Date archive: юни 2021

„Аурубис България“ финансира системата за видеонаблюдение в град Пирдоп

1„Аурубис България“ финансира изграждането на модернизирана система за видеонаблюдение в град Пирдоп. Проектът е реализиран по Партньорската програма 2019-2021 г. между медодобивната компания и община Пирдоп. Общо 71 броя IP камери, от които 62 фиксирани, 3 управляеми и 6 за автоматично разпознаване на регистрационни номера на МПС, бяха монтирани на територията на града.

Прочетете повече

Details

Общо събрание на Българската мрежа

1Днес, 22 юни 2021 г. в  град София, СофияТехПарк, бул. “Цариградско шосе” № 111 се проведе годишното Общо събрание на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. 

Събранието беше проведено след покана от името на Националния съвет на сдружение „Българска мрежа на Глобалния договор на ООН”.

Дневният ред на заседанието включваше приемане на отчет за дейността на организацията за 2020 г., както и приемане на план и бюджет 2021 г.

Прочетете повече

Details

Награда за Българската мрежа и силно участие на компаниите-членове в PR Приз 2021 „Комуникациите са ни в природата 25 години“

DSC_7847На специална церемония на 16 юни 2021 г., организирана от Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО), бяха наградени най-добрите постижения на PR специалистите в България за 2021 г. „Базар на професиите 2020“ на Българската мрежа беше отличен с  3то място в категория „Кампания на НПО“, където се състезава с проектите „Купи 1 книга“ на асоциация “Българска книга” и „Медийната грамотност в България. Какво научихме от кризата?“ на Коалиция за медийна грамотност и Фондация за свободата “Фридрих Науман”.

Прочетете повече

Details

Българската мрежа на Глобалния договор в най-големия годишен форум на ООН за бизнеса

2021_LS_-_Speaker_card_-_Capitalizing_On_Innovation_3На 15 и 16 юни Българската мрежа на Глобалния договор се включи в програмата на Leaders Summit 2021 – най-големият годишен форум на ООН за бизнеса. Отговорните политики на компаниите у нас бяха представени в две сесии: самостоятелната дискусия на тема „Стратегически партньорства за устойчивост, въздействие и доверие“  и участие на Димитър Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“, в дискусията „Иновациите като принос към Целите за устойчиво развитие в Източна Европа“

Прочетете повече

Details

#ProudOfOurMembers: „Устойчивото развитие трябва да има здрава основа, но и ясен поглед напред“, Елица Георгиева, Лидл България

Elitsa Georgieva Lidl Bulgaria„Корпоративната устойчивост за нас е начинът, по който всяка една отговорна компания трябва да прави бизнес – отговорно, коректно, с мисъл и грижа към хората, природата и обществото като цяло. Вярваме, че извън добрите бизнес резултати, бизнесът трябва да бъде и пример за отговорно поведение. Този принцип следваме и в Лидл България.“, каза Елица Георгиева, ръководител „Корпоративни комуникации“, Лидл България. 

Прочетете  повече

Details

Българската мрежа на Глобалния договор със самостоятелна сесия на Leaders’ Summit 2021, най-големия годишен форум на ООН за бизнеса

VLS5На 15 и 16 юни Българската мрежа на Глобалния договор се включи в програмата на Leaders Summit 2021 – най-големият годишен форум на ООН за бизнеса. Отговорните политики на компаниите у нас бяха представени в самостоятелната дискусия „Стратегически партньорства за устойчивост, въздействие и доверие“ с участници доц. Атанас Георгиев,  декан на Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“; Евгения Пеева-Кирова, зам-министър на образованието и науката; Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause и Огнян Траянов, председател на Българската мрежа и основател и собственик на Технологика. Дискусията беше модерирана от журналиста от Блумбърг България Христо Николов. 

Прочетете повече

Details

10 компании влизат в програмата за растеж на Endeavor – Dare to Scale 2021

Dare to Scale Growth ProgramБългарският офис на глобалната мрежа Endeavor избра предприемачи от 10 български компании за третото издание на програмата за растеж Dare to Scale. Програмата, с основен партньор Пощенска банка и подкрепата на Софтуер Груп и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНСМП), е насочена към предприемачи и бизнеси, които вече са преминали ранната фаза на своето развитие и са в началото на разрастване на дейността си.

Прочетете повече

Details

Българската Мрежа с активно участие на Световния форум на отговорния бизнес LEADERS SUMMIT 2021, 15-16 юни

LeadersSummit2zastavkaНа 15 и 16 юни (вторник и сряда), 2021 г., ще се проведе световния „Форум на Лидерите“, Leaders’ Summit 2021, организиран от Глобалния договор на ООН. Форумът е дигитална двудневна 24 часова среща на отговорните бизнес и организации, във всяка часова зона и включва пленарни сесии, регионални срещи, представления, изложби и интерактивни мрежи. Българската перспектива за втора поредна година ще бъде представена в самостоятелна дискусионна сесия „Стратегически партньорства за устойчивост, въздействие и доверие“ на 16 юни от 9:00ч. Фокус на разговора ще бъдат Стратегическите насоки на Мрежата 2021-2023 и изпълнението им, дискутирани от лидерите на компаниите-членове и партньорите. 

Прочетете повече

Details

Стартира четвъртото издание на “Ти и Lidl за по-добър живот”

You & Lidl for a better lifeЛидл България стартира четвъртото издание на най-голямата си социално отговорна инициатива „Ти и Lidl за по-добър живот“. В периода от 13 май до 10 юни включително, компанията дарява по 3 стотинки на всеки касов бон, а събраният фонд ще се използва за подкрепа на обществено значими проекти, които помагат на хората в различните региони от страната да водят по-качествен и пълноценен начин на живот. Инициативата се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

Прочетете повече

Details

Postbank Business Run 2021 събра над 10 000 лева в подкрепа на две благотворителни каузи

Postbank TeamОбщо 240 отбора от 87 компании от различни бизнес сектори се включиха в благотворителното щафетно бягане Postbank Business Run 2021, което се проведе вчера на територията на Бизнес Парк София. Това е деветото издание на мащабното междуфирмено състезание, което се организира за пореден път от спортен клуб „Бегач“ с водещата подкрепа на Пощенска банка. Инициативата събра 960 участници, като към бегачите се присъединиха и 29 деца на възраст от 4 до 16 г., които се надпреварваха в Kids Run, извършващо се от сертифицирани треньори по програмата на IAAF – Kid’s Athletics. За пета поредна година се проведе и състезанието CEO Dash, в което се включиха 6 изпълнителни директори от различни компании.

Прочетете повече

Details