Date archive: юли 2020

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари дезинфекционни средства и консумативи на Регионалната библиотека в Стара Загора

Biblioteka_2ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“  дари 5 безконтактни диспенсъра за дезинфектант и консумативи на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в град Стара Загора. Диспенсърите ще бъдат разположени на входа, общата читалня и отделите за деца, тийнейджъри и възрастни, съгласно процедурите за безопасност на посетителите и сигурността на работещите в библиотеката в условията на епидемията от COVID-19.

Прочетете повече

Details

Софтуерната компания CSoft стана член на Глобалния договор на ООН

INP_0706_2СиСофт се занимава с изграждане, внедряване и администриране на софтуерни продукти в сферата на финансите, улеснявайки жизненоважните връзки, в основата на съвременните пазарни структури. С почти 30 години история, компанията се гордее не само с челните си позиции на национално ниво, а и с това, че успява да поддържа устрема си за непрестанно усъвършенстване.

Прочетете повече

Details

„Аурубис“ въвежда стандарта The Copper Mark

Aurubis_Panorama„Аурубис България“ е първото металургично производство, което започва сертифициране по новия международен стандарт за индустрията

Международната група за производство на метали „Аурубис“ (Aurubis AG) започва процедура на сертифициране по новия международен стандарт The Copper Mark. „Аурубис България“ АД, която стопансива медодобивния завод на Групата в Средногорието, е първата металургична компания, която ще се присъедини към стандарта.

Прочетете повече

Details

Изживейте въглеродния си отпечатък във Виртуална реалност

ВРКлиматичните промени продължават да бъдат водещи новини по света, но все още на много хора им е трудно да разберат този феномен, тъй като много от тези явления са далеч от ежедневния им живот. Но всеки обикновен човек допринася към климатичните промени, тъй като средният въглероден отпечатък на един човек е 6 тона годишно. Един тон е нивото, което всеки от нас трябва да се стреми да има, за да може светът да попадне в 1.5 °С бъдеще, препоръчано от Международния панел за Климатични Промени. Затова Програмата на ООН за Околна Среда (UNEP) си партнира с платформата Сони (Sony) PlayStation “Dreams” и създаде впечатляващо виртуално преживяване за климатичните промени. 

Прочетете повече

Details

ТехноЛогика организира уебинар за програмата HeRMeS eXpress

webinar3Грижата за служителите, която е присъща за всяка отговорна компания, не включва само списък от социални придобивки, добро възнаграждение, здравословни и безопасни условия на труд, атрактивни удобства и забавления. Усещането за справедливост, прозрачност и доверие към работодателя се постигат и чрез автоматизирането на HR процедуритеВъзможността всички в организацията да използват система за УЧР дава увереност у служителите за липса на субективизъм при взимане на решенията и допринася за изграждане на работодателската марка.

Как може да постигнете това с HR решението за малък и среден бизнес HeRMeS eXpress ще научите на уебинара на ТехноЛогика “HR софтуерът като ключов фактор за управлението на хора”, който ще се проведе на 14 юли от 15:00 ч.

Регистрирайте се още сега: https://bit.ly/31Hj2Tw 

Details

Доклад на Глобалния договор на ООН сочи, че компаниите трябва да приемат по-амбициозни цели, за да изпълнят Плана за 2030 година

CaptureПо случай 20-та годишнина на инициативата, Глобалният договор на ООН, в партньорство с DNV GL, публикува нов доклад, който разглежда прогреса по постигането на корпоративна устойчивост сред своите компании-членове през последните 20 години. Докладът за напредък по случай 20 години Глобален договор на ООН: Обединен бизнес в Десетилетието на действията е базиран на информация от ежегодното проучване сред членове, подкрепено от интервюта на участници от цял свят. Проучването обхваща и напредъка по внедряването на 10-те принципа в операциите на компаниите и техния принос към постигането на Целите за устойчиво развитие.

Прочетете повече

Details

Пощенска банка подкрепя бизнеса с участие в устойчивата програма Dare to Scale на Endeavor България

Postbank_PRВсеки ден Пощенска банка среща млади хора с идеи за свой бизнес, но не всеки от тях успява да го развие така, че да бъде с нужния потенциал, за да се наложи на местния и международния пазар. Бизнес средата в момента е предизвикателна и голяма част от предприемачите у нас имат нужда от партньор, който да ги насърчи, да ги подкрепи с допълнителни финансови ресурси и да ги мотивира да излязат извън зоната си на комфорт, да бъдат смели и да не се отказват от плановете си, за да превърнат своята добра идея в ефективна, работеща и успешна компания.

Прочетете повече

Details

Иновативен метод за работа с деца с аутизъм прилага Център „Алтернатива“

Alternativa 2@LogosГражданско сдружение „Алтернатива 55” Стара Загора стартира в началото на юни проект „Партньорство ЗА развитие на деца с увреждания”, финансиран от „Агенция за хора с увреждания” (AXУ) към МТСП. Проектът е за период от 6 месеца и е насочен към преодоляване на дефицити в развитието и разширяване възможностите за социализация и интегриране на деца с ментални увреждания (преобладаващо с генерализирани разстройства в развитието), с прилагане на специализирана „Програма за комуникация и контрол с поглед-АСИСТ”. Идеята е да се въвлекат в съвместни дейности децата и техните родители, за да придобият умения за използване на системата за комуникация с поглед  под вещото ръководство на специалисти от „Алтернатива”.

Прочетете повече

Details

Успешно дипломиране за втория випуск с дуална форма на обучение в „Асарел-Медет“

24Дипломите за завършено средно образование на 51 зрелостници от Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище бяха връчени на 25 юни, на церемония в двора на училището. От тях 11, които завършиха паралелки с минни специалности в дуалната форма на обучение, получиха покани за работа в „Асарел-Медет”АД.

Прочетете повече

Details

Затлъстяване и недохранване – контрастите в света могат да бъдат преодолени само с радикална промяна в хранителната система

6Днес, повече от 800 млн. души по света гладуват, 2 млрд. страдат от недостиг на микронутриенти (минерали в малко количество в организма), а 2 млрд. души страдат от наднормено тегло или затлъстяване. Но това, на което експертите обръщат внимание е, че тези две групи хора не са непременно различни. Недостатъчното хранене не винаги се свързва с недостиг на храна. Така че, когато разглеждаме храната като компонент от здравето на световното население, от значение не е само количеството й.  Джеймс Ломакс, програмен мениджър в Програмата на ООН за околната среда (United Nations Environment Programme), коментира трансформацията, която трябва да се случи, за да се посрещнат нуждите на нарастващото население при намаляващи ресурси. В следващите редове ви запознаваме с неговия анализ на проблема с неравномерната консумация и насоките за справяне с него.

Прочетете повече

Details