Делойт в подкрепа на образованието

„Моите бъдещи колеги“

IMG-26a7f60b0eee998beba4013b2056bdc0-VВ ерата на технологиите, професиите в световен мащаб се променят и развиват по-бързо отколкото можем да си представим. Ето защо необходимостта от придобиването и усъвършенстването на нашите умения се увеличава. Според изследванията скоро ще бъдем толкова добри, колкото уменията, които притежаваме. Но какви са те и как можем да бъдем сигурни, че се движим с правилното темпо?

Проектът на Делойт България „Моите бъдещи колеги” има за цел да запознае и представи на ученици и студенти важни тенденции за съвременния пазар на труда. В среда, в която нови умения се появяват толкова бързо, колкото други изчезват, за работодателите все по-важни са не текущите познания на хората, а тяхната способност да се учат и развиват. Ето защо с проекта „Моите бъдещи колеги“ се стремим да допринесем за бъдещата кариерна ориентация на ученици и студенти.

Така в края на месец февруари в офиса на Делойт България гостуваха единадесетокласници от Националната търговско-банкова гимназия, които взеха участие в първото издание на проекта. Целта на срещата с нашите бъдещи колеги беше да им разкажем с какво се занимаваме в Делойт и какви умения са нужни, за да упражняваме професиите си (не само тях, а и професиите на бъдещето). Докато бяха при нас учениците имаха възможност да влязат в обувките на одитора, като извършат истинска инвентаризация и обследват три важни пера от финансовите отчети на една компания. Освен това те бяха управители на „Най-яката фабрика“ АД и успяха да купят „Старата фабрика“ АД на много изгодна цена, като се позоваха на консултантски доклад.

„Кан академия“

В момент, в който дигиталната реалност се превръща в „новата нормалност“ за всички и работещи, ученици и студенти и следвайки мисията си да остави значим отпечатък в обществото, Делойт България ще се включи в проекта на фондация “Образование без раници“ за превода, популяризирането и прилагането на най-мащабния онлайн портал за образование в света – Кан Акадeмия (Khan Academy).

IMG-0100241a20cccd5a12c10dbbeed69009-VАкадемията се използва по цял свят от над 93 млн. потребители. Уроците обхващат учебните предмети от 1-ви до 12-ти клас, подготвителни модули от университетското образование и множество теми от общокултурен характер. Кан Академия предлага практически упражнения, видео уроци и персонализирано табло за учене, които позволяват на учащите да учат със собствено темпо в класната стая или извън нея.

Експертите от Делойт България ще насочат своите усилия към превода на видео уроците по „Финанси“ и „Икономика“, за да бъдат те достъпни и на български език. Инициативата се явява своеобразно продължение на стремежа на компанията да постави на фокус темата за финансова грамотност и идва в момент, в които достъпът до качествени образователни материали онлайн, е от съществена важност.