КСО е за всеки бизнес,

Стара Загора показва традиции и иновации в партньорството

 

DSC_0053

Kорпоративната социална отговорност е част от печелившия бизнес, а Глобалният договор на ООН е начин бизнесът да поеме своята отговорност, да участва в създаването и да чертае дневния ред на обществото.

 КСО е достъпнa за всяка компания. КСО # ПР. КСО # индулгенция. КСО # дарителство.“, каза г-н Огнян Траянов, председател на БМГД на ООН по време на регионалния форум „Бизнесът – сила за добро“, Стара Загора, 20 юни 2018 г.

Хората искат да са част от добрите компании, които не само произвеждат добри и иновативни продукти, но и са ангажирани към обществото. Бизнесът работи в полза на обществото като успява изпреварващо да разпознае предизвикателства и възможности, да търси, експериментира, инвестира на свой риск и намира решения.“, допълни г-н Траянов.

Стара Загора е град, в който се доказва, че бизнесът е не само икономическият гръбнак, но е и активният гражданин в обществото. От своя страна Мрежата на Глобалния договор на ООН не е просто група организации под шапката на ООН, а обединение на експерти и компании, които дават сърце и професионализъм, за да умножат ефекта от дейността си в ползва на обществото.“, каза Надя Синигерска, мениджър КСО и устойчиво развитие в Контур Глобал Марица Изток 3.

DSC_0077

Лидерството и партньорството са работещ и успешен подход за положителна промяна в обществото, а Стара Загора е отличен пример именно за добрите партньорства. Това потвърдиха в изказванията си Иванка Сотирова, зам. кмет, Олег Стоилов, СтТПП и Даниела Димитрова, Обществен дарителски фонд.

Венелин Добрев представи силата на положителния пример на Зара Лаб и uspelite.bg.

Целта на ZaraLab e да предостави на хората едно различно споделено място, да събере и обедини идейни и креативни личности със сходни интереси, а uspelite.bg е онлайн медия, която показва позитивните новини и вдъхновяващите примери на успешните и доказали се българи.

Катерина Кирова-Миланова от Загорка представи широкия обхват от дейности, които компанията е предприела, за да намали своето неблагоприятно въздействие върху околната среда.

Партньори в осъществяването на този форум бяха Община Стара Загора, Търговско-промишлена палата – Стара Загора и КонтурГлобал Марица Изток 3.

Вижте и презентациите на панелистите:

 

Научете повече за събитието и от медиите Фокус, Старозагорски новиниstarozagorci.com, БНР3e-news