Category archive: Uncategorized

Виртуални Игри за добрини: Запишете се за турнира по FIFA2020 за PlayStation 4

fifa_advert_1920х1080Промяната в начина ни на живот като общество и като личности, наложена драматично през 2020 г. доведе до преосмисляне и адаптация на проектите и дейностите на всички ни. Българската мрежа трансформира популярната и любима на мнозина инициатива Игри за добрини, и ще реализира нейното виртуално провеждане. През месец март се проведоха два от турнирите по видео игри/спортове между отбори на компаниите, които отново да застанат зад кауза, в която вярват. През май предстои да се проведе и третият турнир: по FIFA2020 за PlayStation 4.

Игрите са:

  1. Counter-Strike: Global Offensive за PC с домакин Софарма. Турнирът се проведе на 27 март, събота;
  2. Онлайн шах с домакин Асарел-Медет. Турнирът се проведе на 20 март, събота;
  3. FIFA 2020 за PlayStation 4 с домакин Аурубис. Турнирът ще се проведе на 29 май, събота.

Ангажирането на служителите и сплотяването им в отбор, състезаващ се за обща кауза е убедителен пример за споделени ценности и настойчивост да продължаваме, въпреки всички трудности и препятствия, в една обща посока, особено днес, в настоящата турбулентна ситуация.

Проектът „Игри за добрини“ на Българската мрежа цели да покаже, че отговорните компании, доброто здраве на служителите, спортът и каузите могат да вървят ръка за ръка. В изпълнение на тази цел Мрежата организира поредица спортни турнири, в които всяка участваща компания се бори за избрана от нея социална кауза. Така печелейки турнира, печели и избраната от отбора кауза, за която отива събрания награден фонд.

„Игри за добрини“ е част от колективната програма на Българската мрежа на Глобалния Договор на ООН „Здрави на работа“, която стартира в изпълнение на Стратегическия план 2015+ за работа по Целите на ООН за устойчиво развитие. Програмата “Здрави на работа” кореспондира на Цел 3 “Осигуряване на здравословен начин на живот и стимулиране на благосъстоянието на всички във всички възрасти”.

Ако Вашата компания има желание да се включи в тазгодишното виртуално издание на „Игри за добрини“, моля, попълнете следната Заявка за записване (В момента заявката се попълва само за турнира по FIFA20 за PS4) и ни я изпратете на e-mail адрес secretariat@unglobalcompact.bg. След като получим попълнена заявка ще Ви изпратим допълнителна информация за участието в турнирите, а Описанието и Общите правила за виртуалните Игри за добрини можете да откриете тук. Регистрацията за участие в  турнира по FIFA202- за PS4 е отворена до 17 май, 2021 г.

Details

Пощенска банка и Mastercard® ще създадат „Зелена класна стая на открито“

PR_photoПощенска банка и Mastercard стартират съвместен проект за възстановяване и допълване на парковата инфраструктура по туристически маршрут Музей на мечката – м. Дендрариума в Природен парк „Витоша“. В първата фаза на проекта доброволци от двете компании ще обединят усилията си и заедно с Дирекцията на Природен парк „Витоша“ ще създадат „Зелена класна стая на открито“, която ще бъде обособена в непосредствена близост до Музея на мечката. Изграждането на отворен амфитеатрален кът за учене и празненства ще оформи едно креативно пространство, което ще даде възможност за иновативен образователен подход, както и за забавление на различни групи деца, които посещават редовно планината.

Прочетете повече

Details

Какви са здравните, психически, правни и бизнес аспекти на темата за ваксинацията и кое е с приоритет – личния избор или общото ни здраве разговор на Катя Василева, БНР с Дарина Георгиева и адв. Мария Петрова

175475685_229806182270483_4996401309309709629_nДискусията „Открито за ваксините“ ще събере уважавани специалисти в сферата на медицината, медицинското право и бизнеса, за да предоставят актуална информация и да отговорят на ключови въпроси за опазването на здравето при функционирането на организациите в условията на пандемия.

Изпълнителният директор на Българската мрежа, Дарина Георгиева, и адв. Мария Петрова проведоха разговор по темата при Катя Василева от БНР.

