Date archive: ноември 2020

#ЩедриятВторник – денят, в който даряваме и празнуваме щедростта

1За четвърта поредна година фондация BCause, която е член на Националния съвет на БМГД, ще проведе кампанията  #ЩедриятВторник. Тя ще стартира на 01 декември и е отговор на консуматорския Черен петък и манията по безконтролно пазаруване по празниците, когато повечето хора, заливани отвсякъде с рекламна информация, купуват твърде много и ненужни вещи. 

Прочетете повече

Details

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ ремонтира и оборудва помещения на кризисен център „Самарянска къща“

Samaritans crisis center 1ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ направи комплексен ремонт и предостави ново оборудване на Кризисен център „Самарянска къща“, управляван от Сдружение „Самаряни“, Стара Загора. Дарението ще даде повече сигурност и спокойствие на  настанените в  центъра хора в нужда и ще улесни достъпа им до качествени социални услуги, чиято важност нараства в условията на пандемията от COVID-19.

Прочетете повече

Details

Г-н Мирчев ще остане в паметта ни като пионер в обществено отговорното корпоративно управление

Mirchev_03Светла памет на г-н Мирчев! Той ще остане в паметта ни като пионер в обществено отговорното корпоративно управление, работил за налагане на най-добрите стандарти на етично и отговорно към обществото бизнес поведение. През 2006 г. бе избран за член на Консултативния съвет на мрежата на „Глобалния договор“ в България, обединение на бизнес- и неправителствени организации в подкрепа на устойчивия растеж, гражданската отговорност и отговорното бизнес управление. През 2009 г. г-н Мирчев бе избран за Председател на организацията, a през 2011 г. участва в прогласяването на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН от Генералния секретар Н. Пр. Бан Ки-Мун. Ще продължаваме да развиваме и надграждаме това дело, в чийто основи нашият приятел и съмишленик Васил Мирчев вложи сърце и усилия.

Съболезнователен адрес

Details

Българският арктически изследователски екип, топ инфлуенсъри и професионалисти, без които не можем, в разговори за професиите на бъдещето на виртуалния „Базар на професиите“ 2020

BAZAR_baners2„Базар на професиите“ 2020 ще събере във виртуално студио водещи имена от различни професионални сфери за разговори и дискусии за бъдещето на професиите им и пътя, който те разкриват. Базарът, организиран от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, ще се проведе на 28 ноември (събота)от 10:00 до 17:00 чс излъчване на живо във YouTube и Facebook каналите на Мрежата. Шестото издание на инициативата е с изцяло нов формат на онлайн конференция, водена от журналистите от TeenStation и включвания на живо на участниците в програмата. Базарът е насочен към деца и младежи във възрастова група 9-16 г., родители и учители. 

Прочетете повече

Details

Кариерата не е стълба, по която се качваш, а пътешествие, което те учи да се адаптираш

1Разговаряме с Фондация на бизнеса за образованието (ФБО), които са наши партньори в Базара на професиите 2020, по темата за кариерното ориентиране при децата и подрастващите. Изборът на професията и поемането по пътя към нея често е предизвикателство, а динамично менящия се свят с възможности на всеки ъгъл прави задачата още по-сложна. Тук, на помощ идват възрастните, чиято роля е да насочат и подкрепят младите хора в техните търсения. В интервюто освен че очертава умения от бъдещето, Гергана Раковска – кариерен консултант, ни предоставя ценни линкове с ресурси за учители и родители.

Прочетете повече

 

Details

Отговорността към обществото започва със солидарност към родителите в компанията

UNICEF_screenshotДокладът, озаглавен Family-Friendly Workplaces: Policies and Practices to Advance Decent Work in Global Supply Chains, идва в разгара на пандемията, заставила семействата по целия свят да търсят решения за адаптиране към новите условия на живот. Той има за цел да предостави на работодателите насоки за прилагане на т.нар. family-friendly политики, подкрепящи родителите в отглеждането на децата им, както и да ги насърчи да налагат сред бизнес партньорите си и във веригата на доставки добрите трудови условия като стандарт. Но за да разберем кои са тези family-friendly работни места и какво представлява една семейно-ориентирана политика, благоприятстваща социалната среда, ще тръгнем малко по-отдалече.

