Date archive: август 2022

Творчески и технически умения, възобновяема енергия и благополучие на служителите. Какви са тенденциите в заетостта и кои ще бъдат търсените професии на пазара на труда в следващите години?

Proud of and Bazaar Facebook Cover (2)

 

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН  разкрива някои тенденции в заетостта в световен мащаб във връзка с 8-мото издание на „Базар на професиите“. Най-голямото публично изложение на професии за младежи ще се проведе отново на 25 и 26 ноември 2022 г.

За да бъде полезна на търсещите своята професионална пътека млади хора,  Българската мрежа отбелязва част от тенденциите, които се наблюдават на пазара на труда и в заетостта като цяло:

  • IT секторът и неутолимата жажда за нови кадри
  • Творчеството – все по-ценно на пазара на труда
  • „Мисли в ЗЕЛЕНО!“… или търсене на таланти, които да управляват проекти за възобновяема енергия
  • Бърз ръст на заетостта при професии в областта на здравеопазването и личните грижи
  • Благосъстоянието на служителите – централна тема и цел на работното място и необходимост от специалисти в сферата

Ако и във вашата компания има професии с бъдеще, за които искате да разкажете в тазгодишното издание на  „Базар на професиите“, свържете се с нас на имейл адреса secretariat@unglobalcompact.bg.

Ако сте ученик или студент,  попълнете анкетата и кажете с коя професия искате да ви срещнем на “Базара на професиите”, за да направим събитието още по-полезно и интересно за вас. 

Ако пък сте родител или познавате някого, за когото събитието може да бъде полезно, споделете анкетата с тях и им разкажете за събитието. 

Вижте кои са професиите на бъдещето

Details