poster_bez dati-page-002Всяка година обогатяваме портфолиото на програмата и през 2020 година поставяме акцент върху отговорното рециклиране на електронни отпадъци. С инициативата #beatEwaste даваме възможност на компаниите да организира вътрешна кампания измежду своите служители, клиенти и партньори, които ще могат да научат повече за вредите от е-отпадъци и потенциала на ресурсите, които те създават, ако се събират и рециклират правилно. Заедно с тях, в деня на събитието, всички граждани ще бъдат добре дошли да донесат старата си техника в двора на МГУ, за да бъде събрана и правилно рециклирана.
Партньори на инициативата са „Екологика“, национален лидер в рециклиране на електрическо и електронно оборудване, Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ) и Минно-Геоложкия университет „Св. Иван Рилски“. Средствата, събрани от върнатата и рециклирана техника, ще бъдат дарени за обща благотворителна кауза.

Инициативата предвижда лесен, интересен и удобен механизъм за ангажиране на участващите в и извън компаниите, който да улесни отговорното предаване на стари и неработещи електронни и електрически устройства за рециклиране. В допълнение, отговорно върнатите отпадъци генерират стойност, с която, заедно с участващите компании, ще подпомогнем споделена от нас кауза.

Инициативата е отворена както за членове на Българската мрежа, така и за компании извън членската листа. За да заявите желание за участие, моля, пишете на secretariat@unglobalcompact.bg Нека заедно направим каквото можем, за да пазим планетата чиста!

Дата за публичното събитие ще бъде избрана след края на извънредно положение, което се очаква да приключи на 13 април.

Очаквайте повече информация относно организацията и деня на публичното събитие скоро!

Информационната брошура на „Отговорният избор“ можете да намерите тук.