Прочетете повече

Details

Стартира приемът на заявки за участие във виртуалния „Базар на професиите“ 2020

final2 (1)-page-001Стартира приемът на заявки за участие в „Базар на професии“ 2020, който ще се проведе на 28 ноември (събота) 2020 г., от 9:00 до 16:00 ч, с излъчване на живо във Facebook и YouTube. Шестото издание на инициативата е с изцяло нов формат на онлайн конференция, водена от журналистите от TeenStation и включвания на живо на участниците в програмата. Базарът е насочен към деца и младежи във възрастова група 9-16 г., родители и учители. 

В програмата на Базара са предвидени разговор за инфлуенсърството с тийн инфлуенсъри и дискусия за бъдещето на обществено значими професии, каквито са тези на лекаря, учителя и журналиста, както и представяния на различни кариери чрез видеа, интервюта и Q&A сесии.

Прочетете повече

Details

Пощенска банка подкрепи „Пирогов“ в борбата с COVID-19

Postbank_PRПощенска банка направи безвъзмездно дарение в размер на 50 000 лева на Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н. И. Пирогов“. Средствата са предоставени за закупуване на консумативи, необходими за предпазване на медицинските екипи на лечебното заведение в условията на увеличаващ се брой заразени и заболели, както и за оборудване на разкритите пунктове за прегледи и тестване на граждани.

Прочетете повече

Details

Пощенска банка се присъедини към принципите за отговорно банкиране към Програмата за опазване на околната среда на ООН

Photo_Postbank_Principles for Responsible BankingПощенска банка отново затвърди позицията си на социално отговорна компания, като се присъедини към институциите, подписали Принципите за отговорно банкиране (Principles for Responsible Banking, PRB) в рамките на Финансовата инициатива към Програмата за опазване на околната среда на ООН (UNEP FI). Тази значима стъпка прави Пощенска банка единствената финансова институция в България, която е избрала да се ръководи във всички аспекти на своята дейност от единната рамка за устойчиво развитие в банковия сектор, разработена посредством иновативното партньорство между водещи банкови институции в световен мащаб и Финансовата инициатива към Програмата. 

Прочетете повече

Details

Стартира приемът на заявки за участие в „Базар на професии“ 2020.

final2 (1)-page-001Стартира приемът на заявки за участие в „Базар на професии“ 2020.  Шестото издание на инициативата ще се проведе изцяло във виртуален формат с грижа и отговорност за децата ни, за родителите, служителите и цялото обществото.  

Базарът на професиите ще се проведе на 28 ноември (събота) 2020 г., от 9 до 16 ч. Събитието ще бъде във формат онлайн конференция, с водещи (млади журналисти) ще се излъчва в YouTube и Facebook. Базарът е насочен към деца и младежи във възрастова група 9-16 г., родители, учители. 

Програмата ще включва видео разказа “Защо ходят мама и татко на работа във фирмата?”, лекция за кариерно ориентиране на тема “Как да избереш професия?” с Гергана Раковска, представяния на различни професии чрез видеа и интервюта, дискусии и възможност за включване на децата с въпроси на живо и участие в куизове.

Такса участие за компаниите: 

  • за членове на БМГД: 200 лв.
  • за компании не-членове: 300 лв. 
  • за компаниите, които вече са част от “Гордея се с труда на моите родители” 2020 няма такса.

Базар на професиите е инициатива, която има силата да промени живота на децата и младите хора в България. Той е най-голямото публично изложение за представяне на професии пред ученици от компании и професионалисти. Базарът на професиите е продължение на “Гордея се с труда на моите родители”, предизвикан от интереса на обществото и е израз на обществено полезната и визионерска роля на бизнеса. 

От своето начало преди осем години над 7000 деца са опознали работното място на своите родители и вече знаят колко ценни са трудът и различните професии, а над 8000 са се запознали с разнообразието от професии на Базара. 

Още за инициативата може да намерите в информационната брошура с условия, ползи и такси за участие.

Своето участие може да заявите като попълните заявката.

Details