Date archive: юли 2023

Записването за „Гордея се с труда на моите родители“ и „Базар на професиите“ 2023 е отворено за компании

Базар на Професиите банер - Facebook page cover_UNLogo_small

През ноември Българската мрежа на Глобалния договор на ООН отново ще бъде домакин на двете събития за ранно професионално ориентиране, а именно „Гордея се с труда на моите родители“ и „Базар на професиите“.

„Гордея се с труда на моите родители“, както всяка година, ще се проведе на 1-ви ноември, Деня на народните будители. В края на месеца, на 24-ти и 25-ти ноември ще се проведе деветото издание „Базара на професиите“. Базарът е най-голямото публично изложение за представяне пред ученици на професии от компании и професионалисти.

За да даде възможност на повече деца и младежи да се запознаят с най-различни професии и възможности за реализация, „Базара на професиите“ отново ще бъде проведен в хибриден формат, като това ще включва присъствие на живо и стриийминг на презентациите и панелите.

Компаниите ще могат да разчитат на съдействие от Българската мрежа по подготовката за представяне на професиите и на практически съвети от наръчниците за провеждане на „Гордея се с труда на моите родители“ и „Базар на професиите”.

Прочетете повече информация за събитията и условията за участие.

Компаниите могат да заявят своето участие до 1-ви ноември включително на coordinator@unglobalcompact.bg.

Заявка за участие в Базар на професиите 2023

Details

Better Hospitality Initiative

BHI-EMAIL

Инициативата „Better Hospitality Initiative“ (BHI) се осъществява от водещите локални мрежи на Глобалния договор на ООН в сферата на устойчивия туризъм. Тя подкрепя трансформацията на сектора към въглеродна неутралност чрез повишаване на осведомеността и изграждане на умения сред лицата, отговорни за вземането на решения в сектора, модериране на групи за взаимно обучение и създаване на осезаеми стимули за бизнеса за планиране и прилагане на конкретни мерки.

Защо да се включите в инициативата?

Присъединете се към BHI, за да почерпите опит от своите колеги, както и от лидери на пазара като EarthCheck, International Finance Corporation, Science Based Target Initiative или Tripadvisor!

Предимства от участието в „Better Hospitality Initiative

  • Ще се запознаете с инструменти и подходи за декарбонизация.
  • Ще научите как да финансирате декарбонизацията.
  • Ще можете да използвате устойчивото развитие за маркетинг цели.
  • Ще се включите в обмен на стратегии и опит от други компании в сектора чрез групи за обучение на ръководители.
  • Ще получите сертификат за завършване на програмата от водещите локални мрежи за устойчив туризъм на Глобалния договор на ООН
  • Ще имате възможност да спечелите наградата Better Hospitality Award и по този начин да получите подкрепа за проект или стратегия за устойчивост на вашата компания.

Целева група

Хора, отговорни за вземането на решения като инвеститори, собственици на хотели и хотелиери.

Регистрирайте се за една от встъпителните сесии на Better Hospitality Initiative, които ще се проведат на 19.09 (на английски език) и на 21.09 (на испански език) и научете повече за инициативата и как да участвате в нея: https://www.globalcompact.ch/bhi

 

ВИЗИЯ 2025: Да превърнем туризма в един от двигателите на Глобалния договор на ООН

До 2025 г. водещите локални мрежи на Глобалния договор на ООН в сферата на устойчивия туризъм, в сътрудничество със своите партньори от академичните среди, бизнеса и гражданското общество, ще утвърдят туризма като сектор, признат в рамките на Глобалния договор на ООН за

  • неговата активна общност,
  • неговата институционализирана и практическа подкрепа за участващите в него,
  • въздействието му върху устойчивата трансформация на бизнеса.

Инициативата „Better Hospitality“ допринася за осъществяването на Визия 2025.

 

Details