Кои са победители във фотоконкурса, посветен на Световния ден на околната среда?

Natalia-Keserova_IMG_8175Българската мрежа изразява своята признателност към всички участници, които споделиха своите снимки и истории от заснемането на живата природа. Председателят й – Огнян Траянов, се обърна към участници, акцентирайки върху техния заразителен пример: “Печеливши са всички, които ще видят тези фотографии – аудиторията в компаниите, но най-вече децата. Снимките са не просто вдъхновяващи, те имат възпитателна стойност.“

Прочетете повече

Details

Поредната група бъдещи ИТ специалисти започнаха своя стаж в софтуерната компания ТехноЛогика

stajantiВъпреки епидемичната обстановка, която забави и замрази не малко процеси в компаниите, ТехноЛогика продължава да осъществява своите програми в полза на образованието. Българската софтуерна компания реши да проведе традиционната си стажантска програма, за да даде отново възможност на младите програмисти да натрупат опит и работят по реални проекти.

Прочетете повече

Details

Конкурсът “Дигитални новатори в образованието” отличи 13 учители от цялата страна

DSC02669За първа година бяха връчени наградите на конкурса “Дигитални новатори в образованието”, организиран от БАИТ. Церемонията се проведе в интерактивния детски център ТехноМеджикЛенд, а сред гостите бе и Министърът на образованието Красимир Вълчев, под чийто патронаж се състоя инициативата.

Прочетете повече

Details

Специалисти от Овергаз, Солвей Соди и ТехноЛогика демонстрираха силата на вътрешните комуникации

116792036_2660168137604270_7656522397074816392_nДиалог, откритост, прозрачност, създаване на общност и изграждане на доверие бяха акцентите в изказванията на специалистите в разговора на тема „Силата на вътрешните комуникации“, който Българската мрежа на Глобалния договор проведе виртуално в края на юли 2020 г.  Гергана Петровска, Мениджър „Вътрешни комуникации“, Овергаз, Меглена Генева, Директор „Комуникации и КСО“, ТехноЛогика, и Теодора Борисова, Мениджър “Връзки с институциите и комуникации”, Солвей Соди споделиха своя опит, постижения, трудности и предоставиха актуални примери от практиката си за ангажиране на служителите и създаване на общности, разказаха какви инструментите на вътрешните комуникации използват и защо обединението около корпоративните ценности е ключово за компаниите и хората в тях. 

Прочетете повече

Details

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари дезинфекционни средства и консумативи на Регионалната библиотека в Стара Загора

Biblioteka_2ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“  дари 5 безконтактни диспенсъра за дезинфектант и консумативи на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в град Стара Загора. Диспенсърите ще бъдат разположени на входа, общата читалня и отделите за деца, тийнейджъри и възрастни, съгласно процедурите за безопасност на посетителите и сигурността на работещите в библиотеката в условията на епидемията от COVID-19.

Прочетете повече

Details

Софтуерната компания CSoft стана член на Глобалния договор на ООН

INP_0706_2СиСофт се занимава с изграждане, внедряване и администриране на софтуерни продукти в сферата на финансите, улеснявайки жизненоважните връзки, в основата на съвременните пазарни структури. С почти 30 години история, компанията се гордее не само с челните си позиции на национално ниво, а и с това, че успява да поддържа устрема си за непрестанно усъвършенстване.

Прочетете повече

Details

„Аурубис“ въвежда стандарта The Copper Mark

Aurubis_Panorama„Аурубис България“ е първото металургично производство, което започва сертифициране по новия международен стандарт за индустрията

Международната група за производство на метали „Аурубис“ (Aurubis AG) започва процедура на сертифициране по новия международен стандарт The Copper Mark. „Аурубис България“ АД, която стопансива медодобивния завод на Групата в Средногорието, е първата металургична компания, която ще се присъедини към стандарта.

Прочетете повече

Details

Изживейте въглеродния си отпечатък във Виртуална реалност

ВРКлиматичните промени продължават да бъдат водещи новини по света, но все още на много хора им е трудно да разберат този феномен, тъй като много от тези явления са далеч от ежедневния им живот. Но всеки обикновен човек допринася към климатичните промени, тъй като средният въглероден отпечатък на един човек е 6 тона годишно. Един тон е нивото, което всеки от нас трябва да се стреми да има, за да може светът да попадне в 1.5 °С бъдеще, препоръчано от Международния панел за Климатични Промени. Затова Програмата на ООН за Околна Среда (UNEP) си партнира с платформата Сони (Sony) PlayStation “Dreams” и създаде впечатляващо виртуално преживяване за климатичните промени. 

Прочетете повече

Details

ТехноЛогика организира уебинар за програмата HeRMeS eXpress

webinar3Грижата за служителите, която е присъща за всяка отговорна компания, не включва само списък от социални придобивки, добро възнаграждение, здравословни и безопасни условия на труд, атрактивни удобства и забавления. Усещането за справедливост, прозрачност и доверие към работодателя се постигат и чрез автоматизирането на HR процедуритеВъзможността всички в организацията да използват система за УЧР дава увереност у служителите за липса на субективизъм при взимане на решенията и допринася за изграждане на работодателската марка.

Как може да постигнете това с HR решението за малък и среден бизнес HeRMeS eXpress ще научите на уебинара на ТехноЛогика “HR софтуерът като ключов фактор за управлението на хора”, който ще се проведе на 14 юли от 15:00 ч.

Регистрирайте се още сега: https://bit.ly/31Hj2Tw 

Details

Глобалният договор на ООН вдига високо летвата за амбициите за корпоративната устойчивост

СДГГлобалният договор на ООН предизвика компаниите да приемат първия етап от нови бизнес цели, които да покажат дали действията им достигат нужното ниво на амбиция за постигането на Целите за устойчиво развитие. Чрез трансформирането на Целите в по-конкретни бизнес цели, новите глобални бенчмаркс подканват компаниите да предприемат много по-амбициозни политики, чрез които рязко да ускорят прогреса.

Прочетете повече

Details