Date archive: декември 2021

SDG Pioneers 2022 – Световните награди за напредък по Целите за устойчиво развитие ще се проведат и в България от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН

2022_KV

 

SDG Pioneers 2022, отличия на Глобалния договор на ООН за принос по Целите за устойчиво развитие ще се проведат за първи път у нас. Конкурсът ще отличи онези професионалисти, които с активната си дейност допринасят за напредъка по Целите на ООН за устойчиво развитие (SDG). Организатор на националния кръг е Българската мрежа, а право на участие имат компании и организации, които са членове на Глобалния договор на ООН.

До 14 март 2022 г. Българската мрежа на Глобалния договор ще отличи SDG Pioneer за страната, който ще има възможност да участва във финалния световен кръг на конкурса. Носителите на приза „SDG Pioneers“ ще бъдат обявени по време на срещата на върха на лидерите на Глобалния договор на ООН през 2022 г. в Ню Йорк, САЩ.

Прочетете повече

Details

Наръчник за самооценка на компании по КСО

pic„Наръчник за самооценка на ефективността на КСО на компаниите“ е инструмент, разработен от български и международни експери в рамките на регионален проект „Увеличаване на прозрачността и надеждността на   практиките на КСО чрез установяване на система за оценка и мониторинг на КСО в новите страни членки на ЕС”, финансиран от Европейската общност, представлявана от Комисията на Европейските общности и изпълняван от Програма на ООН за развитие (ПРООН).

Основната част на наръчника е разработена от експертите на АКОНА Лимитид г-н Петер де Грааф и д-р Крисчън Тонесен (Великобритания). Инструментът за самооценка бе изпробван пилотно през м. август 2010 г. от екипа на националните експерти – г-жа Елица Баракова (България), г-жа Река Матолай (Унгария), г-жа Одроун Алйошиуте (Литва), г-н Яцек Димовски (Полша) и г-н Микал Киса (Словакия), които дадоха съществен принос за разработването на практическите съвети за потребителите.

CSR Self-assessment Handbook for companies_English
CSR Self-assessment Handbook for companies_Bulgarian

Details

Investor Media Group изпраща годината с рекордни ръстове и постижения на голяма част от медиите си

Медийната група, която е член на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, убедително и през 2021г. е втората най-предпочитана в дигиталното пространство в България с дял от 62%

Investor Media Group

На финалната права на 2021г. втората най-предпочитана медийна група в страната Investor Media Group отбелязва сериозни ръстове и постижения в посещаемостта на част от ключовите си медии. Рекорден ръст отбелязва водещият икономически сайт Investor.bg, като през ноември по данни на Gemius близо 1 милион уникални посетители (975 хил.) избират да се информират за най-важното от света на икономиката, финансите, бизнес средата и технологичните иновации от медията. Така пионерът в икономическата журналистика, който тази година празнува 20-ия си рожден ден, убедително запазва лидерската си позиция в сегмента и достига нов рекорд  с увеличение на посещаемостта с 13% за месец, като пазарният дял на медията достига 24%.

Прочетете повече

Details