„Гордея се с труда на моите родители“ и Базар на професиите 2020
 
Базар снимкаКризисната ситуация, породена от пандемията COVID-19, доведе до много промени в годишните планове на всички компании и организации. Българската мрежа също бе принудена да се адаптира и да преструктурира плановете си, както и ежегодните инициативи, които провежда. Въпреки трудностите ние успяхме да намерим начин, който да позволи провеждането на добре познатите и обичани наши проекти.
 
С радост искаме да Ви съобщим, че емблематичните инициативи на Българската мрежа „Гордея се с труда на моите родители“ и Базар на професиите ще се проведат в адаптиран, хибриден формат тази година. Присъственият вариант е отработен. В момента работим по общ сценарий за виртуален вариант, който ще позволи на деца от една компания да се включат във виртуалните представяния на професии на други организации (като виртуален обмен на деца).
 
1. Гордея се с труда на моите родители  ще се проведе на 30 октомври (петък) и  тази година ще бъде осмото поредно издание на инициативата. То ще включва:
  • Streaming на живо от различните компании в деня на събитието с възможност за дистанционно гледане от страна на децата;
  • Общо откриване на инициативата за всички компании и деца;
  • Възможности за виртуален „обмен на деца“ – деца от една компания могат да гледат стрийм на друга компания;
  • Денят ще е разделен на две части – до обяд за една възрастова група, следобяд за друга (в зависимост от броя участници обмена може да се случи и следобед)
2.  Базар на професиите ще се проведе на 27 и 28 ноември (петък и събота) в София Тех Парк, както и виртуално.
  • Шесто поредно издание на инициативата;
  • Смесено провеждане на събитието наживо и виртуално;
  • Възможност за заснемане на видео материали, които да се излъчват за децата в дните на събитието; 
  • Тези материали могат да бъдат споделени в платформата на електронно обучение на МОН
  • При невъзможност за провеждане на събитието наживо, компаниите могат да излъчват щандовете си онлайн (streaming)
Моля, заявете желание за участие в една или в двете инициативи като попълнете Заявката за участие тук и ни напишете e-mail на адрес secretariat@unglobalcompact.bg Ще има допълнителни указания и разяснения в предстоящите седмици, както и информационна среща през октомври месец. Ако имате въпроси или нужда от разяснения, моля, не се колебайте да се свържете с нас.