Събитие на БМГД на ООН бе отличено с PR Приз

Инициативата на БМГД на ООН за отбелязване на Световния ден на околната среда 2015 бе отличена с втора награда на PR Приз 2016 на БДВО в категория “Специално събитие”. Оценката от такова авторитетно и етично жури е безспорно признание за работата на мрежата. 13249522_10208889445411302_325678825_n

В инициативата „Пътешествие с кауза“ се включиха Екопак, Контур Глобал Марица Изток 3, Овергаз Софарма и Българска минногеоложка камара. Партньори бяха Radio Family (Евелина Павлова), Българска хранителна банка, МКИЦ Каузи, ресторант Ла Пастария.

Всяка година на 5 юни хората по света празнуват Международния ден на околната среда. Темата през 2015 година бе „Седем милиона мечти. Една планета. Консумирай с мярка“ и се фокусира върху отговорното потребление и устойчивия начин на живот. По този повод за първи път в България се проведе образователно реалити за тинейджъри „Пътят на храната“, което чрез игра  научи децата как да пазаруват и приготвят храната си разумно и с мярка и какво се случва с отпадъците. Целта на това пътешествие с кауза е участниците и техните приятели да изградят отговорно потребителско поведение, да мислят критично, да търсят алтернативи, да консумират с мярка, тъй като всяко действие води до промяна за цялата планета.

Можете да си припомните видеото към събитието „Пътят на храната“ тук:


Ако искате да се присъедините към инициативата, свържете се с екипа на Мрежата.