Българин е сред десетте пионери на Целите на ООН за устойчиво развитие

Post 38 of 597

2022_Pioneers_-_Twitter-general_congrats_2 (1)

 

Димитър Цоцорков, председател на надзорния съвет на „Асарел-Медет“, бе отличен в Ню Йорк, за приноса чрез иновации за намаляване на екологичния и въглеродния отпечатък, и задаване нови стандарти на работа в минния сектор

За първи път българин се нарежда сред десетте бизнес лидери, които бяха отличени като пионери на Целите за устойчиво развитие на Организацията на Обединените нации (ООН) – организация, обединяваща 193 държави-членки.

Димитър Цоцорков достигна до финалния кръг на конкурса след като беше отличен за Пионер на SDG (sustainable development goals – цели за устойчиво развитие) на България в националния конкурс, проведен от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Негови подгласници бяха Гергана Манолова от „Уникредит Булбанк“, Катерина Кирова от „Загорка“ и Невена Димитрова от „Контур Глобал Марица Изток 3″.

“Днес, когато ни застъпват криза след криза, ясно се вижда, че бизнесът продължава да бъде адаптивен и гъвкав, да създава блага, да компенсира дефицити.”, каза Огнян Траянов, председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.  “Бизнесът днес е стълб, пилон на нормалността и гаранция, че ще бъдат положени всички усилия, за да има развитие и устойчивост”, убеден е той.

Изборът на представител на България показва оценката за бизнеса в страната ни като важен фактор за постигането на целите за устойчиво развитие. Това е особено валидно във времена на глобални кризи, в които бизнесът не абдикира, а доказва с действията си какво може да се направи, за да се постигне промяна, която да служи не само на акционерите, но и на обществото като цяло.

 

Прочетете повече