Date archive: октомври 2020

Силата на вътрешните комуникации Vol.2 за създаването на общности и управлението на промените

2На 22.10.2020 г., четвъртък, се състоя виртуален разговор на тема „Силата на вътрешните комуникации vol. 2“, част от поредицата дискусии Business Talks на БМГД на ООН. След успеха на пилотното издание Мрежата на отговорните компании разшири дискусията за вътрешните комуникации в посока ангажирането на служителите и превръщането им в общност. Участниците разказаха за инструментите и каналите на свързване с вътрешните публики, за обединението около корпоративните ценности и синхронизирането им с тези на Глобалния договор. Разговорът отново премина през призмата на опита и конкретните практики на компаниите – предимство на поредицата Business talks, с която Мрежата цели да бъде максимално полезна на своите членове, като активизира диалога между професионалисти от различните индустрии, ангажирани с управлението на промените.

Прочетете повече

Details

Станете част от 75 годишнината на ООН и 20 годишнината на Глобалния договор

124 октомври е Денят на ООН и тази година Организацията на обединените нации (ООН) отбелязва своя 75 рожден ден, а Глобалният договор – 20 години от основаването си. За целта Глобалният договор на ООН кани всички Вас да се присъедините към стоте милиона колеги от компании-членове и партньорски организации, за да отпразнуваме заедно с една мащабна кампания в социалните мрежи!

Прочетете повече

Details

10 компании-лидери приемат предизвикателството на виртуалното издание на “Гордея се с труда на моите родители”


finalОсмото издание на “Гордея се с труда на моите родители“ през 2020 г. ще е 
изцяло онлайн, в отговор на новите условия, в които живеем и работим, и в които учат децата ни. Виртуалното провеждане на проекта е истинското предизвикателство тази година, на което отговориха десет компаниите: Асарел, Аурубис, ДЗИ, КонтурГлобал Марица Изток З, ОББ, Овергаз, Пощенска банка, Софарма, ТехноЛогика и Транспрес. Те ще “отворят врати” за виртуална разходка на децата из компаниите и онлайн запознаване с професиите на техните родители. 

Прочетете повече

Details

Business Talks: Силата на вътрешните комуникации Vol.2

Business Talks Facebook Event Cover 22.10 (1)Българската Мрежа Ви кани на виртуален разговор на тема „Силата на вътрешните комуникации vol. 2“. Признати експерти-комуникатори ще споделят своя опит, постижения и трудности при създаването на общности чрез вътрешните комуникации.  Специалистите от КонтурГлобал Марица Изток 3, ОББ и Филип Морис България ще дадат работещи рецепти от «кухнята», където се замислят инициативите и се подготвят информационните материали за служителите.

Кога: 22 октомври, четвъртък, от 15:00 ч.

Гости:
Анна Габровска, мениджър „Култура и човешки капитал“, Филип Морис България

Невена Димитрова, специалист „Комуникации и КСО“, КонтурГлобал Марица Изток 3

Мила Миленова, директор „Корпоративни и маркетингови комуникации“, ОББ.

Разговорът ще води Гергана Петровска, Мениджър „Вътрешни комуникации“, Овергаз.

Прочетете повече

 

Details

800 участници от 70 компании се включиха в Postbank Business Run 2020

Postbank Business Run 2020Общо 183 отбора от 70 компании от различни бизнес сектори се включиха в благотворителното щафетно бягане Postbank Business Run 2020, което се проведе вчера на територията на Бизнес Парк София. Това е осмото издание на мащабното междуфирмено състезание, което се организира за пореден път от спортен клуб „Бегач“ и Пощенска банка. Инициативата събра близо 800 участници, като към бегачите се присъединиха и 32 деца на възраст от 4 до 16 г., които се надпреварваха в Kids Run, извършващо се от сертифицирани треньори по програмата на IAAF –Kid’s Athletics. За четвърта поредна година се проведе и състезанието CEO Dash, в което се включиха 6 изпълнителни директори от различни компании.

