Date archive: януари 2021

Асарелци събраха 130 кг. пластмасови капачки

2Асарелци събраха 130 кг. пластмасови капачки като част от националната благотворителна инициатива „Капачки за бъдеще“, организирана от едноименната фондация на фитнес инструктора Лазар Радков. Мисията на кампанията е със събраните средства от предадените отпадъци да бъдат закупени кувьози за недоносени деца.

Капачките напълниха цели 13 найлонови чувала. Пластмасата бе събрана за половин година в трите метални сърца, поставени за тази цел пред административните сгради на рудника, обогатителната фабрика и столовата на управлението.

Кампанията в дружеството ни се осъществява със съдействието на Димитър Филин от панагюрската фирма „Строймат Груп“, която осигури трите метални сърца и ще има грижата чувалите с капачки да бъдат предадени на фондация „Капачки за бъдеще“.

Details

Бизнес без корупция

2020_Anti-Corruption_-_Sanda_quote_card-shortНаричана често “черната овца на ЕС”, България се тресе от множество корупционни скандали, белязани от сливането на медии, политика и олигархия. Независими медии и журналисти биват подложени на политически и/или институционален натиск, докато средствата от европейски фондове и бюджета се разпределят непрозрачно, към медии и лица, близки до властта. Световни организации като “Репортери без граници” отреждат на България 117-то място от 180 държави в Индекса за свобода на словото – отново най-ниско заеманата позиция от всички държави-членки на ЕС.

Прочетете повече

Details

Пощенска банка – добрият партньор на младите хора

PB_SoftUni-Fest_FB-post-kolaj_1080x1080_final-700x700Дигитално приложение от ново поколение, което има за цел да улесни комуникацията между служителите, спечели в категория „Програмиране“ голямата награда от 1 000 лв. на Пощенска банка в третото издание на състезанието СофтУни Фест, което се проведе изцяло онлайн. Разработката на младите програмисти Симо Александров и Любо Любчев от отбор „Delirium Products“ за дигитален офис с модерна визия, интуитивен дизайн и практични функционалности впечатли менторите и журито в конкурса. Състезанието, което се организира от Софтуерния Университет, има за цел да предизвика студенти и млади специалисти да покажат своите знания и умения в програмирането, дигиталния маркетинг и дизайна.

Прочетете повече

Details

Новата стратегия на Глобалния договор на ООН цели да ускори действията на бизнеса по изпълнението на Целите за устойчиво развитие и да въведе по-амбициозни цели за климата

142333638_162739208719242_7746917030773683427_nГлавният секретар на ООН, Антонио Гутиереш, председател на борда на Глобалния договор на ООН, обяви нов тригодишен стратегически план за увеличаване и ускоряване на корпоративната устойчивост и бизнеса, основан на принципи.

„Глобалният договор на ООН е уникално позициониран да подкрепи компаниите по пътя им за привеждане на техните действия към едно устойчиво и приобщаващо бъдеще. Десетте принципа за правата на човека, трудови норми, околна среда и анти-корупция предлагат план за всеки бизнес, който иска да бъде част от колективните усилия да се възстановим по-силни от пандемията COVID-19“, каза той.

Прочетете повече

Details

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари допълнителна медицинска апаратура и консумативи на болницата в град Гълъбово

MBAL Galabovo Donation 2ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари допълнителна апаратура и консумативи на обща стойност от над 95 000 лева на болницата в близкия град Гълъбово. Компанията предостави предпазни средства и животоспасяваща техника, които ще подобрят работата на медиците в битката срещу COVID-19.

„Наясно сме с предизвикателствата, пред които са изправени медиците в общинската болница на град Гълъбово. Рисковете са ежедневни, и нараснаха с втория пик на пандемията, затова и отново подсигурихме най-важното във възможно най-кратки срокове. Продължаваме да работим по проект за допълнително осъвременяване на болничните системи, така че съседите ни да могат да разчитат на качествена помощ, а медиците – на професионално оборудване.“, сподели Надя Синигерска – Бохорова, Мениджър „Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие“.

