Date archive: юни 2022

Стаж в Българската мрежа

join

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН предоставя възможност за платен стаж 

Колегата, който ще се присъедини към нашия екип ще работи заедно с нас по:

  • създаване на съдържание и поддържане на комуникационните канали на Мрежата (сайт и профили в  социалните мрежи, периодични бюлетини и др.);
  • организирането и изпълнението на събитията и проектите на Мрежата;
  • писмени и устни преводи от и на английски език;
  • техническо и организационно обезпечаване на работата на Секретариата на Мрежата и дейностите  по съвместни проекти;

Тъй като вярваме в успеха на екипната работа, стажантът ще бъде ръководен от наставник, който ще напътства и ще дава поле за изява и възможност за развитие. 

Ако проявявате интерес към тази възможност, изпратете своята автобиография, авторски текст и/или мотивационно писмo на e-mail: secretariat@unglobalcompact.bg , в срок до 26 юни 2022. (включително).

Прочетете повече

Details

Иновативната програма „Вселена от възможности“ на Пощенска банка с второ издание

Postbank_Photo_CSR_Universe of Opportunities

Пощенска банка стартира за втора поредна година своята уникална социално отговорна инициатива „Вселена от възможности“ в подкрепа на социалното предприемачество. Финансовата институция създаде специалната иновативна онлайн платформа по случай своя 30-годишен юбилей, за да помогне на реализирането на атрактивни идеи и проекти в полза на обществото. Пилотното издание на дигиталната програма генерира изключителен интерес, като бяха отчетени над 230 подадени кандидатури в трите ключови области образование, дигитални иновации и опазване на околната среда. Компанията отново поставя на фокус обществените нужди и дава начало на мащабната програма „Вселена от възможности“ за втори път, за да подкрепи развитието на устойчиви модели и решения за положителна промяна на средата в България.

Иновативната онлайн платформа е на адрес www.PostbankUniverse.bg и предоставя възможност за  безвъзмездно финансиране във всяка от трите категории „Дигитални иновации“, „Образование“ и „Зелени проекти“, с общ награден фонд е 30 000 лв. Стойността на финансовата помощ, която може да получи всеки проект, е 10 000 лв., а авторите му се ангажират да го реализират в срок до 6 месеца от датата на получаване на финансирането. Всеки участник има право да представи неограничен брой проекти в трите категории, като помощта, предоставена от Пощенска банка, може да се използва за пълно или частично финансиране на проекта.

 

Прочетете повече

Details

ТЕЦ „ КонтурГлобал Марица Изток 3“ обнови изцяло двора и фасадата на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в гр. Гълъбово

DSC_9650

Проектът, на стойност над 550 000 лева, преобрази най-старото учебно заведение в града

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ извърши цялостен ремонт на фасадата и двора на едно от най-старите учебни заведения в гр. Гълъбово – Първо ОУ „Св. Паисий Хилендарски“. Инвестицията е в изпълнение на дългогодишната социална програма на компанията, насочена към подобряване живота на местната общност.

Проектът е реализиран в рамките на 10 месеца, от юли 2021 до края на април 2022 г., без да бъде засегнат учебния процес на децата. Напълно ремонтирани са фасадата на основната сграда и покрива на физкултурния салон, изцяло е подменена настилката на двора, обновени са зелените пространства за отдих. Зад училището са изградени модерни спортни игрища с подходящи настилки за баскетбол и футбол, а малчуганите от предучилищните групи се радват на нова детска площадка.

„За нас в „КонтурГлобал Марица Изток 3“ е важно всички деца да получат качествено образование в благоприятни и безопасни условия. През дългата си история училище „Св. Паисий Хилендарски“ е дало успешен старт в живота на редица изтъкнати граждани на Гълъбово. Желаем на децата да следват техните стъпки, да получат пълноценна реализация и да се наслаждават на радостни и спокойни игри на новите спортни съоръжения”, каза Красимир Ненов, изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Прочетете повече

Details