Прочетете повече

Details

Дейвид Атънбъро, известният британски документалист, призовава света да инвестира 500 млр. годишно в спасяването на природата

294-годишният британски документалист, познат на света с филмите си за природата и дивия живот – сър Дейвид Атънбъро, подкрепи природазащитни организации с призив към света за инвестиции в размер на 500 млр. долара годишно, за да се спре унищоването на планетата. Атънбъро, чийто последен филм „Живот на нашата планета“  (A Life on Our Planet) документира опасностите, породени от глобалното затопляне и изчезването на видовете, отправи своя призив по време на срещата на върха, проведена от ООН с цел координиране на усилия за запазване на дивата природа. „Нашият естествен свят е застрашен както никога преди в човешката история и бъдещето на цялата планета – от което всеки един от нас зависи – го грози смъртна опасност“, предупреди изследователят и добави: „Ние все още имаме възможност да преобърнем катастрофалната загуба на биоразнообразие, но времето ни изтича“. 

Прочетете повече

Details

Форум за устойчивост на пивоварите на Европа

ЕС пивовариСъюзът на пивоварите в България, член на Българската стопанска камара (БСК), сърдечно ви кани на първото виртуално събитие по време на Зелената седмица на ЕС.

ФОРУМ ЗА УСТОЙЧИВОСТ на ПИВОВАРИТЕ НА ЕВРОПА

на 20 и 21 октомври 2020 г.

Лидери в бранша, политически ръководители, експертни групи и завладяващи информационни уебинари ще бъдат част от събитието, което включва шест виртуални сесии в рамките на два дни.

Откриващата сесия, организирана в партньорство с Бирения клуб на Европейския парламент, ще събере политици и експерти. Те ще обсъдят Зелената сделка на ЕС и как пивоварният сектор се вписва в зеленото бъдеще. По време на четирите технически сесии ще откриете примерни проекти и ще се запознаете с най-добрите зелени практики.

Събитието ще завърши с виртуална конференция Euractiv, в която личности от бизнеса, политиката и гражданското общество ще отговорят на въпроса какво означава устойчивост в пивоварния бранш.

Допълнителна информация ще намерите на https://brewing4.eu.

Форумът ще бъде изцяло на английски език.

Details

УЕБИНАР: Поглед отвътре, навън – иновации при криза

Поглед отвътре, навън - иновации при кризаТръст за социална алтернатива стартира серия от уебинари, насочени към променящата се и все по-важната роля на HR мениджърите като стълб между ангажираността на служителите от една страна и постигането на целите на организацията от друга.

На специалното първо издание на 14.10. 2020 гост-лектори ще бъдат Дарина Георгиева, изпълнителен директор на Българска мрежа на Глобалния Договор на ООН и Саша Безухановаосновател на MOVE.BG. С тях ще се обсъдят реакциите на отговорния бизнес през последните 6 месеца, за ролята на компаниите в периоди на криза и за приноса на корпоративно и индивидуално ниво. Уебинара ще даде практични съвети за запазване ефективността и продуктивността на екипите през грижата за служителите.

Можете да се регистрирате на формата тук или да се свържете с екипа на проект „Първи стъпки за професионално развитие“ на имейл ogeorgieva@tsa-bulgaria.org до 13.10.2020. 

Details

Глобалният договор на ООН вдига високо летвата за амбициите за корпоративната устойчивост

СДГГлобалният договор на ООН предизвика компаниите да приемат първия етап от нови бизнес цели, които да покажат дали действията им достигат нужното ниво на амбиция за постигането на Целите за устойчиво развитие. Чрез трансформирането на Целите в по-конкретни бизнес цели, новите глобални бенчмаркс подканват компаниите да предприемат много по-амбициозни политики, чрез които рязко да ускорят прогреса.

Прочетете повече

Details

Български дарителски форум търси най-големите корпоративни дарители

BDF Awards 2020 300х250 -3Петнадесетото издание на наградите за филантропия и отговорно дарителство по традиция ще отличи социалноотговорните инициативи на компаниите и най-успешните им партньорства с граждански организации през предходната година. Наградите са в няколко категории – количествени (според инвестираните финансови и нефинансови ресурси, както и доброволен труд), качествени (според качествата на програмите на бизнеса в подкрепа на обществото), също така за най-сполучлив съвместен проект между компания и неправителствена организация.

Прочетете повече

Details