. Прочетете повече.

Details