Преоткрий твоята природа

WED2017_new

В Българската мрежа на Глобалния договор на ООН (БМГД на ООН) традиционно отбелязваме заедно Световния ден на околната среда, който се чества всяка година на 5 юни. Тази година темата касае връзката между човека и природата и сме предизвикани да излезем навън сред природата, да оценим красотата и значението й и да предадем нататък посланието да опазим Земята, която споделяме.  Научете още

Details

България с награда от Глобалния договор на ООН за програма за отговорно поведение на компании и потребители

The award & DGeorgievaДелхи/София, 03.05.2017 г. – Българската програма „Отговорният избор“, насочена към отговорното потребление и производство, спечели една от петте престижни международни награди на Глобалния договор на ООН (United Nations Global Compact). Отличието бе връчено по време на Годишната среща на Глобалния договор на ООН, провела се в Индия под надслова  „Глобалните цели  – двигател за местния бизнес“ (Making Global Goals Local Businesses). Отличеният проект е идея и реализация на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН (БМГД).

Научете повече

 

Details

Целите на устойчивото развитие: възможността за промяна на нашето време

Статия на Лизе Кинго, изпълнителен директор на Глобалния Договор на ООН, публикувана на 26 април 2017 в Силиконовата долина на Индия.

Lise-KingoДобре дошли в Антропоцена: Епохата на човека. Геоложката епоха, в която човешкото влияние се очаква да остави своята следа в геоложката история, дълго след като градовете ни са вече разрушени. Тя заменя Холоцена – ера, започнала преди 10 000 години, след края на втората ледена епоха. На ръба на тази Епоха на човека, настоящата икономика е довела до серия от притеснителни събития – промяна на климата и екстремни метеорологични условия, изчерпване на природните ресурси, заплаха за продоволствената сигурност, биоразнообразието, липса на достъп до обработваема земя, чист въздух и вода, миграция в големи мащаби, антимикробна резистентност (устойчивост) и стремглаво нарастване на заболяванията, свързани с начина на живот. Довела е и до неприемливи нива на крайна бедност и неравноправност по света. Фактът, че трябва да променим нещо е извън всякакво съмнение. Мащабът на тези предизвикателства изисква промяма от подобен ранг. Ще са нужни значителни креативност и усилия, за да се насърчават необходимите промени за елиминиране на бедността, намаляване на неравноправието и опазване на планетата. Прочете повече

Details

Отворени програми

Untitled

Две от най-разпознаваемите програми на Мрежата са отворени за включване за членовете на Мрежата и други компании. Научете повече за същността на Отговорният избор” и “Гордея се”, както и за условията за включване в тях.

За допълнителна информация, моля, свържете се със Секретариата на Мрежата на secretariat@unglobalcompact.bg.

Научете повече

Details

Излишна ли е излишната храна?

постерс

На 15 март 2017г. стартира най-новата обучителна програма у нас за намаляване на разхищението на храна „Излишна ли е излишната храна?”. Само в България „спасената” храна би могла да нахрани 1,5 млн. души. Обучението е част от програмата „Отговорният избор“ на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН (БМГД) и е инициирана по повод Световния ден за защита правата на потребителите.

Научете повече

Details

Нова брошура за „Отговорният избор“

отг изборС радост Ви представяме новата информационна брошура за програмата „Отговорният избор”.

На Световния ден на потребителя, 15 март, Българската мрежа на Глобалния договор на ООН (БМГД) стартира тазгодишното издание на програмата „Отговорният избор” под мотото “Едно има значение”, която се стреми да постави гражданите в активна позиция като изгради в тях самочувствието, че техните ежедневни постъпки и избори имат значение.

Повече тук

Details

Планираща среща на Българската мрежа за 2017

16113280_1504394289575606_5346931877128058737_oНа 20 януари, 2017г., се проведе планиращата среща на Българска мрежа на Глобалния договор на ООН.

Съгласно приетия Стратегическия план 2015+ на Мрежата по Целите за устойчиво развитие работната среща се фокусира върху планирането на конкретни действия и дати за дейностите през 2017г.

Научете повече

Details

Февруарски базари на добротата

16836077_10206779407842809_3313812602263941314_oВсеки ден е празник на любовта за тези, които даряват време, средства и усилия в полза на други!

Споделяме част от емоцията на благотворителните базари, провели се през февруари в някои от членовете на БМГД на ООН.

Научете повече

Details

Нови видео и брошура за „Гордея се с труда на моите родители“ и Детски базар на професиите

 

С гордост Ви представяме новите видео и информационна брошура за „Гордея се с труда на моите родители“ и Детския базар на професиите.

Научете повече.

Details

Готови ли са компаниите за нефинансовото отчитане?

Photo 1 NFR seminarНа 14 декември в Мехелен, Белгия се проведе семинар, организиран от най-голямата европейска мрежа за корпоративна социална отговорност CSR Europe,  на тема The EU Directive on non-financial information. Are you read for the race?.
Семинарът направи преглед  на това как правителствата транспонират Европейската директива за нефинансово с фокус върху обхват и модел за отчитане, и оценка на осведомеността и готовността на компаниите, които ще бъдат пряко или косвено засегнати от Директивата.

Научете повече

 

Details