Отворени програми за участие през 2018 г.

 

cover report 2017

През 2018-та Българската мрежа продължава активната си дейност. Тази година предстои осъществяването на следните проекти и програми:

Отговорният избор – наред с трите тематични обучителни модула, които Мрежата предлага на заинтересованите организации, тази година ще бъде отбелязан и Световният ден на правата на потребителя.

Игри за добрини – след успешното пилотно издание на програмата през 2017-та, тази година Игрите отново са отворени за участие, като всички организации, независимо дали са членове на Мрежата, са добре дошли да вземат участие. През 2018-та ще бъдат организирани спортни турнири по тенис на маса, тенис на корт, футбол и волейбол.

Световен ден на околната среда – Българската мрежа по традиция отбелязва този ден, чиято тема тази година е под наслов „Beat Plastic Pollution“. Редица компании вече заявиха желание да участват, включете се и вие!

Гордея се с труда на моите родители – най-популярната инициатива на Мрежата ще бъде проведена и през тази година. Участие могат да вземат всички компании, които имат желание да отворят вратите на работното си място за любопитните и любознателни деца на своите служители.

Базар на професиите – веднага след провеждането на „Гордея се“, младежите ще имат възможност да посетят Базара на професиите, където да се запознаят отблизо с редица разнообразни професии и да получат полезна информация от професионалисти в различни области. Целта на събитието е да помогне на учениците да направят добре информиран и отговорен избор на бъдещата си професия.

Национален план за действие, Pact 4 youth – Националният план бе съставен съвместно с представители на компании, младежки, браншови и професионални организации, образователни институции, учебни центрове, публична администрация и водещи професионалисти. Той цели създаването и консолидирането на партньорства в подкрепа на младежкото включване и заетост. Всеки заинтересован да се включи по осъществяване на едно или повече от действията включени в Националния план, може да заяви своята готовност, попълвайки онлайн форма тук

За повече информация следете нашия уебсайт и Facebook страницата ни, или се свържете с нас на e-mail: secretariat@unglobalcompact.bg, или на телефон +359 2 42 82 015.