Отворено е записването за компании за „Базар на професиите” 2022

Post 22 of 600

Базар (1600 x 900 px)

За осма поредна година Базар на професиите ще срещне стотици деца и младежи с мечтаните им професии, представени от водещи компании и професионалисти. На 25 и 26 ноември в София Тех Парк млади мечтатели на възраст между 10 и 23 години ще участват в организираната от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН (БМГД) инициатива, която подпомага ранното кариерното ориентиране и насърчава съзнателния избор на професия. Събитието е с вход свободен.

„Базар на професиите” е най-голямото публично изложение за представяне пред ученици на професии от компании и професионалисти. Компании от минния, енергийния, банковия, ритейл, IT и други сектори представят от първо лице на младите хора основните си професии и какво се изисква, за да си сред най-добрите специалисти в сферата си. Тази година компаниите имат възможност да се включват с различни формати – щанд, работилница, индивидуална презентация. 

„Тенденциите в обществото ни ясно показват нуждата от кариерно ориентиране. Над 331 000 млади хора в България на възраст 15-34 г. нито работят, нито учат, над 50% от завършилите висше образование не работят по специалността си, връзката образование – бизнес все още не е достатъчно силна, а много млади хора трудно намират смисъл и мотивация.

Като отговор на тези тревожни модели идва Базара на професиите. Той спомага професионалното ориентиране, откриване на призвание, което отговаря на заложбите и интересите на всеки отделен млад човек. Това е осмото му издание и вече имаме младежи, съзнателно избрали своето образование и професии благодарение на срещата си с професионалисти на Базара.“сподели Дарина Георгиева, изпълнителен директор на Българската мрежа.

Осмото издание на “Базар на професиите” се осъществява с медийното партньорство на Investor.bg, Bulgaria ON AIR., Az-jenata.bg, Dnes.bg, Rabota.bg BGlobal, b2b Media, Сега, Аз чета, Данибон.

Прочетете повече

Tags: