Най-голямата българска компания за добив и обогатяване на медни руди разказа за опита си с инвестициите в местните общности

 

IMG_4893

 

Едно от най-големите предприятия в България в областта на добивната индустрия „Асарел – Медет“ АД посрещна в своя производствен център в гр. Панагюрище делегати на Македонската мрежа на Глобалния договор на ООН. В рамките на посещението чуждестранните представители се запознаха с принципите на работа в българската компания и с нейната значимост за просперитета на местните общности. Домакините от „Асарел – Медет“ разказаха пред македонските си колеги за технологичните и социалните инвестиции, които са направили в своята дългогодишна история, за усилията и за успехите в преследването на целите за устойчиво бизнес развитие.

IMG_4870

Директор „Човешки ресурси“ – Анна Финджикова, представи подробно дейностите на компанията във връзка с отговорното присъствие на българския пазар и положителното й позициониране в съзнанието на служителите и техните семейства. Стана ясно, че от присъединяването на „Асарел – Медет“ към Глобалния договор на ООН през 2003 г. към днешна дата, организацията продължава да инвестира в ключовите сектори от обществения живот, сред които образование, здравеопазване, спорт, защита на околната среда и на човешките права. Новопостроената болница, спортната зала и трезорът за съхранение на експозиция на Панагюрското златно съкровище, са само част от реализираните в полза на местната общност проекти, върху които г-жа Финджикова акцентира.

Asarel Hospital

След посещението, гостите от Македония имаха възможност да разгледат както високотехнологичния производствен център на компанията, промишлените зони и централизираното управление, така и обновената медицинска, спортна, туристическа база в града, изградена с финансовата помощ на „Асарел – Медет“ АД. По този начин бяха демонстрирани ползите от социално отговорната политика на предприятието за неговите служители и гражданите на Община Панагюрище. 

Срещата между Българската и Македонската мрежи на Глобалния договор на ООН е в рамките на съвместен проект, насочен към споделяне на опита и добрите устойчиви практики на българския бизнес.

Разгледайте още снимки тук