Leaders Summit 2022, Световната среща на лидерите, работещи за устойчиво развитие, ще се проведе на 01 и 02 юни под надслов “Светът, който искаме”

Post 40 of 597

2022_LS_-_Zoom_Background_1

По време на форума ще бъдат обявени и световните SDG пионери, с българска номинация на финалния кръг

На 01 и 02 юни ще се проведе световния форум Leaders Summit 2022 “Светът който искаме”, който се организира ежегодно от Глобалния договор на ООН. Най-значимото събитие в сферата на корпоративната устойчивост събира лидерите на ООН, бизнеса, правителства, гражданския и академичния сектор, за да сравнят напредъка по Целите за устойчиво развитие и да планират нови конкретни мерки за постигането им. 

Сред водещите участници в Leaders Summit 2022 г. са Антонио Гутиереш, генерален секретар на ООН, Мишел Бешеле, Върховният комисар на ООН за човешките права, Санда Оджиамбо, помощник генерален секретар  на Глобалния договор на ООН,  Катрин Ръсел, генерален директор на УНИЦЕФ, Педро Санчез, министър-председател на Испания, които ще разговарят за „Състоянието на света“ в първата сесия на Форума на 01 юни 2022 г.

Застъпващите се глобална пандемия, война, климатична криза, които доведоха до влошаване на социалното и икономическо неравенство, отклониха света от пътя за постигане на SDG до 2030 г. Сега повече от всякога, бизнесът се ангажира като корпоративен гражданин заедно с ООН, правителствата и гражданското общество за справяне с тези предизвикателства и за работа по Целите. Това е постижимо само чрез сътрудничество между всички заинтересовани страни, с иновативното лидерство на отговорния бизнес.

02 юни, вторият ден на форума е фокусиран върху усилията на бизнеса за постигане на устойчивост: има ли и какви са ефективните инструменти за привличане на повече компании и за увеличаване на скоростта на работа по SDG, какви са начините за измерване на напредъка. Ще бъде осъществено и включване на живо от конференцията Stockholm+50, посветена на Световния ден на околната среда.

Прочетете повече