БМГД на ООН участва в конференцията „Образование и бизнес – Бъдещите лидери“

БМГД на ООН се включи като партньор на международна конференция за бъдещи лидери, организирана от Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria

23x30 (1)На 11 май се проведе третото издание на конференцията „Образование и бизнес“, организирана от национална телевизия Bulgaria ON AIR и икономическият ТВ канал Bloomberg TV Bulgaria. БМГД на ООН се присъедини като партньор на конференцията, чието тазгодишно издание бе с фокус върху темата за бъдещите лидери. На събитието се дискутираха въпроси за това кои са лидерите на бъдещето, как можем да ги разпознаем и как индустриите спомагат за формирането им .

Участие в конференцията взеха лидери, предприемачи и иноватори от различни сфери. Сред тях бе и председателят на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН г-н Огнян Траянов, който изнесе лекция на тема „Лидерите пред нас, лидерите край нас и лидерите в четвъртата индустриална революция“. В лекцията си г-н Траянов разгледа кои са ключовите качества на добрия лидер и кои са особеностите на лидерите в четвъртата индустриална революция. Председателят на БМГД на ООН обърна специално внимание и на това как възпитанието допринася за изграждането на лидерите.

„Лидерът е визионер, той поставя цел или кауза, която в очите на последователите му е част от един по-добър свят. Той успява да ги увлече и да ги води активно през целия път напред, предпазвайки ги от заплахите, взимайки решения в трудни моменти, проявявайки креативност. Той разпознава способностите и помага на последователите си да вдигнат границите на очакванията към себе си“, бяха част от думите на г-н Траянов.

По-късно същия ден г-н Траянов участва и в телевизионното предаване Денят ON AIR, където говори за ролята на образованието при развитието на потенциала на младите хора.

„Основополагащият проблем в България е неразбирането, че образованието е индустрия. В него трябва да има пазарна икономика – то трябва да се интегрира в нея. Трябва да има конкуренция, трябва да има справедливост, състезание към по-добро качество“, сподели по време на предаването г-н Траянов.