Date archive: май 2021

Пощенска банка се фокусира върху подкрепа на социалното предприемачество по случай своя 30-годишен юбилей

PB_30-years_KV_Photo„30 години създаваме вселена от нови възможности“ – това е мотото, под което Пощенска банка отбелязва своето 30-годишно присъствие на българския пазар. За този период финансовата институция активно се ангажира с процесите, през които преминава българското общество, посредством своята социално отговорна и дарителска дейност. Компанията отново поставя обществените нужди на фокус, като подкрепя генерирането на устойчиви модели и решения за промяна на средата по случай своята годишнина. Специално създадената иновативна онлайн платформа „Вселена от възможности“ е новата, изцяло дигитална, мащабна социално отговорна инициатива, която Пощенска банка стартира по случай своя 30-годишен юбилей.

Прочетете повече

Details

Стратегически план 2021-2023: Бизнес, устремен към доверието на обществото

бск статия 042021Вторият Стратегически план по целите за устойчиво развитие на Българската мрежа е факт. Той е публичната заявка на отговорния бизнес у нас, че ще продължава да работи по основните за обществото ни теми чрез конкретни проекти.

Базиран на 10-те универсални принципа на хуманност, грижа и етичност, Стратегическият план 2021-2023 осветява актуалните към момента Цели за устойчиво развитие, върху които бизнесът ще съсредоточи обединените си усилия. Компаниите-членове на Българската мрежа посветиха първите три месеца на 2021 г. на създаването на Стратегически план, актуален за България.
Благодарим на Българска стопанска камара за поканата да се включим в #NobleseOblige !
 

Прочетете повече

Details

Здрави заедно – свободата на избор и отговорността като работодател

Zdravi_ZaednoКато организация на бизнеса, Българската мрежа на Глобалния договор на ООН намира за важно да покаже какво е допустимо като стимули и в комуникациите със служителите, за да стимулираме по-активното ваксиниране на служителите като средство за възстановяване на присъствения режим на работа, който да е и безопасен за здравето. Затова Ви каним на работен семинар за специалисти „Здрави заедно – свободата на избор и  отговорността като работодател“, който ще се проведе на 13 май 2021 г., четвъртък, 14:00 – 17:00 часа в Zoom.

Прочетете повече

Details

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари сладки моменти на деца и младежи в неравностойно положение

Maritsa-East 3ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ осигури над 200 великденски пакета за деца, младежи и възрастни от няколко социални институции в Стара Загора и Гълъбово за празника Възкресение Христово. Kозунаци и други лакомства зарадваха настанените в Кризисния център „Самарянска къща” жени и деца, пострадали от насилие,  хората от  Дневен център „Св. Св. Козма и Дамян“, живеещите в  центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи, лишени от родителска грижа в Стара Загора,  както и възпитаниците на Дневния център за деца и младежи с увреждания в Гълъбово.

Прочетете повече

Details

Българската Мрежа със собствена сесия на световния LEADERS SUMMIT 2021

2021_LS_-_Twitter_-_general-v2 (1)Българската перспектива ще бъде представена на самостоятелна дискусионна сесия на БМГД на 16 юни от 09:00 ч. на тема „Стратегически партньорства за устойчивост, въздействие и доверие“. В основата на всеки бизнес успех са качественият продукт, който носи добавена стойност, ясната визия и цел, и създаването на стратегия, която да води към тяхното изпълнение. Като обединение на отговорния бизнес, Глобалният договор на ООН планира дейността си по утвърдения модел за успех и резултатът е създаването на Стратегически план в международен и национален мащаб 2021-2023. Подобно на пътна карта, той посочва значимите теми, които стоят пред обществото за решаване и възможностите на бизнеса да допринесе за това чрез колективни действия. Стратегическият план е своеобразно споразумение между компаниите да работят за решаването на икономически и социални проблеми и да си сътрудничат, за да подобрят цялостно средата на живот. 

Прочетете повече

Details

Регистрирайте се за Форумът на лидерите на Глобалния договор на ООН (Leaders’ Summit) 2021, 15-16 юни, 2021

2021_LS_-_Twitter_-_general-v2Форумът на лидерите на Глобалния договор на ООН 2021, 15-16 юни, 2021 ще повиши амбицията за стратегически колективни действия с фокусирани цели и ясни пътища за възстановяване от продължаващата климатична криза, глобалната пандемия, икономическите различия и социалните неравенства. Форумът на лидерите на Глобалния договор на ООН мобилизира и свързва хиляди бизнес лидери, политици, представители на гражданското общество и академичните среди от цял свят, за да предприемат действия по Целите за устойчиво развитие (SDGs). Тази година виртуалният Форум на Лидерите ще разгледа сближаващите се кризи на климатичните промени, глобалната пандемия COVID-19, влошаването на социалното и икономическото неравенство и неконтролираната корупция и ще предложи пътна карта за устойчиво възстановяване.

Прочетете повече

Details