Оспорван избор на SDG Пионерите на България

Post 5 of 553

Димитър Цоцорков е първият носител на отличието SDG Pioneers 2022“ у нас

снимка ОТ и ДЦ

На 15 март 2022 г. бяха връчени първите отличия SDG Pioneers 2022 България. Димитър Цоцорков, председател на надзорния съвет на „Асарел-Медет“ е носителят на приза SDG Пионер и ще представлява страната на световния кръг на конкурса по време на срещата на върха на Глобалния договор през месец юни. На второ място се класира Гергана Манолова от „Уникредит Булбанк“, а Катерина Кирова от „Загорка“ и Невена Димитрова от „Контур Глобал Марица Изток 3″ бяха отличени с трета награда.

Връчването на отличията се превърна в още един повод за компаниите от Глобалния договор на ООН и Българската мрежа да подчертаят обединяващите ги принципи, които са още по-значими в днес. Участниците бяха въвлечени в разговор за хуманността и човешката съпричастност, за обществената роля на бизнеса и волята му да действа и да намира решения, особено в трудни времена.  Антонио Хойте, директор на Глобалната мрежа на Швейцария говори за етиката във време на мир и война.

Специален подарък за присъстващите беше разговора на Доника Ризова, водеща на събитието, със журналиста Георги Тошев, за ценностите, които ни обединяват и принципите, които ни водят. Разговорът премина през истории, които могат да ни променят към по-добро, защо е важно да преосмисляме миналото и настоящто си, заплахата на хибридните войни и дезинформацията и за финал присъстващите се обединиха около думичката за 2022 г.  –  „НАДЕЖДА“.

 

Прочетете повече