“Солвей Соди” откри един от най-големите заводи за натриев бикарбонат в света

Post 4 of 570

“Солвей Соди” откри един от най-големите заводи за натриев бикарбонат в света

Председателят на Българската Мрежа на Глобалния Договор на ООН Огнян Траянов участва в официалното честване на 25-годишнината от успешната приватизация на „Солвей Соди“ АД – Девня, и откриването на новата инсталация на компанията за производство на натриев бикарбонат.

Г-н Траянов връчи на г-н Номикос поздравителен адрес за изключителните постижения, иновативността, ангажираността към бъдещите поколения, Целите на ООН за устойчиво развитие и решимостта на „Солвей Соди“ да допринесе за решенията на основните предизвикателства пред човечеството чрез устойчиви решения.

Поредният мащабен инвестиционен проект в завода в Девня “Солвей Соди”, джойнт венчър между белгийската научна компания “Солвей” и турската индустриална група “Шишеджам”  увеличава капацитета за производство на натриев  бикарбонат, дериват на калцинираната сода, в завода с 200 000 тона. С тази инвестиция заводът в Девня, който е най-големият за производство калцинирана сода в Европа, се превръща във втория по големина завод за производство на натриев бикарбонат в Европа и един от най-големите в света. Откриването на новата инсталация е част от събитията, организирани по случай 25-годишнината от приватизацията на “Солвей Соди”.

„Изключително съм горд с това модерно и енергийно ефективно съоръжение, в което сме интегрирали целия натрупан през годините опит и най-добрите налични технологии“, каза Спирос Номикос, изпълнителен директор на “Солвей Соди”. „Тази инвестиция допълва усилията през последните 25 години – инвестирахме 1,6 милиарда лева, за да направим този завод пример за индустрията на калцинирана сода и натриев бикарбонат.”

Прочетете повече: https://www.unglobalcompact.bg/?page_id=11298

KAM_0185