Category archive: Международни участия

България с награда от Глобалния договор на ООН за програма за отговорно поведение на компании и потребители

The award & DGeorgievaДелхи/София, 03.05.2017 г. – Българската програма „Отговорният избор“, насочена към отговорното потребление и производство, спечели една от петте престижни международни награди на Глобалния договор на ООН (United Nations Global Compact). Отличието бе връчено по време на Годишната среща на Глобалния договор на ООН, провела се в Индия под надслова  „Глобалните цели  – двигател за местния бизнес“ (Making Global Goals Local Businesses). Отличеният проект е идея и реализация на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН (БМГД).

Научете повече

 

Details

Готови ли са компаниите за нефинансовото отчитане?

Photo 1 NFR seminarНа 14 декември в Мехелен, Белгия се проведе семинар, организиран от най-голямата европейска мрежа за корпоративна социална отговорност CSR Europe,  на тема The EU Directive on non-financial information. Are you read for the race?.
Семинарът направи преглед  на това как правителствата транспонират Европейската директива за нефинансово с фокус върху обхват и модел за отчитане, и оценка на осведомеността и готовността на компаниите, които ще бъдат пряко или косвено засегнати от Директивата.

Научете повече

 

Details

БМГД на ООН връчи Стратегическия план 2015+ на г-жа Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО

IMG_56241На 19 май 2016 г. в София се състоя публична дискусия на тема „Цели за устойчиво развитие: По-добър свят до 2030 ” със специален гост и лектор на събитието г-жа Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО и кандидат за генерален секретар на ООН.

В своята вдъхновяваща реч г-жа Бокова подчерта значението на 17-те цели за устойчиво развитие, които са били разработени и ще бъдат изпълнени за първи път в тясно сътрудничество с правителствата, гражданското общество, частния сектор и академичните среди.

По време на срещата г-н Огнян Траянов, председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, връчи на г-жа Бокова копие на Стратегическия план на Мрежата 2015+. Научете повече.

Details

БМГД на ООН участва в конференцията „Образование и бизнес – Бъдещите лидери“

БМГД на ООН се включи като партньор на международна конференция за бъдещи лидери, организирана от Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria

БМГД на ООН участва в конференцията "Образование и бизнес - Бъдещите лидеи"На 11 май се проведе третото издание на конференцията „Образование и бизнес“, организирана от национална телевизия Bulgaria ON AIR и икономическият ТВ канал Bloomberg TV Bulgaria. БМГД на ООН се присъедини като партньор на конференцията, чието тазгодишно издание бе с фокус върху темата за бъдещите лидери.

Участие в конференцията взеха лидери, предприемачи и иноватори от различни сфери. Сред тях бе и председателят на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН г-н Огнян Траянов, който изнесе лекция на тема „Лидерите пред нас, лидерите край нас и лидерите в четвъртата индустриална революция“. Научете повече

Details

Годишна среща на европейските мрежи на ГД на ООН

IMG_0699iНа годишната среща на европейските мрежи на ГД на ООН, състояла се в Прага на 5 и 6 май 2016г.,
Българската мрежа на Глобалния договор на ООН представи работата си по изготвяне на Стратегическия план 2015+ за работа по Целите на ООН за устойчиво развитие.

Научи повече.

Details

Кои са лидерите на бъдещето?

БМГД на ООН се включва като партньор на международна конференция за бъдещи лидери, организирана от Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria

Национална телевизия Bulga23x30 (1)ria ON AIR и бизнес каналът Bloomberg TV Bulgaria ще изследват как образованието помага на младите хора да изградят лидерски качества и как компаниите откриват и развиват лидери по време на международна конференция на 11 май в София хотел Балкан. Българската мрежа на Глобалния договор на ООН се присъединява като партньор на конференцията, като председателят на НС, г-н Огнян Траянов, ще бъде един от лекторите на събитието.

Събитието е част от поредицата „Образование и бизнес“. Тази година ще се фокусира върху бъдещите лидери.

За да се регистрирате за конференцията и да научите повече, посетете официалната страница на събитието.  

Details

Отговорният бизнес у нас с план за действие по Целите за устойчиво развитие на ООН

siteСреща –дискусия за Глобалните цели на ООН под надслов „БИЗНЕСЪТ – СИЛА ЗА ДОБРО” се проведе за първи път у нас, само 5 месеца след приемането им на Срещата на върха в Ню Йорк. Събитието беше със специалното участие на Президента на Р България, г-н Росен Плевнелиев, който представи своето виждане за включването на страната ни в работата по изпълнение на Целите. Прочети повече

Details

Бизнес лидери са партньори на ЕК за повишаване на младежката заетост в Европа

Pact for Youth_picБрюксел, 17 ноември

 Българската мрежа на Глобалния договор на ООН е първата българска организация, подписала Европейския пакт за младежта, който бе провъзгласен по време на Европейския форум Предприятие 2020. Повече

Details

Европейските мрежи отпразнуваха GC+15 в Берлин

GC15-EuropeДве седмици след приемането на новите Целите за устойчиво развитие на ООН (SDGs) през септември и в навечерието на дългоочакваното ново споразумение за климатичните промени в Париж, европейската конференция Global Compact 15 Europe събра повече от 20 европейски локални мрежи, за да обсъдят бъдещето на корпоративна устойчивост и на Глобалния договор на ООН в Европа.

Домакин на двудневното събитие, на което присъстваха повече от 500 участници от бизнеса, правителството, гражданското общество, бизнес асоциации и други заинтересовани страни, бе Германската мрежа. Основни теми за дискусия бяха ролята на бизнеса в областта на устойчивото развитие, нефинансовото отчитане според новата директива на ЕС, борбата с корупцията, овластяването на жените, климатичните промени, върховенството на закона, както и бъдещето на корпоративната устойчивост.
Българската мрежа бе единствената локална мрежа, която участва със свой щанд в съпътстващото изложение на успешните партньори на компаниите за устойчиви партньорства.
Прочетете повече за  Global Compact+15 Europe
Интервю с новия изпълнителен директор на ГД на ООН г-жа Лийзе Кинго Interview_DW Lise Kingo bg
Снимки от участието на Българската мрежа можете да откриете тук

Details

Наистина ли трябва да отидем до Милано за да спасим света? БМГД на Милано Експо 2015

Представител на Българската мрежа на Глобалния Договор взе участие в конференция „Last Call to Europe 2020”, организирана от CSREurope и Милано Експо.

От 1 май до 31 октомври2015г. под мотото Прехрана за планетата, Енергия за живот /Feeding the Planet, Energy for Life/ сепровежда Световното изложениеМилано Експо 2015.

Първите изложения са в Париж 1844г. и Лондон 1851г. и от тогава насам светът се обединява на всеки 2-3 години за да обърне внимание на значими за обществото теми.

Милано Експо е най-голямото до сега събитие, посветено на храната – празник и среща на култури и светове, пътешествие около света, изложение на човешкия прогрес.

(още…)

Details