Прочетете повече

Details

Барометърът за Доверие на Edelman за 2021 (2021 Edelman Trust Barometer)

БизнесСлед една година бедствие и турбулентност – пандемията COVID-19 и икономическата криза, световното недоволство поради систематичния расизъм и политическата нестабилност – Барометърът за Доверие на Edelman за 2021 откри епидемия на дезинформация и широкоразпространено недоверие в социалните институции и световните лидери. Нещо повече, към всичко това трябва да добавим и провалящата се екосистема на доверие, която не успява да се изправи срещу растящата „инфодемия“ (информационна епидемия), което оставя четирите институции – бизнес, правителство, НПО и медия – в обстановка на информационен фалит и мандат за възстановяване на доверието, както и начертаването на нов път за бъдещо развитие.

Прочетете повече

Details

Дигиталната трансформация на Глобалния договор на ООН – на повърхността и под нея

screenshot_article_4 - CopyВ началото на новата година Глобалният договор на ООН (ГД на ООН) изнесе данни за своя комуникационен напредък през 2020 г.. в доклада UN Global Compact Communications Impact Report. В обзора ще разгледаме кои са ключовите аспекти и постижения – успехът в числа. Но искаме да стигнем и по-далеч, затова се запитахме какво стои зад него. Каква е причината за скокa в отразяването и печеленето на последователи – можем ли да си го обясним с дигиталната трансформация в следствие от пандемията, или разковничето е под повърхността? Популярна е фразата “късметът идва при подготвените”. Била ли е подготвена за това разтърсване – дори и една световна инициатива като Глобалния договор – по думите на директора на комуникационния департамент Дан Томас – “по време на Световния икономически форум в Давос, в къта за медиите, разговаряхме и дишахме рециклиран въздух без да подозираме какво се задава”. Все пак не е изненада, че дългогодишния устрем към лидерство и действия, които “следват слънцето”, не само превеждат инициативата през трудните времена, но и водят до високи резултати, представителни в световен мащаб. 

Прочетете повече

Details

Подновен е Меморандума за разбирателство между Глобалния договор на ООН и Българската мрежа за 2021 г.

Local_Networks_-_square_-_preview_onlyЛокалните мрежи на Глобалния договор на ООН са движещата сила на инициативата, 10-те принципа и Целите за устойчиво развитие на национално и регионално ниво.”, заяви Оле Лунд Хансен, директор глобални  операции на Глобалния договор на ООН. 

Споразумението е потвърждение, че Българската мрежа отговаря на най-високите стандарти за качество на Глобалния Договор на ООН. Споразумението се подновява всяка година след представяне на годишния отчет на локалните мрежи.

Прочетете повече

Details

Отвъд КСО или възможно ли е бъдеще без устойчивост?

celi3Живеем във времето след утрешния ден, когато немислимите постапокалиптични сценарии, свръзани с глобална пандемия, са реалност. Действителността се пренаписва и ние сме свидетели и участници в това. Социалните системи, които изграждат опорната мрежа на обществата са в процес на деконструкция, а познатият ни икономически ландшафт се преоформя под натиска на държавите, визионерството (или липсата на такова) на бизнес лидерите и нарастващите очаквания и изисквания на хората. 

Прочетете повече

Details

Дни за доброволчество на група Солвей 2020

8Инициативата „С предпазен колан на задната седалка“ е изцяло по идея на българските служители на Солвей. Тя започва през 2015. През 2016 Солвей България в мащабна кампания с повече от 200 доброволци са обучени 15 000 деца. Целта на инициативата е да се обучат децата от 1-ви до 4-ти клас на правилата за безопасност в автомобила и основните: 1. Винаги да сядат на задната седалка в автомобила! 2.  Да бъдат на специалната повдигаща седалка! 3. Да бъдат с правилно поставен колан!

Прочетете повече

 

Details