Date archive: февруари 2021

Kaufland България се присъедини към Българската мрежа на Глобалния Договор на ООН

PressKaufland България е първата ритейл компания, която се присъедини към Българската мрежа на Глобалния договор на ООН за отговорно корпоративно управление. Решението за членство в местната мрежа идва, след като миналата година Kaufland заедно с всички компании от групата Schwarz станаха част от световната инициативата за устойчиви политики в бизнеса. 

С членството си в Глобалния договор на ООН и в неговата местна мрежа в България търговската верига поема ангажимент да следва и прилага в своята дейност десетте принципа на ООН, разделени в четири основни категории – права на човека, социални стандарти, околна среда и борба с корупцията. Именно локалните мрежи, каквато е Българската,  са движещата сила на инициативата, 10-те принципа и целите за устойчиво развитие на национално и регионално ниво. 

Прочетете повече

Details

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ осигури спешен ремонт на системата за подаване на кислород на общинската болница в гр. Гълъбово

Maritsa1ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“  осигури спешен ремонт на системата за подаване на кислород за пациентите в общинската болница в град Гълъбово. Дарението е на стойност над 55 000 лева и е от критична важност за отделението, в което се лекуват заболели от COVID-19. Наличната в лечебното заведение кислородна система имаше нужда от спешно осъвременяване, за да се гарантира надеждното й функциониране, предвид очакванията третата вълна на коронавируса да достигне пик в следващия месец. Към момента COVID-19 отделението в гълъбовската болница разполага с 20 легла.

Прочетете повече

Details

Лидерите с „устойчиво мислене“ могат да помогнат с решаването на обществените проблеми

3Изминалата година ни показа вероятните продължаващи предизвикателства през следващите години: нарастващата честота на предизвикателства, пред които лидерите се изправят влияят едновременно на икономиката, околната среда и обществото. От пандемии до мащабни природни бедствия, бунтове свързани със социална несправедливост, става ясно, че се нуждаем от хора, които да решават проблеми и на надхвърлят силозите – тези хора са устойчивите лидери.

Прочетете повече

Details

Виртуални Игри за добрини с турнири по онлайн шах, Counter Strike: Global Offensive (PC) и FIFA 2020 (за PS4)

igri_facebook1920-x-1005Промяната в начина ни на живот като общество и като личности, наложена драматично през 2020 г. доведе до преосмисляне и адаптация на проектите и дейностите на всички ни. Българската мрежа трансформира популярната и любима на мнозина инициатива Игри за добрини, и ще реализира нейното виртуално провеждане. През месец март ще бъдат организирани турнири по три различни видео игри/спортове между отбори на компаниите, които отново да застанат зад кауза, в която вярват. 

Игрите са:

  1. Counter-Strike: Global Offensive за PC с домакин Софарма. Турнирът ще се проведе на 27 март, събота;
  2. Онлайн шах с домакин Асарел-Медет. Турнирът ще се проведе на 20 март, събота;
  3. FIFA 2019 за PlayStation 4; Турнирът ще се проведе по-късно през годината.

Ангажирането на служителите и сплотяването им в отбор, състезаващ се за обща кауза е убедителен пример за споделени ценности и настойчивост да продължаваме, въпреки всички трудности и препятствия, в една обща посока, особено днес, в настоящата турбулентна ситуация.

Проектът „Игри за добрини“ на Българската мрежа цели да покаже, че отговорните компании, доброто здраве на служителите, спортът и каузите могат да вървят ръка за ръка. В изпълнение на тази цел Мрежата организира поредица спортни турнири, в които всяка участваща компания се бори за избрана от нея социална кауза. Така печелейки турнира, печели и избраната от отбора кауза, за която отива събрания награден фонд.

„Игри за добрини“ е част от колективната програма на Българската мрежа на Глобалния Договор на ООН „Здрави на работа“, която стартира в изпълнение на Стратегическия план 2015+ за работа по Целите на ООН за устойчиво развитие. Програмата “Здрави на работа” кореспондира на Цел 3 “Осигуряване на здравословен начин на живот и стимулиране на благосъстоянието на всички във всички възрасти”.

Ако Вашата компания има желание да се включи в тазгодишното виртуално издание на „Игри за добрини“, моля, попълнете следната Заявка за записване и ни я изпратете на e-mail адрес secretariat@unglobalcompact.bg. След като получим попълнена заявка ще Ви изпратим допълнителна информация за участието в турнирите, а Описанието и Общите правила за виртуалните Игри за добрини можете да откриете тук. Регистрацията за участие в Игри за добрини е отворена до 05 март, 2021 г.

Details

Устойчива подкрепа по време на криза – Програмата „Забавно лято, грижовна есен“ в тютюнопроизводителните региони през 2020 г.

MokaВ края на януари се състоя финала на „Академия за местни предприемачи“, която е четвъртото направление в програмата за корпоративна социална отговорност „Забавно лято, грижовна есен“*. Тя се осъществява от Фондация „Бикоуз в помощ на благотворителността“ и се финансира от Филип Морис България като част от инициативите на компанията за подпомагане на тютюнопроизводителните общности в България. Програмата се осъществява в регионите на Хасково, Кърджали, Силистра, Шумен и Благоевград.

Прочетете повече

Details