Форум „Бизнесът-сила за добро“ стартира със събитие в Девня

Мрежата стартира турнето си от регионални форуми със събитие в ДевняПървият от поредицата тегионални форуми в страната ще се състои в град Девня на 26 юни, а домакин ще бъде Солвей Соди.

Ще Ви срещнем с Глобалния Договор на ООН, ролята и силата на Българската мрежа, възможностите за участие и ползите от колективните проекти.

Научете повече 

Details

Запишете се за участие в спортните турнири с кауза!

2019 igri calendar

След турнира по тенис на маса, предстоят спортни надпревари по футбол на 28 септември, тенис на корт в средата на септември и волейбол на 5 октомври. Всички желаещи компании и техните служители могат да се включат и да съчетаят спорта с подкрепата на кауза, в която вярват. 

Успешното осъществяване на турнирите с кауза на мрежата на Глобалния Договор на ООН, има за цел отново да докаже, че всички сме от един отбор, когато играем заедно за всеобщото лаго.

Задължително условие е в отборите по различните дисциплини да няма включени професионални състезатели.

Нека направим третото издание на Игрите още по-успешно, динамично и съчетаем практикуването на любимия спорт с реализирането на смислени каузи. 

 

Заявка за участие 

Общи условия за участие и примерни правила на турнирите 

За програмата „Игри за добрини“ 

За повече информация или записване на участие, моля свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg. 
Следете ни във Facebook за актуална информация.

Какви са впечатленията от турнирите на вече участвалите компании, ще разберете от видеото.

Details

Българският бизнес отново премери сили в “Игри за добрини”

IMG_4570Игрите започнаха с турнир по тенис на маса, който се проведе тази неделя в “Арена Асарел” в Панагюрище и събра служителите на “Асарел-Медет”, “АЕЦ Козлодуй”, “Аурубис България” и “Овергаз”. 

Стартът на инициативата “Игри за добрини” премина изцяло без пластмасови отпадъци и екологичен отпечатък, като участниците ползваха специални бутилки за вода за многократна употреба.

Прочетете още 

Details

Колоезденето – здравословен и щастлив начин на придвижване

Bicycles

Съществува ли зависимост между карането на колело и степента на индивидуално щастие? Всички знаем, че в Скандинавските страни и в Западна Европа колоезденето е популярно средство за транспорт. Но дали те не са по-скоро следствие от обществените настроения? 

Към статията 

Details

Мрежата стартира турнето си от регионални форуми със събитие в Девня

forumi-Varna-DevnyaБИЗНЕСЪТ – СИЛА ЗА ДОБРО

В началото на лятото екипът на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН ще даде старт на поредица от регионални форуми в Северна България, първият от които ще се проведе в град Девня, където ще се срещне с местните компании, за да обсъдим заедно редица основни теми.

Научете още 

 

Details

Да поговорим за опазването на околната среда с Пощенска банка

logo_web2019По повод отбелязването на Световния ден на околната среда, Българската мрежа разговаря със своите компании членове на тема опазване чистотата на въздуха. В днешното интервю ще поговорим с Пощенска банка за дейностите на компанията, насочени към опазване на околната среда. 

Към статията

Details

5 юни – Световен ден на околната среда: Български компании декларират приноса си за чист въздух и чиста околна среда

IMG_4298Българската мрежа на Глобалния договор на ООН отбеляза Световния ден на околната среда със събитие-лекция, имащо за цел да информира обществото ни за това какви са опасностите от мръсния въздух, който дишаме ежедневнокои са здравословните проблеми, до които той води и какъв e приносът на бизнеса за чистия въздух.

Научете още

Details

Да поговорим за опазването на околната среда с „АЕЦ Козлодуй“

logo_web2019По повод отбелязването на Световния ден на околната среда, Българската мрежа разговаря със своите компании членове на тема опазване чистотата на въздуха. В днешното интервю ще поговорим с „АЕЦ Козлодуй“ за дейностите на компанията, насочени към опазване на околната среда. 

Към статията 

Details

Да поговорим за опазването на околната среда със Солвей Соди

logo_web2019По повод отбелязването на Световния ден на околната среда, Българската мрежа разговаря със своите компании членове на тема опазване чистотата на въздуха. В днешното интервю ще поговорим със „Солвей Соди“ за дейностите на компанията, насочени към опазване на околната среда.

Към статията 

Details

Какво е общото между мръсния въздух и изкуството, разкриват артистите

Article 6 SmogFreeProjectDalianХората на изкуството черпят вдъхновение от заобикалящия ги свят, затова не е учудващо, че сред тях вече се срещат такива, които творят, повлияни от най-сериозния екологичен проблем на нашето време – замърсяването на въздуха. Майкъл Пински се вдъхновява от различните видове замърсяване на въздуха и създава инсталация, състояща се от пет сфери с въздух.

Научете още

Details