Генералният секретар назначи Лизе Кинго за изпълнителен директор на Глобалния договор на ООН

Post 347 of 460
Генералният секретар назначи Лизе Кинго за изпълнителен директор на Глобалния договор на ООН

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун обяви назначаването на Лизе Кинго за изпълнителен директор на Глобалния договор на ООН. Тя ще наследи Георг Кел, които се пенсионират по-късно тази година, след като повече от 25 години трудов стаж в ООН.

Генералният секретар изрази още ангажимента си за насърчаване на сътрудничеството между частния сектор и Организацията на обединените нации. Той е особено благодарен за лидерството ва г-н Георг Кел в създаването и управлението на Глобалния договор на ООН от 2000 година до днес.

Г-жа Кинго, която стъпва в длъжност от 1 септември, ще донесе богат опит и съпричастност към ценностите на Глобалния договор, в съчетание с широки познания и разбиране на стратегическо лидерство и изпълнение на корпоративната устойчивост чрез изграждането на партньорства с ключови заинтересовани страни. Доскоро тя бе изпълнителен вице-президент и член на Изпълнителното ръководство на Novo Nordisk. В своята кариера тя е работила като старши заместник-председател за връзки със заинтересованите страни (1999-2002) и директор на околната среда (1988-1999). В момента тя е заместник-председател на датската фондация „Nature“ и председател на Датския съвет за корпоративна социална отговорност.

Tags: ,