Отговорният бизнес и община Бургас показаха успешни партньорства за образование

 

20180621_100733Община Бургас е ангажирана и подпомага всяка инициатива, която цели обединяването на бизнеса и партньорствата със средните и висшите училища. Успешният бизнес подава ръка на ученици и студенти, за да могат те да имат практика в реалния работещ сектор и така да дадем възможност на младите хора да се реализират във фирми, които са доказали себе си в национален и световен мащаб.“, каза заместник-кмет Йорданка Ананиева  при откриването на форум „Бизнесът – сила за добро“ на 21 юни в град Бургас.

„Общината като институция подкрепя и приветства инициативата на Глобалния договор на ООН и обединението на компаниите. Ще продължим да помагаме с всичко, което можем. На добър час на Българската мрежа.“, добави още тя.

По време на събитието, председателят на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, Огнян Траянов, говори за значението на отговорния бизнес „Отговорният бизнес е съзидателна, мощна и интелектуална сила, която чрез успешни партньорства работи в полза за обществото.“ Г-н Траянов сподели още, че корпоративната социална отговорност е неделима част от успешния бизнес и че тя не бива да бъде бъркана с PR.

На форума бяха представени колективните проекти на Мрежата: Игри за добрини, Гордея се с труда на моите родители, Отговорният избор, Пакт за младежта , Световен ден на околната среда. Всички те са отворени за обществено-отговорните компании.

В панелна дискусия представители на редица компании презентираха своите добри практики.

IMG_7346

Георги Георгиев от екипа на ТехноЛогика показа успешното сътрудничество между компанията и образователните институции. Той представи и най-новия проект, създаден в партньорство с общината и други ИТ компании – професионална гимназия по програмиране и иновации като ценен пример за обединяване на усилията на общината и бизнеса в името на децата и бъдещето на професията.

Ивана Костадинова представи различни вътрешни инициативи на Овергаз под мотото „Всеки има нужда от добра компания“, насочени към служителите и обществото. Тя говори още за ползите, които членството в Глобалния договор на ООН носи за компанията и за удовлетвореността от участието в колективните проекти на Мрежата.

За силата на зелените инвестиции говори Арман Саркисян, Основател на компанията Sea Harmony и изобретател на „Pisa Reef” технологията.

Проф. Сотир Сотиров, зам. ректор на Университет „Проф. Д-р Асен Златаров“ гр. Бургас сподели опита на висшето учебно заведение в партньорството между бизнеса и образованието, а Георги Грудов говори за опита на бургаския Бизнес Инкубатор в създаването на благоприятна среда на общинско ниво и политики за партньорство.

Разгледайте и презентациите на панелистите:

Партньори в осъществяването на този форум са Община Бургас и Университет „Проф. Д-р Асен Златаров“ гр. Бургас.

Форумът бе отразен и в местните медии: БНР Бургас, Darik News, chernomorie.bg, радио Бургас, burgasutre.bg, Флагман