Прочетете повече

Details

Открито за ваксините: дискусия за науката, доверието и свободата на избор

Какви са здравните, психически, правни и бизнес аспекти на темата за ваксинацията и кое е с приоритет – личния избор или общото ни здраве

viziа_1920x1005

16.04.2021  Дискусията „Открито за ваксините“ ще събере уважавани специалисти в сферата на медицината, медицинското право и бизнеса, за да предоставят актуална информация и да отговорят на ключови въпроси за опазването на здравето при функционирането на организациите в условията на пандемия. Дискусията се организира от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и ще се проведе онлайн на 23 април 2021 г., петък, от 14:00 часа, с продължителност 90 мин. Тя може да бъде проследена в you tube и фейсбук профилите на организацията, където ще могат да се задават въпроси. 

 

Прочетете повече 

Details

Investor Media Group засилва сътрудничеството си с Bloomberg L.P. – започва да издава сп. Bloomberg Businessweek в България

Bloomberg-Businessweek-PR-640x480Investor Media Group прави поредната крачка към обогатяване на портфолиото си от медии и разширяване на мултиканалната си стратегия и от 15 април започва да издава ново списание, без аналог у нас. Bloomberg Businessweek е новото бизнес списание на българския медиен пазар. В него ще откриете задълбочено и професионално журналистическо съдържание, подготвено от широк кръг външни български експерти и автори, както и анализи и коментари за икономическия, финансовия и геополитическия живот от най-известните български икономически журналисти и анализатори.

Прочетете повече

Details

#ProudOfOurMembers: Какво е корпоративна устойчивост и какви КСО дейности имат Кауфланд България?

proudofourmembers_КауфландКато част от новата комуникационна инициатива на Българската мрежа, #ProudOfOurMembers, попитахме Кауфланд България няколко интересни въпроса за тяхната КСО дейност и корпоративната устойчивост на компанията. Можете да видите как отговори техният екип в линка отдолу.

Прочетете повече

Details

ТЕЦ „ КонтурГлобал Марица Изток 3“ подкрепи здравната система в региона на Стара Загора с над 350 000 лева през последната година

MBAL Galabovo Donation 2ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари повече от 350 000 лева в полза на медицински и здравни заведения в региона на Стара Загора и Гълъбово, където се намира топлоелектрическата централа. Основната цел беше подпомагането на местните общности и болнични институции и подобряването на ефективността на здравните работници в борбата срещу епидемията от COVID-19.

Прочетете повече

Details

Оспорвани турнири на бизнеса във виртуалните „Игри за добрини“, oчакват се повече отбори в турнира по FIFA 2019

1Два от турнирите на първото виртуално издание на популярната социалната инициатива „Игри за добрини“ вече са факт. След оспорвани срещи, със сбор от 36 точки отборът на Асарел-Медет стана шампион на турнира по онлайн шах, с който стартира инициативата. Вторият турнир по CS:GO бе спечелен без нито една загуба от отбора на ТехноЛогика. 

Прочетете повече

Details

Kaufland България стартира сътрудничество с Panda Labs – глобалната иновационна платформа на WWF

Kaufland_WWFKaufland България ще подкрепя развитието на програмата за младежки иновации на WWF България Panda Labs, в ролята си на един от основните съмишленици на инициативата у нас. Компанията припознава темите, които са обект на разработване  по програмата Panda Labs, в унисон със своята концепция за устойчиво развитие под мотото „Действията носят промяната“. Корпоративната социална отговорност на Kaufland в България се прилага в последователни действия в различни области, сред които водещите са „Родина“, „Хранене“ и „Природа“ и именно с тях компанията обвързва тематичните проекти в Panda Labs на WWF.

Прочетете повече

Details

Поредно участие на Солвей Соди в Мартеничковата кампания 2021 на Карин дом

1Всяка година в Мартеничковата кампания участват много приятели, родители, доброволци, екипът на Карин дом и специалните деца, които също помагат в подготовката на мартеничките. В седмицата от 15 до 19 февруари, за трета поредна година, доброволци от Солвей Соди и филиали станаха част в тяхната благородна кауза. 20 колеги приеха идеята присърце и се включиха в направата на мартенички в домашни условия, с помощта на семействата си.

Прочетете повече

Details