Участвайте в инициативите „Гордея се с труда на моите родители“ и Базар на професиите 2018 г.

 

logo_gordeiaseЗа шеста поредна година Българската мрежа на Глобалния договор на ООН дава старт на най-успешната си програма, „Гордея се с труда на моите родители“. 

Програмата цели да покаже на децата, че трудът е ценност и потребност, че всеки един от нас влагайки своя труд и знания в упражняването на своята професия, е незаменим фактор за растежа и развитието на обществото. Дава възможност на участниците да представят по нетрадиционен начин пред децата същността на дейността си, своите основни професионални направления и постиженията на служителите си. Със специално разработени игри се показва на децата по какъв начин трудът на техните родители е важен и че всяка професия сама по себе си е значима за обществото, създава разбирането у най-малките, че не парите, а вложеният труд е истинският измерител на приноса на всеки за създаването на крайния продукт или услуга.

Proud of_2Всяка година над 20 компании отварят врати за децата на служителите си. В предишните пет издания общо над 3000 деца са гостували в офиси, производства, централи, а посетителите на Базарите на професиите са почти 5000 младежи, родители и учители.

По традиция дните на отворените врати в компаниите ще се състоят в първата седмица на месец ноември по време на седмицата на будителите, когато е и есенната ваканция за учениците – 1-4 ноември.

Подробна информация и условията за участие в програмата „Гордея се струда на моите родители“ може да намерите тук

Заявка за участие  

Информационна брошура

Брошура издание 2017

Брошура издание 2016   

Разгледайте и поредицата от видеа в YouTube канала ни, илюстриращи емоциите и впечатленията на участници в минали издания тук.

Базарът на професиите ще се състои на 23 ноември, когато събитието е резервирано за организирани ученически групи, и на 24 ноември, когато вратите на Базара са отворени за посещение от родители с деца. Събитието ще се състои в зала „Джон Атанасов“ на София Тех Парк. Входът и през двата дни е безплатен. Следете уебсайта и Facebook страницата ни за още информация с наближаването на Базара.