Отворени проекти за участие през 2019 г.

 

Otvoreni proekti 2019В началото на 2019 г. с планиране на календара от събития до края на годината, ви представяме поредицата от отворени за участие проекти на Българската мрежа, в които каним всички  компании и техните служители да се включат:

Национален план по Пакта за младежта

315A5396

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН е първата българска организация, подписала Европейския пакт за младежта, който бе провъзгласен по време на Европейския форум Предприятие 2020. С него Комисията и европейски бизнес лидери се ангажират да работят за трайно партньорство между бизнеса и образователните институции. Основната цел на всички участници е да подобрят възможностите на младите хора да си намерят работа. Повече информация за Пакта може да намерите на нашия уебсай тук.  

Отговорният избор

Правата ми лекция

Основната цел на проекта е чрез прозрачност в отговорното производство и предлагане от страна на компаниите да покаже на потребителите, че със своите постъпки и покупки те имат силата да променят производствените практики, да управляват „модата”, налагана от рекламодателите, и да възпитават култура на анти-консумеризъм у себе си и младите хора.

Проектът предлага възможност за провеждане на вътрешнофирмени обучения обхващащи три отделни тематики:

„Отговорният потребител“, разработен от ВУЗФ

„Правата на потребителя„,  разработен от Правата ми

„Излишна ли е излишната храна?”, разработен от Българска хранителна банка

Научете допълнителни подробности за възможности да се включите, тук.

 

Игри за добрини 

_DSC4359Проектът „Игри за добрини“ цели да покаже, че отговорните компаниии, доброто здраве на служителите, спортът и каузите могат да вървят ръка за ръка. За целта Мрежата организира спортни турнири, в които всяка участваща компания се бори за избрана от нея социална кауза. Така печелейки турнира, печели и избраната от отбора кауза, за която отива събрания награден фонд. Научете повече за проекта, тук.

 

 

Гордея се с труда на моите родители

Кариерно приключение за над 1000 деца на работното място на родителите им

В рамките на проекта, децата научават много нова информация, полезна за тяхната обща култура и бъдещото им кариерно им ориентиране; изгражда се позитивна и емоционална връзка между семействата на служителите и компанията и, не на последно място, служителите придобиват самочувствие и удовлетвореност от признанието, което получават за своята работа. Проектът има за цел и да помогне да децата в по-горната възрастова група да се ориентират в избора си на образование и професия. Всяка година над 20 компании отварят врати за децата на служителите си. В предишните шест издания общо над 4000 деца са гостували в офиси, производства, централи. Разберете как да участвате в инициативата тази година, тук.

Базар на професиите 

_DSF7489

По време на Базара даваме шанс на ученици, учители и родители да се докоснат до широко разнообразие от професии, представени от специал исти в десетки компании, посредством интерактивни лекции и щандове. Научете повече тук

 

 

 

 

Следете нашите уебсайт и Facebook страница за още актуална информация. 

Можете да се свържете с нас на secretariat@unglobalcompact.bg.