Date archive: юли 2022

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН приветства избора на България за председател на Икономическия и социален съвет

image1170x530cropped
Българската мрежа на Глобалния договор на Организацията на Обединените нации (ООН) приветства избора на България за председател на Икономическия и социален съвет, един от най-важните органи в най-голямата международна организация.
Доверието, което постоянният представител на България в ООН посланик Лъчезара Стоева получи, е продължение на високата оценка за работата на страната ни по прилагането на Целите за устойчиво развитие, в резултат на което България бе избрана и за член на Икономическия и социален съвет за периода 2021-2023 година със 186 от общо 192 гласа.

„Поздравяваме посланик Стоева за приоритетите, които си поставя като председател – ограничаване и справяне с въздействието на пандемията върху Целите за устойчиво развитие, както и съживяване на „страстта“, която характеризира разработването и изпълнението на Целите, договорени през 2015 г.“, заяви Огнян Траянов, председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и изпълнителен директор на ТехноЛогика. Той изрази готовността на Мрежата да работи съвместно с българската държава за изпълнението на тези политики.

„Въпреки кризите, които раздират обществото ни, българският бизнес продължава да е фактор на стабилност, гарант за устойчив, приобщаващ и отговорен растеж, стимулиращ заетостта, внедряването на иновации и опазването на околната среда“, коментира още Огнян Траянов.

Доказателство за отдадеността на българския бизнес към устойчивото развитие е и фактът, че българин за първи път се нареди сред десетте бизнес лидери в света, които бяха отличени като пионери на Целите за устойчиво развитие на Организацията на Обединените нации (ООН). Димитър Цоцорков достигна до финалния кръг на конкурса, след като беше отличен за Пионер на Целите за устойчиво развитие) на България в националния конкурс, проведен от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Линк към новината на сайта на ООН

Details

Стартира записването за „Гордея с труда на моите родители“ и „Базар на професиите” 2022 на Българската мрежа

гордея се и базар

Събитията за младежко кариерно ориентиране на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН – „Гордея с труда на моите родители“ и „Базар на професиите“ – ще се проведат през ноември.

Десетото издание на проекта „Гордея се с труда на моите родители” е планирано за 1 ноември, Деня на народните будители. В края на месеца, на 25 и 26 ноември, осмият Базар на професиите ще затвърди позицията си на най-голямото публично изложение за представяне пред ученици на професии от компании и професионалисти. 

Хибридният формат на събитиято, с възможности за виртуални разходки, стрийминг и присъствие на живо, ще бъде запазен, за да се даде възможност на повече деца и младежи да се запознаят с широка палитра от професии и перспективи за реализация. Същевременно присъствената програма ще бъде обновена, а възможността за интеракция с младежите ще направи досега им до професиите запомнящ се. Разбира се, присъственото участие на лектори и гости ще се определи от епидемиологичната обстановка и от политиките на всяка участваща компания. 

Очаквайте повече информация за програмата, формата и мястото на провеждане на събитията.

Прочетете повече

Details

#ProudOfOurMembers: VMware Bulgaria

vmware_072022_2

 

”VMware инвестира в инициативи за подобряване на заобикаляща ни среда и икономическия климат в България”, Диана Стефанова, вицепрезидент „Регионални стратегии за развитие“ във VMware

VMware Bulgaria e глобален лидер в сферата на облачните инфраструктури и технологиите за бизнес мобилност. Какво е корпоративна устойчивост за VMware Bulgaria и групата VMware, към които принадлежи и компанията? Разкажете ни за международния опит, прилагането му в страната, лидерството на българския екип и интегрирането на устойчивостта в бизнес стратегията.

 

Прочетете повече

Details