Date archive: ноември 2021

Над 2000 посетители на виртуалното осмо издание на „Базар на професиите“ 2021

IMG_20211126_150233

 

На 26 и 27 ноември 2021 г. се проведе осмото издание на „Базар на професиите“, организиран от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. 15 компании с визия за бъдещето и специални гости представиха увлекателно 30 професии, които ще са ключови в следващите години. 

Повече от 2000 зрители проследиха „на живо“ разговорите на професионалистите, като най-голям интерес привлякоха професиите от света на информационите и новите технологии – специалист киберсигурност, облачен инженер и разработчик на видео игри; VR, business intelligence и роботика.

Прочетете повече

Details

Студентски климатичен поход #Onestepgreener

imgonline_com_ua_compresstosize_jtzjh3sk1e_reference

На 20 ноември магистрите от програмата „Отговорно и устойчиво управление“ организираха климатичен поход до Гложенския манастир. Събитието се проведе под надслов #Onestepgreener и отбеляза края на поредица от тематични събития, инициирани от студентите в рамките на международната Конференция но ООН за изменение на климата COP 26 (Глазгоу, 31.10-13.11.2021).

Онлайн дискусията “FEBA at COP26”, в която се включиха 65 бакалаври и магистри, имаше за цел да обобщи нагласите, решенията и посланията на различните заинтересовани страни – държавници, бизнес и граждански лидери. Студентите изразиха умерен оптимизъм относно цялостна оценка за глобалния форум в Глазгоу, а 77% заявиха, че финалното споразумение отговори до някаква степен на техните предварителни очаквания.

Прочетете повече

Details

Традиционните и новите професии, кои ще продължат напред?

246969989_1023773815067571_5964574274077951750_nВ рамките на проекта “Гордея се с труда на моите родители” Българската мрежа на ГД на ООН и през 2021 г. ще проведе отново Базара на професиите в онлайн издание. Децата и подрастващите ще получат шанс за ранно кариерно ориентиране, а техните родители могат да ги придружат в това пътуване към знанието за добре познатите, но и за новите професионални направления и специалности. Изложението ще се състои на 26 и 27 ноември и ще бъде излъчено на живо във Facebook и Youtube, което прави достъпването му възможно от всяка точка на страната. Компании от различни области ще представят работата на своите специалисти, за да подпомогнат младежите в ориентирането сред палитрата от възможности на съвремието. 

Прочетете повече

Details

Байер България се присъединява към Българската мрежа на Глобалния Договор на ООН

Приносът към устойчиво развитие е основен елемент от корпоративната стратегия на Байер и е една от основните ценности на компанията. Като международна компания, оперираща в сферите на здравеопазване и земеделие, Байер адресира основни човешки нужди, които са от съществено значение за един устойчив и приобщаващ свят. Иновациите, продуктите и услугите на компанията й позволяват да допринесе за постигането на Целите за устойчиво развитие. Борбата с глада и осигуряването на достъп до здравеопазване е отразено във визията на Байер – „Здраве за всички, глад за никого“. 

Bayer

Прочетете повече

Details

Стотици деца се запознаха с калейдоскоп от професии по време на деветото издание на „Гордея се с труда на моите родители“

На 01 ноември 2021 г., Деня на народните будители, девет водещи в своите сфери компании отвориха вратите си виртуално за над 400 зрители на живо, за да представят 23 професии, ключови за банковия, софтуерния, логистичния, минния и енергийния сектор.

“Децата ни са важни! Независимо от всичко, компаниите продължават да отварят врати и виртуални стаи, за да се срещат с младите хора и да им разказват за своите професии. 

Каквито и професии да изберете, грижете се за планетата, бъдете полезни и щастливи!”, отправиха послание организаторите от Българска мрежа на Глобалния договор на ООН (БМГД). 

Гордея се видео

 

Прочетете повече

Details

„Асарел“ подмени проблемен участък на водопровода за 340 хил. лв.

27 09 2021 (1)

Това е най-проблемния участък от магистралния водопровод, който снабдява Панагюрище и населените места от общината с питейна вода от река Марица. 

„Пред нас никога не е стоял въпросът дали да се отзовем на призива на Общината да помогнем за подмяната на водопровода. За нас подкрепата за родния край е кауза“, каза председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД Димитър Цоцорков. 

През 2008 година „Асарел-Медет“ осигури финансиране в размер на 500 хил. лв. за подмяна на друга аварирала част от трасето, а през 2017 г. достави тръби и извърши строително-ремонтни работи за още 520 хил. лв.

Прочетете повече

Details