Българската мрежа на Глобалния договор на ООН приветства избора на България за председател на Икономическия и социален съвет

Post 13 of 586

image1170x530cropped
Българската мрежа на Глобалния договор на Организацията на Обединените нации (ООН) приветства избора на България за председател на Икономическия и социален съвет, един от най-важните органи в най-голямата международна организация.
Доверието, което постоянният представител на България в ООН посланик Лъчезара Стоева получи, е продължение на високата оценка за работата на страната ни по прилагането на Целите за устойчиво развитие, в резултат на което България бе избрана и за член на Икономическия и социален съвет за периода 2021-2023 година със 186 от общо 192 гласа.

„Поздравяваме посланик Стоева за приоритетите, които си поставя като председател – ограничаване и справяне с въздействието на пандемията върху Целите за устойчиво развитие, както и съживяване на „страстта“, която характеризира разработването и изпълнението на Целите, договорени през 2015 г.“, заяви Огнян Траянов, председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и изпълнителен директор на ТехноЛогика. Той изрази готовността на Мрежата да работи съвместно с българската държава за изпълнението на тези политики.

„Въпреки кризите, които раздират обществото ни, българският бизнес продължава да е фактор на стабилност, гарант за устойчив, приобщаващ и отговорен растеж, стимулиращ заетостта, внедряването на иновации и опазването на околната среда“, коментира още Огнян Траянов.

Доказателство за отдадеността на българския бизнес към устойчивото развитие е и фактът, че българин за първи път се нареди сред десетте бизнес лидери в света, които бяха отличени като пионери на Целите за устойчиво развитие на Организацията на Обединените нации (ООН). Димитър Цоцорков достигна до финалния кръг на конкурса, след като беше отличен за Пионер на Целите за устойчиво развитие) на България в националния конкурс, проведен от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Линк към новината на сайта на ООН