Представяме ви Годишния отчет на Българската мрежа на ООН за 2017г.

Capture 1Щастливи сме да ви представим Годишния отчет на БМГД на ООН за 2017 г. Отчетът е изготвен по нов дизайн и представя постиженията и резултатите по цялостната дейност на Българската мрежа през изминалата година.

Документът може да намерите на български и на английски.

Details

Нова информационна брошура на програмата Гордея се с труда на моите родители“ 2017

Brochure 2017Представяме ви новата информационна брошура за издание 2017 г. на програмата „Гордея се с труда на моите родители“.

В нея може да прочетете какви са впечатленията на част от участниците, които миналата година отвориха вратите на работното си място за любознателните деца на своите служители и какви са условията за участие в програмата.

Прочетете брошурата на български и на английски.

Details

Мрежата избра Солвей Соди за нов член на своя Национален съвет

logo-20 years-hor-obemВ края на месец март, по време на проведено Общо събрание на БМГД на ООН, членовете на Сдружението единодушно избраха „Солвей Соди“ за своя нов член на Националния съвет.      

Солвей Соди, Девня е еднo от най-големите индустриални предприятия в България и най-голямото европейско предприятие на Група „Солвей“ за производство на калцинирана сода, с капацитет от 1,5 милиона тона годишно. Днес над 90% от калцинираната сода, произведена в завода в Девня, се изнася, като по този начин „Солвей Соди“ осигурява 1% от българския износ.

Разработването и прилагането на чисти технологии и реализираните големи инвестиции са в основата на стратегията за устойчиво развитие на „Солвей Соди“. Предприятието има амбицията да управлява дейността си в дух на добро сътрудничество с обществото, грижа за местните общности, околната среда и здравето и безопасността на своите служители. Едни от най-мащабните проекти, реализирани от компанията в областта на корпоративната социална отговорност включват националната Академия, предоставяща знания и практически умения на млади предприемачи: „Иновация в действие“, националната кампания „С колан на задната седалка“, „Професионалните паралелки“ в СУ „Васил Левски“, гр. Девня и много други. „Солвей Соди“ се стреми да улеснява и развива образователни и културни инициативи, проекти за подпомагане на заетостта и за подкрепа на общността като ключова част от ангажимента им да отговорят на обществените предизвикателства.

Details

Служители на няколко компании научиха повече за това какви са техните права като потребители и как да ги защитават

Представяне на новия обучителен модул към програмата "Отговорният избор" На 26 март в Puzl CowOrKing се проведе открита лекция на тема ,,Правата ми като потребител в дигиталния свят‘‘, водена от Никола Пенчев, Правата ми. По време на лекцията гостите получиха полезна информация за това кога правата им като потребители са нарушени и към кои институции да се обърнат при възникване на подобен казус; какви са законовите гаранционни рамки за предявяване на рекламация; кога и в какъв срок имат право да върнат закупена от тях стока, какви са особеностите на онлайн пазаруването. Научете повече 

Details

Отбелязваме Световния ден на потребителя

WCRD_LOGO_RGB

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН ще отбележи Световния ден направата на потребителя, с информационна кампания и открита лекция на тема „Правата ми като потребител в дигиталния свят“.
Тазгодишната тема на събитието е #BetterDigitalWorld и фокусира вниманието ни върху правата на потребителите в онлайн пазаруването. Научете повече 

Details

Отворени програми за участие през 2018 г.

BMGD_Goals2016- Strategic plan BG-2 2През 2018-та Българската мрежа продължава активната си дейност. Тази година предстои осъществяването на следните проекти и програми. Научете повече 

Details

Стартира издание 2018 на програмата „Отговорният избор“

logo-1Тазгодишното издание на програмата стартира на 16.02. с модул „Правата на потребителя“, а интерактивното обучение бе проведено от „Правата ми“ за служителите на Екопак България. Научете повече

 

 

Details

Нови членове – Kreston BulMar

kreston-bulmar-logoБългарската мрежа на Глобалния договор на ООН е щастлива да обяви приемането на поредния си нов член, в лицето на най-голямата счетоводна компания в България, Kreston BulMar. 

Kreston Bulmar 2

С множеството си каузи и начинания Kreston BulMar заема достойно място в българския публичен живот. Основният проект на компанията е Академия BulMar, която осигурява стипендии за професионално обучение и устойчиво развитие на талантливи и амбициозни студенти. Сред проектите на компанията са и Istoria.bg – онлайн библиотека за публикации на български историци, както и Balans.bg – експертен сайт с безплатни ресурси по счетоводство.

Мрежата с нетърпение очаква включването на екипа на Kreston BulMar в тазгодишните си проекти и програми.

 

Details

Бизнесът поема ангажимент за образование от 21 век

CVS_017

27 са първите български оранизации, приели Националния план за действие в изпълнение на Европейския пакт за младежта

Осем приоритета на промяната, които включват всички актьори: учители, ученици, родители, училища и университети, отделни компании и браншови организации, както и подкрепящи неправителствени организации са заложени в Националния план.

Научете повече  

Details

Българската мрежа и представители на университетите обсъдиха действия по Националния план към Пакта за младежта

IMG_20171213_105117Като част от съвместната работа на Българската мрежа и българските университети по реализиране на целите включени в Националния план за действие по Пакта за младежта, в Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ беше проведена работна среща, целта на която бе висшите учебни заведения да споделят своите коментари по Плана и заявят готовност за участие в изпълнението на включените в него приоритети. Научете повече

 

Details