Date archive: януари 2021

АЕЦ „Козлодуй“ с инициатива за по-зелена Коледа

АЕЦ с инициатива за по-зелена КоледаАЕЦ „Козлодуй” поздрави в края на 2020 г. организациите, с които поддържа партньорски взаимоотношения със символичен жест, показващ ангажираността на Дружеството с темата за екологията. Представители на държавни институции и бизнеса получиха от атомната централа над 300 дръвчета. Малките бели смърчове бяха придружени от посланието на АЕЦ към новите им собственици да запазят жив коледния дух и да ги засадят след празниците. Вечнозелените растения са от лесно адаптивен вид и ще виреят успешно както в саксия, така и навън.

Живи дървета допълниха и коледната украса в атомната централа. По-късно сребристите смърчове ще бъдат засадени на подходящо място и така ще станат част от зелената система в района на АЕЦ.

Със своите вечнозелени листа иглолистните дървета напомнят за силата на възраждащата се природа и са се превърнали в обичан символ на един от най-големите християнски празници – Рождество Христово. С инициативата, предлагаща един по-екологичен вариант за създаване на коледно настроение сред персонала и партньорите си, АЕЦ „Козлодуй” за пореден път показва отговорното си отношение към околната среда и към съхраняването на природните ресурси – един от водещите приоритети в дейността на Дружеството.

Details