Category archive: Uncategorized

Нов преподавател по английски език от САЩ за учениците от Гълъбово благодарение на „КонтурГлобал Марица Изток 3“

3От началото на новата учебна година учениците от Професионалната гимназия по енергетика и електротехника в град Гълъбово, в сърцето на енергийния комплекс „Марица Изток“, отново ще имат възможността да изучават английски език максимално близо до оригинала. След наложенето от пандемията прекъсване, в града пристигна нов преподавател от САЩ. Присъствието му е осигурено от програма „Фулбрайт“ с подкрепата на една от големите електроцентрали в региона – ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Прочетете повече

Details

Устойчивостта и доверието са новият най-ценен капитал на бизнеса

GlobalGoals_whiteОт приемането на Глобалните цели за устойчиво развитие (SDG) през 2015 г., отговорният бизнес и организации, обединени от Глобалния договор на ООН, инвестират усилия и ресурси за тяхното постигане. Част от тази обща стратегия е поредицата локални събития с международно участие „Making Global Goals Local Business“, които срещат бизнес лидери, експерти в областта на устойчивото развитие, представители на правителства, граждански организации и неправителствен сектор. Амбициозната цел е създаване на партньорства, за да се формулират и стимулират колективни действия и да се ускори напредъка по SDG-s.

Прочетете повече

Details

Пощенска банка обяви победителите в своята КСО платформа „Вселена от възможности“

Postbank_Photo_6На 14 септември по време на специално събитие в Университетската ботаническа градина в гр. София бяха наградени победителите в иновативната дигитална платформа на Пощенска банка „Вселена от възможности“. Тя бе създадена по случай 30-годишния юбилей на финансовата институция, за да насърчи интересни идеи, свързани със социално предприемачество в полза на обществото. 30 от общо 238 проекта с потенциал в ключовите области „Дигитални иновации“, „Образование“ и „Зелени проекти“ достигнаха до финалния етап на състезанието, а в началото на септември след решителния вот на авторитетно жури бяха избрани тримата победители – по един проект във всяка от тях.  

Прочетете повече

Details

Енергия за социално развитие

4 CGME3_Home Seniors Galabovo„КонтурГлобал Марица Изток 3“ е повече от индустриален съсед за жителите на Гълъбово и региона на Стара Загора. Град Гълъбово, област Стара Загора? Може да ви звучи непознато, но пък е интересно. В малкия град денят отдавна не свършва с първа програма – има възможности за спорт, занимания за подрастващите, добро образование, качествени здравни и социални грижи. От години за развитието на Гълъбово допринасят големите компании в енергийния комплекс Марица Изток, сред които и ТЕЦ  „КонтурГлобал Марица Изток 3”. Централата е инвестирала над 9 милиона лева в различни социални проекти, фокусирани основно към община Гълъбово  и Стара Загора.

Прочетете повече

Details

Пощенска банка и Visa реализираха социално отговорната кампания „Силата е в нашите ръце“

Photo_4_Postbank_Visa_SofiamedПощенска банка и Visa реализираха съвместна социално отговорна кампания в подкрепа на българските здравни работници и техните усилия в борбата с COVID-19. С инициативата „Силата е в нашите ръце“ 125 000 лв. бяха предоставени на УМБАЛ „Софиямед“, с които предстои да бъдат закупени дихателни апарати от най-висок клас за активна реанимация, кислородни концентратори и апаратура за назална високопоточна кислородна терапия с постоянно положително налягане.

Прочетете повече

Details

Климатично неутралните продукти на Lidl – Vemondo, вече и в постоянния асортимент

Lidl Bulgaria VemondoНовата гама продукти Vemondo са част от глобалната стратегия на Lidl за борба с климатичните промени. Компанията продължава да анализира допълнителните възможности в дългосрочен план за избягване, намаляване и компенсиране на въглеродните емисии във веригата на доставки, така че в бъдеще да предложи още климатично неутрални продукти.

Прочетете повече

Details

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обявява конкурс за вакантна позиция „Специалист управление на проекти и изграждане на общности“

IMG-0777Българската мрежа на Глобалния договор на ООН обявява конкурс за вакантна позиция „Специалист управление на проекти и изграждане на общности“

Подробности за позицията и изисквания към кандидатите ще намерите ТУК

Details

Завършиха летните академии по музика и фотография, организирани от „Аурубис България“

2021-09-02_Photo_Aurubis_Summer_music_academyПрез летните месеци юли и август ученици и студенти от региона на Средногорието отново имаха възможността да се обучават в сферата на фотографията, както и в музикалните дисциплини пиано и китара.

На 26 август бяха закрити традиционните летни академии, организирани всяко лято от „Аурубис България“. Всички участници в академиите получиха индивидуално своите сертификати и поздравления за вложения труд и стремеж за развитие в областта на музиката и фотографското изкуство. Сертификатите бяха връчени от Албена Дуралиева – ръководител Аналитични лаборатории в „Аурубис България“.

Прочетете повече

 

Details

Бегачи от 11 държави се включиха в третото издание на Kaufland София полумаратон

KSHM_Start_2В събота вечерта на 28 август в центъра на София се проведе третото издание на Kaufland София полумаратон и безплатното бягане за ученици RUN4EU. Въпреки нестабилното време през изминалия уикенд близо 1100 деца и възрастни взеха участие в спортните дисциплини в рамките на събитието. На 29 август, неделя, програмата на Kaufland София полумаратон продължи с Breakfast Recovery Run – безплатно бягане и закуска в парка, както и със състезание по бягане на 600 м. дистанция за деца, което отново се проведе на Националния стадион „Васил Левски“ като част от безплатното ученическо бягане RUN4EU.

Прочетете повече

Details

Започна първият модул на Лятното училище за деца на служители

2021-08-10_Photo_Aurubis_Summer_school_4В началото на месец август започна традиционно Лятно училище за деца на служители на Аурубис България, което компанията организира за осма поредна година, в партньорство с Образователен център „Милетия“. В заниманията това лято ще се включат 60 деца на колеги от всички отдели в компанията, а мотото на тазгодишното издание е «Живи корени – дъга от пъстри мечти».

Прочетете повече

Details