БЪЛГАРСКИ КОМПАНИИ ОТВАРЯТ ВРАТИТЕ СИ ЗА ДЕЦА НА СВОИТЕ СЛУЖИТЕЛИ

ygЗа втора поредна година по повод Деня на будителите български компании отварят вратите си за децата на служителите в рамките на националната инициатива „Гордея се с труда на моите родители“. Идеята е със специално разработени програми и игри да им покажат защо трудът на родителите им е важен. Инициативата е на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, а целта е да бъде ежегодна и да обхване бизнеса в цялата страна. (още…)

Details

Европейски минен бизнес форум

Българска мрежа на Глобалният договор на ООН за втори път е съорганизатор на Европейски минен бизнес форум , който се състоя на 29 и 30 септември в Пловдив, по инициатива на Българска минно – геоложка камара. Изпълнителният директор на сдружението , г-жа Марина Стефанова ,  бе модератор на форума, като акцент в дискусията постави върху темата „Как компаниите да бъдат социално отговорни“.

 Инициативата събра над 200 участници от цяла Европа – Швеция, Гърция, Белгия, Испания, Германия, Румъния, Чехия, Беларус, като за първи път гостуват представители на Норвегия и Исландия. Интересен е фактът, че по това време Пловдивския панаир отбеляза ниска посещаемост за разлика от Европейския минен бизнес форум.

Details

„Гордея се с труда на моите родители“ с награда от PR приз 2014

10492168_10152641748024796_7610997049211672882_nБългарска мрежа на Глобалния договор на ООН и нейните компании-членове Овергаз Инк, ТехноЛогика, КонтурГлобал Марица Изток 3 спечелиха първо място в категория „ПР проект за вътрешни комуникации с проекта „Гордея се с труда на моите родители“
На официална церемония, която се проведе на 26.06.2014 г. в х-л Хилтън в София, бяха обявени победителите в  най-авторитетния конкурс, който отличава постиженията на PR практиците в България – PR приз. В настоящото му издание 48 проекта се състезаваха за наградите в 13 от 14-те конкурсни категории. (още…)

Details

XII Годишен форум на локалните мрежи

Форумът е най-голямото годишно събитие на локалните мрежи на Глобалния договор на ООН. Тази година
We support Africa!

Details

Световен ден на околната среда

Световен ден (8)Посланията на над 100 български деца вече се разпращат до десетки високопоставени личности, които могат да наложат мерки в полза на околната среда.Вие също можете да напишете своите екопослания.Изпращайте ни ги тук до 13 юни, а ние ще изберем 5 от тях, които да запишем на тениски и да изпратим на 5-има важни хора. Кои ще бъдат те, също решавате вие!

(още…)

Details

5 юни – Световен ден на околната среда

Световен ден (1)

5 юни е ден с посвещение. Ден за действие, в който във всяка страна се случват стотици хиляди инициативи за подобряване на екологичното състояние на планетата сега и за в бъдеще. Това е датата, избрана от ООН за Световен ден на околната среда за 2014 г. Тази година мотото на инициативата е „Надигни глас. Не нивото на моретата.“

(още…)

Details

„Бизнес принципи за храни и земеделие“ oповестени днес в Рим

(Рим, 13 май 2014г.) -  Глобалния договор на ООН днес представи „Бизнес принципи за храни и земеделие“ в Рим. Като първа част от глобалните доброволни бизнес принципи за целия хранителен и земеделски сектор, „Бизнес принципи за храни и земеделие“ се стреми да помогне за реализацията на целта за устойчиво развитие както е посочено в заключителния документ Рио+20 ( Бъдещето, което искаме) и  да даде право на бизнеса да направи положителен принос към програмата за развитие след 2015г. (още…)

Details

Приключи петото издание на състезанието Ф.И.Р.М.А.

СФ.И.Р.М.А. 5ъстезание Ф.И.Р.М.А. беше проведено за пета поредна година, организирано от бизнес клуба на Софийски университет “ Св. Климент Охридски“, с партньори : Българската мрежа на Глобалния договор на ООН“ , „Овергаз Инк“ , „Sopharma phamaceuticals“ , „Методия АД“. (още…)

Details

Присъединяване на Мтел към Българската мрежа на Глобалния договор

DSC08625На 13 май 2014г. към Българската мрежа на Глобалния договор на ООН се присъедини компания Мтел. С това компанията още гарантира, че възприема корпоративната социалната отговорност не като еднократен акт, а като процес, в който бизнесът демонстрира своето отношение към обществото и допринася за неговото развитие. Идеята за социална отговорност и опазване на околната среда, заложени в организацията, (още…)

Details

Повече материали може да разгледате и на нашата фейсбук страница или да посетите канала ни в youtube.

Details