Да завъртим колелата за повече въздух

Post 194 of 460

Artboard-1На 4 юни в галерия Червената точка, Българската мрежа на Глобалния договор на ООН организира откриващо събитие, с което ще даде старт на инициативите, с които заедно със своите компании членове ще отбележат Световния ден на околната среда, тази година посветен на тема „Замърсяване на въздуха“.

Гостите на събитието ще имат възможност да чуят експертна информация от специалисти, работещи по темата за замърсяване на въздуха и влиянието, което то оказва върху човешкия организъм и общественото здраве, ще бъдат представени и практики на компаниите, участващи в инициативата и приноса им за чист въздух. 

Гост лектори ще бъдат д-р Александър Симидчиев, пулмолог, сдружение „Въздух за Здраве“ и доц. д-р Михаил Околийски, Световна здравна организация.

Програмата включва:

10:30 – 11:00 Кафе за добре дошли и регистрация
11:00 – 11:10 Откриване: „Замърсяване на въздуха“ #BeatAirPollution, Огнян Траянов, председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН
11:10 – 11:20 QUIZ
11:20 – 11:40 Ефектите от замърсяването на въздуха върху нашето здраве, д-р Александър Симидчиев, пулмолог, сдружение “Въздух за здраве”
11:40 – 12:00 Последиците от замърсяването на въздуха върху общественото здраве, доц. д-р Михаил Околийски, Световна здравна организация
12:00 – 12:30 Бизнесът като сила за добро и чист въздух – практики на компаниите и приноса им за чист въздух

В инициативата ще се включат „АЕЦ Козлодуй“, Овергаз, Пощенска банка, Солвей Соди, Софарма и ТехноЛогика.

Събитието е отворено за представители на средствата за масова комуникация, социалните медии и компаниите-членове.

Участието е след предварително потвърждение по майл на secretariat@unglobalcompact.bg.